Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit gondoltok arról, akinek...

Mit gondoltok arról, akinek ilyen a zenei ízlése?

Figyelt kérdés

Konkrétan mindent meghallgatok, hiszem hogy mindenféle zenei stílusban lehet jó és igényes zenét csinálni, de összecsapott szart is. Szeretem a metál minden fajtáját, szinfónikus metáltól a death metálig. Jöhet Metallica, Slayer, de a Meggushag és az Epica(főleg az új album) abszolut kedvencek. A rock zenét is szeretem, de abból inkább az 1995 előttieket. AC/DC, Dio, Black Sabbat, ilyenek. A hardcore-al sincs semmi bajom, de a post hardcore irányzatokból is szoktam hallgatni, marhajó (és eszeveszett felépítésű)deathcore pl az All Shall Perish. Szeretem a komolyzenét. A szinfónikust annyira nem(bár Bach-ra nagyon felnézek) inkább F. Chopin, M. Carcassi, Andres Segovina, én ebbe a kategóriába sorolom a mostaniak közül Andy Mckee-t, Antoine Doufor-t, és társaikat, az ő stílusukat nemigazán tudom megnevezni. A blues, jazz körökben nem igen vagyok tájékozott, de Eric Clapton, Django Reinhardt, és a Billy Taylor Trio zenéje nagyon megfogott. Olyan igazi könnyedén hallgatható, de mégis összetett. Sorolhatnám még, de tulajdonképpen amelyik zenén látszik, hogy ezzel képzett zenészek igenis megdolgoztak (magyarok közül főként a Leandert emelném ki) azt én csak értékelni tudom, és igyekszek tanulni belőlük. Vannak számok amik nem jönnek be, de abszolut mindenevő vagyok stílus terén.

Egyedül a tipikus diszkóban játszott zenéket nem hallgatom. Most nem az igényes elektronikus zenéről beszélek, mert imádom a Noisia-t pl, iszont ezeket a tipikus diszkó dolgokat nem nekem találták ki. Egy alap ütemet ad a tánc alá, annál többre nem is való szerintem. Nem azért mert nekem nemtetszik, hanem zeneileg, összetettségben van azon a szinten. A másik ilyen nekem a pop, vagyis az a zenei stílus, amit a viva tv sugároz többek között. Nem lenne rossz elgondolás, de a mai időkben annyira mélyponton van, hogy a zene történelmében ez példa néléküli egyszerűen.

Látom sokat írtam, senki nem fogja elolvasni, nagyszerű... ha valaki mégis elolvasná, mondja már el róla a véleményét! :D Én eddig nem találkoztam még csak hasonlóval sem, általában az emberek behatárolódnak egy-egy zenei stílusba, és azt hallgatják, és csak 30-40 évesen változnak, én meg itt vagyok 16 évesen, és konkrétan óvodás korom óta azt hallgatom, ami jólesik. És minden jólesik, ha igényes.

2012. jún. 27. 14:08
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Igen, Meshuggah, elnézést, nem figyeltem írás közben :D Vicces, egyik kedvenc bandám nevét cseszem el pont.
2012. jún. 27. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!