Miért recseg közepes hangerősségtől az elektro-akusztikus gitárom?
Figyelt kérdés
A gitáron van egy hangszabályzó, amin lehet állítani a gitár hangerején, ha rá van kötve, mondjuk erősítőre, vagy számgépre. Nos én Számítógépre kötöttem rá, hogy felvegyem amit játszok, de mikor a gitáron kb. közepes hangerősségig feltekerem akkor a felvétel recseg az erősebb pengetésnél. Ha maxra tekerem fel akkor meg szinte majdnem minden hang recseg.. Ez azért van mert az elektronikája megsérült valahogy, vagy mitől? :|2012. júl. 10. 15:41
1/3 anonim válasza:
Azért van, mert nincsenek jól beállítva a jelszintek.
Azért ez nem úgy működik, hogy bedugod az alaplapi hangkártya mikrofonbemenetére aztán tökéletes minden.
Illeszteni kell jelszintet és impedanciát, lehetőleg valami értelmes hangkártyával.
Úgy valszeg nem lenne gond.
2/3 anonim válasza:
Ha van a szoftverben, amit használsz a gépen bemeneti jelszintszabályozás (gain vagy input level vagy input sensitivity ilyesmi), azon lejjebb tudod venni.
Ha másképp nem megy, még jobban halkítsd le a gitárt, mert túlvezérli, úgy tűnik.
Persze ahogy 88 mph is mondta, normálisan illesztett bemenettel működne jól.
3/3 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm, majd megpróbálom. :) Amúgy a gitáron még van magas/mély hangszabályzó. Ha mindkettőt letekerem teljesen, akkor maxon nem nagyon recseg, de azért lehet hallani, ha pedig feljebb tekerem, annál rosszabb lesz.. Meg azért gonddoltam, hogy nem a gitárral lesz baj, mivel 80k volt és csap pár hónapja vettem, szóval ennyi pénzért már csak nem lesz baja ennyi idő után. Még egyszer köszönöm a válaszokat. Remélem ez lesz a gond vele. (XP-n jó volt, most Win 7-en kezdődött a probléma..)
2012. júl. 11. 17:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!