Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi bajuk van az embereknek...

Mi bajuk van az embereknek azzal, hogy én nem diszkó zenét, hanem rockot hallgatok?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy én szinte minden zenét meghallgatok, szinfónikustól kezdve a blues-on és jazz-en át a death metálig. Talán a rock zene az, ami számomra a leg meghatározóbb. Egyedül csak az elektronikus zenével nem vagyok egyáltalán kibékülve. Nekem nem tetszik, kész.

A "gond" ott van, hogy az emberek 90%-ának a tudata semmi mást nem képes befogadni, csak elektronikus zenét, azon belül is csak azokat, amiket a diszkókban játszanak. Electro, dubstep, stb. Nekem ezzel semmi bajom, ha nekik jólesik, fogyasszák egészséggel... Amikor viszont valaki kérdezi, hogy milyen zenéket szeretek, és közlöm hogy rock, akkor jön az oltás, hogy "hádde az szar!!!", "hádde abbacsak hörögnek végig", "úristen de nevetséges vagy", "hádde agresszív leszel tőle!!!".

Ha netalántán kifogok egy olyat aki nem teljesen sötét, és meg is tudja indokolni az állítását, akkor általában olyan válaszokat kapok, hogy szerintük a rock már rég kiment a divatból, azt csak gyökerek hallgatják, aki menő és divatos, az mind diszkós, a csajok is a diszkósokra buknak.(érdekes, általában nekem is jobbnál jobb nőim vannak, csak én rocker, esetleg visszafogottabb goth, punk körökből) Nemértik, hogy minek kell nekem kilógnom a sorból, és mást hallgatni mint a többi ember. Sőt, szerintük egyenesen feltűnési viszketegségem van, mert én nem a "normális" zenét hallgatom, hanem mást.(ezt majdnem szó szerint így mondták, több emberrel is beszéltem ilyenekről).

Egyébként nem az a tipikus sörhasú szőrös zsíroshajú rocker vagyok. Félhosszú egyenes hajam van amit rendszeresen mosok, általában valami feszülős(ált. fekete) póló van rajtam egy farmerrel(kopottas tipust preferálom), ritkán zenekaros póló, vékony nyaklánc és karkötő általában van rajtam, deszkás cipőt hordok, másfél éve testépítek komolyabban.

Olyan is volt, hogy majdnem nekem jöttek emiatt. Nem volt férőhej a buszon, ezért álltam az ajtó előtt, kapaszkodtam a rúdba. Mellém jön egy gyerek, majd gondol egyet, kiveszi a fülhallgatót, és max hangerőn elkezdi bömböltetni mellettem a saját kis muzsikáját(én ilyet soha nem csinálok, nemértem hogy képesek emberek ilyesmire). Amikor már a tököm is tele volt vele, kicsit megböktem a vállát, majd szóltam neki: "bocs, halkabbra tudnád venni a zenédet?". Erre felháborodva megkérdezte, hogy mi bajom van nekem vele. Annyit mondtam, hogy zavar. Erre elkezdett pattogni, hogy mi közöm van nekem ahoz hogy ő mit hallgat, meg joga van azt csinálni amit akar, az iron maidenes pólóm alapján még le is büdösrockerge.cizett. A pohár akkor telt be amikor próbált keményen levállazni. Az első megállónál megfogtam és lelöktem a buszról a 30 kilóját, de úgy hogy vissza se jött. "Erőszakot" életemben először és utoljára alkalmaztam.

Kérdem én, mi bajuk van az embereknek? Miért nem lehet békésen megférnünk egymás mellett, egymás zenei ízlését leszarván? Mi értelme annak, hogy ízléseken vitatkozunk? Ez eleve lehetetlen! Én ha tudomást szerzek róla, hogy valaki mondjuk lady gagát, vagy wallast, skrillexet hallgat, akkor nem kezdem el győzködni, hogy de az All Shall Perish mennyivel jobb, pedig azok legalább kivételes tehetségű képzett zenészek.(tudom, skrillex is) Főleg nem röhögöm ki, vagy szólok be neki. Én egy igényesebb(alkeszmentes) kocsmában sörrel a kezemben, vagy Tankcsapda koncerten érzem jól magam, ők pedig a coronitában, és egyebekben. Én nem megyek oda, maradok a saját környezetemben, nem szeretem, de nem is oltom le, mert más szereti. Nem értem az embereket...

2012. máj. 1. 20:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el, nagyon hosszú, de szard le más mit gondol (egy bizonyos szintig).

Rock ráadásul egy értelmes műfaj, sokan pont a Skrillex-es embereket nézik le.

2012. máj. 1. 20:39
 2/19 A kérdező kommentje:
pi.csába, nem gondoltam hogy ennyire hosszú lett :/
2012. máj. 1. 20:41
 3/19 anonim ***** válasza:
92%
Miért kellett ehhez egy regényt írni? Mindig (az 50-es, 60-as, 70-es stb) években voltak zenei ízlés ellentétek. És lesznek is a jövőben. Ilyen vitákba sohasem mennék bele. Ahogy egy helyen írtad, ízlésen nem illik vitatkozni.
2012. máj. 1. 20:54
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam csak az elejét, hosszú nagyon. De ne törődj másokkal. Én is így vagyok vele, mindent meghallgatok, de a rock az a fő vonalam. Ha megemlítek a 'barátaimnak' egy-egy előadót vagy stílust akkor azzal jönnek, hogy ez meg mi, milyen sz@r az ízlésem, meg hogy ismeretlen számokat hallatok, és egyebek...

Erre én nem kezdek el vitázni velük, nem mondom hogy én ugyanúgy meghallgatom amit ők attól függetlenül, hogy nem a kedvenceim (Viva TV-s gagyi meg társai a menők úgy vettem észre), ők viszont nem toleránsak mások irányába, és így hiába is jártatnám a számat. Állítólag az okosabbja jár egyetemre, de gyanítom hogy ez nem a toleránsabb fiatalság (saját tapasztalat, nem bizt. h mindenütt így van).

Ha kicikiznek a Rockzene miatt, akkor nekik fogalmuk sincs erről a műfajról, csak üres szavakat dobálnak a levegőbe. Minimum 1 rockszámot mindenki kedvel, talán egyesek nem tudják, hogy az már ez a műfaj.

Sokszor megkérdezik a csoporttársak hogy mit hallgatok éppen, erre én mondtam hogy litván dalokat, ők ugyanúgy oltották azt is, de le merem fogadni sose hallgattak olyat.

Azt hiszem azért szólják meg azt aki mer különbözni, mert ők nem mernek kiválni a tömegből.

21/L

2012. máj. 1. 21:17
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Mégis tovább olvastam :)

Megint saját tapasztalatból írnék, ha nem gond. Ha nem kérdezik, akkor nem reklámozom, hogy milyen zenéket szeretek. Visszafogott külsejű, vékony kis törékenynek látszom mások szemében. De, valahogy mégis a rocker pasik 'tapadnak' rám, és kezdenek udvarolni. És sokak külsőre ítélik meg a rockereket, pedig normálisak ugyanúgy, sőt velük jobban tudok beszélgetni meg mnden.

Szóval szerintem téged se érdekeljen mások véleménye, hallgasd meg és menj tovább. Ez jobban idegesíti majd őket, mintha vitába elegyedsz velük.

Ez a buszos történet nekem egyáltalán nem tetszik, de tényleg, ha szerinte senkinek semmi köze ahhoz hogy mit hallgat, akkor mi a fenének hallgatja úgy, hogy mások is hallják, ergo közük legyen hozzá...

Lázadnak, mert ebben az országban az a menő. Beleszólni, pletykálni, kibeszélni, leszólni. Mert nem tudják mit is szeretnek valójában, támadják azt aki már megtalálta a maga kis zegzugát a világban (akár a zenében is). Mert anyici-apuci mindent megadott, így érzések helyett a pénzről szól a világuk. Annyi minden eszembe jutott most, de lehet hogy az már sok lenne ide, átmennék egy másik témába.

Ne törődj velük, maradj egyedi, mások meg azért szólnak meg, mert a saját életük nem elég jó nekik, és arról próbálnak meg megfeledkezni szerintem. 21/L

2012. máj. 1. 21:34
 6/19 anonim ***** válasza:
93%
én úgy tudom pont hogy a diszkó zenét szokás utálni
2012. máj. 1. 21:59
 7/19 anonim válasza:
100%

Tudod annyi a gond,hogy a társaink 90%-a olyan csőlátású,hogy rohadtul nem tudja tolerálni a másik eltérő ízlését. Én rocker rapper vagyok,és tudod mit?! B***phatja akinek nem tetszik. Nem fikázom az elektrost,sőt azt az osztálytársam se aki mondjuk valami mást hallgat. D hogy az köt a másikba,aki a legtöbbet várja el a másiktól.

A buszos sztorihoz: nem volt kissebség az illető,ugye?

2012. máj. 2. 18:09
 8/19 anonim válasza:
100%
Van ízlésed :D Légy rá büszke. Valaki még a zenét is divatcikknek veszi... Biztosan vannak olyanok akikkel jól megérteted magad. És igen, zenei ízlések közt mindig voltak feszültségek. Mindenki mást hallgat, senki se baszogassa a másikét és senki se erőszakolja rá másra a saját zenéit. Én sem a mai zenéket bírom, egy buliban általában leszarom és elengedem magamat, bár csak ismerősökkel járok el. A saját zeném az én ivlágom és csak én érthetem meg 100 %-ra. De jó olyan embert találni akinek hasonló az ízlése :)
2012. máj. 2. 18:16
 9/19 A kérdező kommentje:

21L én is többnyire hasonló véleményt alakítottam ki. Tulajdonképpen soha nem érdekelt hogy mások mit gondolnak rólam, mindig mindenhol találtam eddig barátokat, akárhol jártam. Csak arra voltam kíváncsi, hogy más hogy látja ezt, örülök a válaszodnak :)

Hatos: már kb 10 éve pont hogy az szorít háttérbe minden mást.

Hetes: de, bizony az volt.

Nyolcas: nálam attól függ mi számít bulinak, jelenlegi barátnőm szeret diszkóba járni, ezért el szoktam menni vele. A kezdeti nehézségek után én is le szoktam szarni hogy mi szól, ha nem megy, segít az unicum :)

2012. máj. 2. 18:54
 10/19 k.lau13 ***** válasza:
86%

Tulajdonképpen az emberek elég szánalmasak, ha nem az van, ami nekik tetszik.

A kérdésedet szinte minden nap megtalálom itt, én is kérdeztem... nem is egyszer. Szóval nem csak te gondolod így. Az embereknek változott a zenei ízlése, és vele együtt a világnézete is, a "társadalomról" alkotott véleménye. Magyarul aki nem azt csinálja, ami éppen divat, az nagyon gyökér, meg mit tudom én. Hogy a "rock kiment a divatból", az egy nagy marhaság. Ezt szerintem nyugodtan elmondhatod nekik, a rockereknek köszönhetjük(leginkább) egyáltalán a zenét! Mármint a könnyűzenét. Mellesleg a rock 60 éves, és soha nem "megy ki a divatból" - ellentétben ezekkel a diszkó-izékkel, amiket 3 nap után megunnak. Mellesleg az emberek nem tudják úgy értékelni a zenét, mint régebben. Csak divatból hallgatják, nincs jelentése a számukra, azaz hogy... Nem, ebbe nem megyek bele, hogy mi van egy diszkóban... Na jó, tényleg nem.

" aki menő és divatos, az mind diszkós, a csajok is a diszkósokra buknak." Hát, szerintem meg ízlések és pofonok, ez nem csak zenékre érvényes. Mint mondtam, nem is egyszer én is kérdeztem már hasonlót. Az egyik válasz amit írtak, nagyon megmaradt bennem: "Nem ítélik el, csak félnek megismerni egy másik stílust és gondolkodást, ezért egyszerűbb nekik leszólni." Szerintem itt a válasz írójának nagyjából igaza volt. Vagyis talán. Sose lehet tudni, igazából nézőpont kérdése, van, aki nem arra alapoz, hogy ki milyen zenét hallgat, hogy gondolkozik, stb. Bár azért nyilván ha a látásmódot nézzük, ebben nagy különbség van például a diszkósokkal, ami miatt ugye egyértelműen lehetnek nézeteltéréseik. Az a baj, nem tudnak értékelni mást, csak aki hasonlít rájuk. Az emberben meg talán eleve van valami olyasmi, hogy mindenáron meg akarja győzni a másikat arról, hogy neki van igaza, az a jó, amit ő csinál. Én részemről nagyon tisztelem azokat, akik mégse.

Sose értettem ezeket. De ha belegondolsz, pl. ha jól tudom(lehet hogy nem akkor bocsi) '70-es években pl. a punk-ok voltak többségben, előtte a rockerek, utána (megint csak nem biztos) asszem a hippik... stb. Most a diszkósok, és nem tudom, meddig fog ez tartani, de előbb-utóbb vége lesz, és valami más lesz az új "divat", azt fogják követni. Most az a divat, hogy lenézik, aki másképp mer gondolkodni, felöltözni, más zenét mer hallgatni, mint ami a divat, de szerintem (azaz remélem) hogy egy 5-10 év múlva ez is változik.

Igazából tőlük szeretném én egyszer megkérdezni, hogy miért jó ez, csak nem tudom, mennyire tudnának normálisan válaszolni. Aki normális, az általában összefügg azzal, hogy nem nézi le olyan szinten a rockereket és a többi stílust és "életérzést", aki meg annyira lenézi, az általában csak annyit tud válaszolni a Miért-re, hogy "mer' az nem menő", vagy valami. Ezt nem lehet tudni igazából. Mindenesetre én egyetértek vele.

Bocsi, a hosszú válaszért, remélem azért elolvasod:) Azt is remélem, hogy semmivel kapcsba nem mondtam hülyeséget, ha a '70-es, '80-as éveket eltévesztettem, akkor elnézést mindenkitől, de nem teljesen tiszta ez előttem, arra tudtam alapozni, amiket hallottam másoktól, sajnos nincs akkora mázlim, hogy 40 évvel hamarabb születtem volna.

Azért is bocsánat, ha hülye gondolkozásom van, vagy hülyén látom ezt az egészet, és azért is, hogy "ilyen fiatalon"(idéztem) választ mertem írni :D Remélem nem baj, csak nagy tisztelője vagyok a rocknak, mint zenének, mint gondolkodásnak, mint "életérzésnek", és mint művészetnek is.

2012. máj. 3. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!