Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyi idő alatt lehet megtanu...

Mennyi idő alatt lehet megtanulni gitározni?

Figyelt kérdés

Eddig semmilyen hangszeren sem játszottam, most kezdett el érdekelni a gitár.

Először csak el szeretnék jutni egy alapszintre, hogy megtudjam, tényleg érdekel-e, van-e értelme..(Addig nem is veszek gitárt, szóval itthon nem tudnék gyakorolni.)

Zeneiskola, szolfézsóra nélkül van esélyem megtanulni gitározni, úgy hogy egy egyszerűbb kotta alapján tudjak játszani?

Van egy ismerősöm, aki gitározik; tőle vajon meg tudnék tanulni játszani, vagy ehhez mindenképp tanár/iskola kell?

(Bocsi, ha sokadik hasonló kérdés; de egyik előző sem volt számomra teljesen kielégítő :)

15/f

2012. ápr. 10. 21:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Gitározni sosem semennyi idő alatt nem lehet megtanulni, ez nem egy véges folyamat.

Emellett nem teljesen értem, hogy mit szeretnél.

Tehát se otthon nem fogsz gyakorolni, se tanárhoz nem fogsz járni.

Akkor mégis, hogyan szeretnél tanulni/fejlődni?

Attól, hogy az ismerősöd tud valamennyire (ki tudja mennyire) közel sem jelenti azt, hogy oktatni is tudja, ugyanis az teljesen más dolog.

Egyébként a klasszikus zeneiskola/szolfézsóra egyáltalán nem a gitározásról szól, hogyha könnyű zenét szeretnél játszani, akkor az egyébként is fölösleges.

2012. ápr. 10. 22:08
 2/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!

Épp ez a gondom, hogy semmi zenei "előéletem" nincs, így nem tudom, hogy kell-e egyáltalán szolfézsóra; illetve azt sem tudom megállapítani, hogy valaki mennyire tud gitározni..

Hogyha a klasszikus zeneiskolai oktatás nem a gitározásról szól, akkor hol tudnék megtanulni gitározni? Vagy mások hogyan tanulnak meg gitározni? (Tudom, nem lehet teljesen metanulni :D)

2012. ápr. 10. 22:13
 3/15 anonim ***** válasza:

Magántanár és/vagy netről.

A magántanár nem olcsó mulatság, de ha jó tanárt választasz, akkor gyorsan és hatékonyan fejlődhetsz.

Egyedül netről tanulva bele lehet futni már csapdába.

2012. ápr. 10. 22:21
 4/15 anonim ***** válasza:
Én is otthon tanultam/tanulok gitározni tanár nélkül 3 hónapja és szerintem nem haladok rosszul. Egy tanár az elején sokat segíthet, megmutathatja az alapokat, hogy mit, hogyan kell. Első gitárnak ne a legdrágábbat vedd meg, mert ha mégis meggondolod magad, mégsem tetszik annyira a gitározás akkor nem buksz annyit rajta. Sok sikert! :)
2012. ápr. 10. 22:23
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A családban senki sem gitározik, így itthon, magamtól nem tudok megtanulni, nincs gitárom.

Az egészet gitárvétellel kezdeni pedig nem akarom, ugyanis fogalmam sincs gitár és gitár közötti különbségekről..

Szerintem megkérdezem az ismerősömet, hogy mennyire játszik jól, és ha biztos magában, akkor veszek tőle pár órát.. Ha meg bizonytalankodik magában, akkor keresek egy magántanárt.

Köszönöm a segítséget, várok további tanácsokat, ötleteket is!

2012. ápr. 10. 22:36
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Épeszű magántanár saját hangszer nélkül úgy sem fog elvállalni, teljesen értelmetlen.

15 körül már lehet venni használtan viszonylag normális klasszikus gitárokat, legalább egy olyanra be kéne fizetned.

2012. ápr. 10. 22:39
 7/15 A kérdező kommentje:

Nézegettem apróhirdetéseket, és találtam nagyon sok féle gitárt, amik közt nem tudok különbséget tenni.

Például klasszikus, akusztikus, jazz és basszusgitár közt mi a különbség?

A húrok anyaga, száma miben változtatja a hangzást?

Láttam ilyet, hogy 4/4 és 3/4. Ezek mit jelentenek?

Köszönöm a válaszokat!

2012. ápr. 10. 22:45
 8/15 A kérdező kommentje:
És milyen jellemzőket kell még nézni gitárvételnél?
2012. ápr. 10. 22:46
 9/15 anonim ***** válasza:
Hova valósi vagy?
2012. ápr. 10. 23:06
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Például klasszikus, akusztikus, jazz és basszusgitár közt mi a különbség?

Klasszikus gitár: "nyolcas alakú" test, nylon húrok, kicsit tompa hangzás. Elsősorban a klasszikus művek, darabok felidézésére alkalmas.

Akusztikus gitár: felépítésében hasonló, mint a klasszikus, csak fém húrok vannak rajta, ezért a hangzása csilingelőbb. Akkordos kíséretre, tábortüzes éneklésre való elsősorban.

Jazz gitár: üreges a teste, de már elektromos elven működik. Nincs tapasztalatom, de valamikor a nekem távoli jövőben akarok egyet.

Basszusgitár: elsősorban ritmus hangszer, persze vannak, aki szólóként kezelik. Egy oktávval lentebb van hangolva, mint a gitár.

A húrok anyaga, száma miben változtatja a hangzást?

Általában a gitár 6-7-8 húros, a basszusgitár 4-5 húros lehet. Minél több húrja van, annál mélyebb tartományban lehet megszólaltatni a hangszert.

Láttam ilyet, hogy 4/4 és 3/4. Ezek mit jelentenek?

A méretet. A 4/4-es a normál, felnőtt méret, a 3/4-es ugyan az, csak arányaiban kisebb, pontatlanabb hangzással.

2012. ápr. 11. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!