Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Átlagban mennyi idő megtanulni...

Átlagban mennyi idő megtanulni gitározni annyira, hogy kotta alapján tudjon az ember bármit játszani?

Figyelt kérdés
pl. heti egy alkalom tanárhoz járással. Mennyi idő, amíg megtanulja az ember az alap akkordokat, kottát stb. Tudom, hogy egyénenként változhat, de azért biztos van egy átlag tempó.
2012. febr. 24. 10:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%

Elég a heti egy alkalom, ha mellette gyakorolsz otthon is. Ha van rá mód, lehetőleg minden nap.

Van egy klasszikus vicc:

"Hogyan lehet lehalkítani egy gitárost?

Elé teszel egy kottát..."

2012. febr. 24. 10:58
 2/12 A kérdező kommentje:
Januárban kezdtem el. minden nap gyakorlok hol többet, hol kevesebbet és egy héten egyszer megyek tanárhoz. Már ismerem a kottát, bár még kicsit lassú vagyok e téren ha kottáról kell pengetnem, de lényeg, hogy ismerem. A dúr skálák nagyon jól mennek, 12 alap akkordot tudok jelenleg fejből, amit már szépen tudok játszani a nyolcados kísérettel. Ennek ellenére a férjem szerint LASSAN HALADOK, ő azt hitte, hogy ilyenkorra már virtuóz leszek és dalokat is fogok már nyomni. Szóval ez a tudás ennyi idő alatt mi? Tekintve, hogy közben volt két hét kihagyás is egyéb komoly családi gondok miatt.
2012. febr. 24. 11:04
 3/12 anonim ***** válasza:
Januárban kezdtél és azt hitte ilyenkorra már "virtuóz" leszel? Hát azért nem kis dolog megtanulni egy hangszeren játszani, szóval kitartást és csak így tovább!
2012. febr. 24. 11:20
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi :-)
2012. febr. 24. 11:28
 5/12 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=uNxBeJNyAqA

a férjed biztos ilyeneket néz, ez a csaj legalább 5 éve gitározik, napi 2-3-4 óra szinten :)

2012. febr. 24. 17:27
 6/12 A kérdező kommentje:
húúhh hát ez zseniális. pont olyan fejeket vág a csaj, mint amit én szoktam, amikor koncentrálok, csak még nem tudok ilyen szinten. Jó kis motiváció. Köszi :-)
2012. febr. 24. 20:58
 7/12 anonim ***** válasza:
95%

Először is: ne csak kottából játsz!

Engem is tanítottak így, semmi értelme. Ez a klasszikus zenéből fennmaradt berögzültség. A klasszikus zenészek játszanak így, van aki improvizálni nem is tud, mert nincs előtte kotta...

Kell a kottaolvasás is, de ne erre építs! Minél többet fejből memorizálni! Skálák, akkordok, ezek átfedései, konkrét számok (nem csak komolyzene, hanem könnyűzene is) begyakorlása is kell. Innen szerzi az ember az ötleteket, motívumokat (angolul lickek), amik miatt egyszer csak elkezd kialakulni egy egyéni stílus.

Ha a más számainak megtanulása nem elég, kezdj el sajátokat írni. Improvizálj sokat, és vedd fel a játékodat valamivel. Ezzel lehet talán a legtöbbet fejlődni.

Azért tanácsolom ezeket, mert engem lenyúlt az előző tanárom, és semmi kézzel foghatót nem tanultam nála. Remélem te nem jársz így.:)

2012. febr. 27. 14:21
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú évek, igazából. De ne keseredj el, mert ahogy haladsz előre egyre jobb lesz az élmény.
2012. febr. 28. 18:04
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi. Ebben hiszek én is:-) Ma egy egészen új képességet fedeztem fel magamon. Néhány napja elkezdtem tabulatúra alapján megtanulni egy dalt, szinte lépésről lépésre néztem a lefogásokat. Ma pedig egyszer csak arra figyeltem fel, hogy játszom, nem tévesztem el, pedig nem is figyelem a húrokat és a kezemet, hanem a tabulatúrát nézem, tehát vakon játszottam. :-)))) Ez nekem már nagy élmény...
2012. febr. 28. 18:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Amint mondtam, most jön az, hogy memorizálj...:)

Indítsd el a GuitarProt, utána tedd le a tálcára, hogy ne lásd.

2012. febr. 29. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!