Klasszikus vagy akusztikus gitár jobb kezdőnek? Melyik márkát javasoljátok?
Magamtól szeretnék tanulgatni könnyűzenei kíséreteket, meg esetleg dallamot. Nem szeretnék nagyon sokat költeni rá, mivel kezdő is vagyok, és nem napi 3-5 órás gyakorlásra kellene.
Azt hallottam, hogy a klasszikuson külön kell pengetni minden húrt, az akusztikuson pedig (ha lefogtam az akkordokat) csak végig kell húzni az összes húron a pengetőt. Ez orbitálisan nagy hülyeség?
Igazából hangzásra mindkettő tetszik, de az egyszerűbbet szeretném első körben és ha nagyon tetszik, úgyis venni fogok más fajtát is.
A klasszikus (nylon húros) inkább komolyzenére való, a western (fémhúros) gitár inkább könnyűzenére.
Ez a külön pengetős-egybe pengetős dolog valóban hülyeség, vagy csak félreértelmeztél valamit. Értelemszerűen mindegyiken lehet akkordozni, akkor ún. sikálni kell, tehát végighúzni a pengetőt. Apropó, pengető: a klasszikusan gyakorta játszanak ujjal, ellenben a western gitárra inkább a pengetővel való játék jellemző.
A klasszikus gitáron kevésbé fognak fájni a lefogó kezed ujjai, mert - ahogy említettem - azon nylon húrok vannak. De szerintem ez ne befolyásoljon, mert a fémhúrossal hamar megkeményedik a bőr az ujjadon, és hozzászoksz.
Ha a fémhúros mellett döntesz, és relatíve olcsón szeretnél egy - a kategóriájában - minőségi, megbízható gitárt, akkor én mindenképp egy Fender CD-60-at javasolnék Neked! Ez újonnan 35.000 Ft körül mozog, de ha nem ragaszkodsz foggal-körömmel az új gitárhoz, - ha szerencséd van - már 15.000-ért is megkaphatod.
Új gitárok: www.hangszerdiszkont.hu
Használt gitárok: www.gitarshop.hu, www.hangmester.hu
Ha még lenne kérdésed, szólj! :-)
köszönöm szépen, akkor biztosan a kíséret-dallam dolgot értettem félre:))
árban körülbelül ugyanott mozognak a gitárok?
jó klasszikus gitárt is tudnál javasolni?
Hát, nagyságrendileg ugyanott mozognak árban, de mindkettőnél a határ a csillagos ég..
Klasszikusból? Hát, talán nézd meg ezt:
De várjunk még, hátha valaki tud javasolni jobb vételt.
látom te Fender párti vagy:))
köszönöm a segítséget, még tájékozódom :D
A Fenderrel nagy valószínűséggel nem nyúlhatsz mellé.
Már csak abból kiindulva, hogy elektromos gitárok között igencsak a királykategóriás márkák között van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!