Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elektromos gitáron szeretnék...

Elektromos gitáron szeretnék megtanulni. De otthon nem tudnék gitározni, magántanárnál van mód, hogy tanuljak, ha nincs gitárom?

Figyelt kérdés
Illetve lenne még egy kérdésem, sokféle zenét szeretnék megtanulni, de mondjuk egy metallica számhoz, mennyi idő kellhet, míg az ember nagyjából jól lejátszaná?

2012. ápr. 3. 23:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha otthon nem tudsz gyakorolni, mert nincs gitárod semmi értelme belefogni.

Egy metallica számot, úgyhogy csak a tanárnál fogsz heti 1 órára gitárt? 20-30 év alatt biztos sikerülhet döcögősen.

Miért nem akarsz gitárt venni, otthon gyakorolni?

2012. ápr. 3. 23:43
 2/11 A kérdező kommentje:
nem tudom milyen a jó gitár, meg otthon tuti nem tolerálnák, egyrészt a nagy hang miatt sem, meg mivel lány vagyok nem is örülnének neki. Pedig nagyon szeretnék megtanulni.
2012. ápr. 3. 23:46
 3/11 anonim ***** válasza:

Itt az oldalon ha körülnézel van rengeteg ajánlás, hogy milyet érdemes venni kezdőknek különböző árkategóriákban.

Hidd el, otthoni gitár és gyakorlás nélkül semmire sem mész.

A gyakorlás egyébként nagy hanggal, ma már nagyon profi gyakorló cuccok vannak, amiket fülhallgatóval használhatsz, úgy meg kb semmi hangja nincs kívülről a gitárnak.

"mivel lány vagyok nem is örülnének neki" ez meg hülyeség már ne haragudj, apácának nevelnek vagy mi a fene?

2012. ápr. 3. 23:58
 4/11 A kérdező kommentje:

:) nem apácának, de jobban örülnének neki, ha nőiesebb dolgok foglalkoztatnának.

Erről nem is tudtam, hogy úgy is lehetne gitározni, h fülhallgatón hallgatom és hogy így azt más nem hallaná. Ez mondjuk tényleg nagyon tetszene, de amúgy egy ilyen gitár nagyjából milyen árkategória? Még egyet kérdeznék még, szerinted egyedül (+internet, vagy könyv segítségével) lehet tanulni?

Köszi, h válaszoltál.

2012. ápr. 4. 00:03
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül meg lehet tanulni, és már vannak nagyon kezdő szettek 50 ezer alatt, amiben benne van gitár + erősítő. (vicc, de már az ALDI-ban is adnak néha ilyet)
2012. ápr. 4. 09:26
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Veszel (használtan) valami olcsóbb gitárt, mellé meg 1 ilyen fejhallgató erősítőt (ha már normális erősítőt nincs lehetőséged használni), és mehet a menet! :D

És igen, netről, könyvekből is meg lehet tanulni, de jó, ha pl. van valami ismerős, aki meg tudja mondani, hogy ha valami alap dolgot rosszul csinálsz; mert ha már berögzül rosszul, sokkal nehezebb lesz leszokni róla.

Ha nem tudsz (majdnem) minden nap gyakorolni, akár 15-20 percet is, nem sok értelme van belevágni...

2012. ápr. 4. 11:35
 7/11 anonim ***** válasza:
szetteket ne vegyél. többet érsz ha külön veszed meg a cuccokat. jó lenne ha valami gitáros arcot eltudnál vinni amikor megnézed a gitárt. alacsonyabb árkategóriában(60k alatt) a Cortokat ajánlom. metálra, keményebb rockra kiváló hangszerek.
2012. ápr. 4. 21:55
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat:)

Az ismerőseim közül senkit sem ismerek aki értene a gitárokhoz, szóval így egy picit nehéz. Egyébként van olyan gitár, amit ajánlotok, amin ti tanultatok kezdetben?

2012. ápr. 4. 23:08
 9/11 anonim válasza:
szerintem akusztikus gitárral kéne kezdened mert azon hallod amit játszol és az jobb én is akusztikussal kezdtem és utána vettem magamnak egy elekromosat. az elektromos gitár valamilyen szinten minden hangolt torzít (fülhallgatóba bedugva)
2012. ápr. 8. 22:46
 10/11 anonim ***** válasza:

előző:

és ha te szájharmonikáztál volna akkor, azt ajánlanád neki a gitározás előtt? az akusztikus gitár és az elektromos gitár 2 külön hangszer...

2012. ápr. 9. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!