Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Valaki ismeri Carlos Santanat?

Valaki ismeri Carlos Santanat?

Figyelt kérdés
csak mert olvasol ezeket hogy ki a legjobb gitáros és sehol nem találom pedig egy zseni

2012. júl. 17. 00:30
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
45%
Nem fogok, különben sem értem mit vársz.
2012. júl. 18. 00:08
 32/49 anonim ***** válasza:
Gondoltam, hogy nem fogsz, még kiderülne, hogy nem feltétlenül megy olyan jól a pengetés, mint Santananak, és a kkor most finoman fogalmaztam. Mind1, részemről ennyi volt mára.
2012. júl. 18. 00:20
 33/49 anonim ***** válasza:
100%
Viszont az még érdekelne, hogy te kiket tartasz felülmúlhatatlannak gitározás szempontjából.
2012. júl. 18. 00:21
 34/49 anonim ***** válasza:
40%

Én egy szóval sem mondtam, hogy jobb vagyok Santanánál.

Látsz ilyet valahol?

Attól még van a hátam mögött soksok év gitározás, soksok valóban jó gitárost megismertem és tudom mitől lesz jó vagy rossz valaki.

Felülmúlhatatlan gitáros pl Guthrie Govan, de csak óvatosan, ha Santana szinthez vagy szokva elsőre sokkoló lehet. :)

2012. júl. 18. 00:33
 35/49 anonim ***** válasza:
40%
Zárójelben azért megjegyezném, Santanánál még valóban én is jobb vagyok, pedig egyáltalán nem vagyok jó gitáros, ennyire nagy a gáz nála...
2012. júl. 18. 00:34
 36/49 anonim ***** válasza:

Azta!

Nem gondoltam volna h Santana 4 oldalnyi hozzászólást fog bezsebelni... De már azért megérte nagyjából végigolvasni h Guthrie Govan-ről hallhassak... elképesztően nyomja

Én elhiszem h technikailag nem a legjobb gitárosról van szó egyébként, bár még mindig nagyon jó zenésznek tartom.

2012. júl. 18. 01:06
 37/49 anonim ***** válasza:
93%

Santana valóban technikailag nem nagy gitáros ász, ha azt nézzük, mennyi hangot játszik le másodpercenként, mennyire komplex zenéket játszik, mennyire durva harmóniákkal és ritmusképletekkel. A zenéje aránylag jól behatárolható területen mozog évtizedek óta.

Szerencsére a gitározás és a zene általában nem a technikai tudásról szól, hanem az érzésről, amit át tud adni, az örömről, amit nyújt.

Több Santana koncerten voltam és mindet nagyon élveztem, óriási hangulat tud csinálni, ami persze a többi zenész érdeme is.

Guthrie Govan tényleg eszméletlen technikás, le a kalappal.

De szerintem - tudom, ez szubjektív - sokkal kevésbé élvezhető a zenéje, sokkal kevésbé tud olyan érzéseket átadni.

Mark Knopfler se egy hűdetechnikás gitáros, mégis kiváló.

Santana nem attól jó gitáros, amitől a nagyon technikásak, hanem a feelingtől és a saját stílusától. És ha valakinek az nem jön be, rendben van, de az is csak egy vélemény.

2012. júl. 18. 09:28
 38/49 anonim ***** válasza:
40%

"Mark Knopfler se egy hűdetechnikás gitáros"

Mark Knopfler nem technikás?? Na ne őrjíts meg, az a csávó egy állat! Nagyon nagyon technikás és mellé valóban őrülten feelinges is, az a hangzás meg amit a kézzel pengetéssel csinál szintén elképesztően egyedi és izgalmas.

"mennyi hangot játszik le másodpercenként, mennyire komplex zenéket játszik, mennyire durva harmóniákkal és ritmusképletekkel"

Ez meg megint nem technika. Nem erről van szó.

Egyszerűen arról van szó, hogy nincs egyetlen értelmesen megfogott hangja, nincsenek normális ízes vibratoi, dögunalmas egysikú nyújtások (mondjuk ezek legalább pontosak), szintén vibrato nélkül, semmi fincsi slide-ok vagy egyéb frazírok...

Dögunalmas oda-vissza kalimpálás egy fekvésben...

De még mindig elbeszélünk egymás mellett.

Mint zenész vagy zeneszerző lehet, hogy kiváló. De a kérdés nem ez volt.

A kérdés az volt, hogy milyen gitáros, és ez teljesen más dolog.

2012. júl. 18. 09:55
 39/49 anonim ***** válasza:
40%

Egyébként tudnék még hasonló példát mondani:

Axel Rudi Pell.

Szoktam tőle egy válogatás albumot hallgatni, és a zene zseniális, iszonyú jó billentyű témák vannak benne, jó dallamok, szöveg, zseniális album, de amit a csávó gitározik rajta az valami hallgathatatlanul borzalmas.

Szóval zseniális zeneszerző, gyatra gitáros, ettől még lehet szeretni.

Egy jellemző nóta tőle: http://www.youtube.com/watch?v=Je6vsiPdQ78

2012. júl. 18. 10:08
 40/49 anonim ***** válasza:
54%
Teljesen mindegy szerintem, hogy mit mondunk, 88 mph úr úgy is az ellenkezőjét fogja állítani. :D
2012. júl. 18. 11:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!