Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ti hogyan definiálnátok a...

Ti hogyan definiálnátok a metálzenét?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, hogy a nagy többség mit tart metálnak, mit nem! Zenekarokkal példározás előny! Csak hogy tudjam, hányan élnek tévhitbe, mert már hallottam elég extrém baromságokat!

2012. febr. 6. 17:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
54%
azért írtam nagy betűkkel, mert hangosan írtam le, ezzel felkeltve az előző válaszadó figyelmét.
2012. febr. 6. 22:35
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

a metál számomra az a zene, amitől:

- ördögvillává torzul a kezem

- lánggá válik a vérem

- kirázom az agyat a fejemből

- stabilterpeszben léggitározok

- hangosan hörgöm/üvöltöm a szöveget

nagyjából ennyi.

2012. febr. 7. 23:41
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Szerinntem, a metál, mély, és monoton, sok lábdob, és sok hörgés, és még több beleélés. De én rock kedvelő vagyok, Hard rock, vagy Country/Blues-os rock keverékXD ;)
2012. febr. 9. 20:56
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
mondjuk szerintem a Metallicára ki lehet jelenteni, hogy metál, de nem is a lábdob dominál benne, illetve egy számukat sem ismerek, amelyikben hörgés lenne
2012. febr. 9. 21:03
 15/21 anonim ***** válasza:
56%

A Metallica metál zenekar?:O nem tűnt fel, de most komolyanXD vagyis csak a neve:) jah, és azt szeretem a rockba, hogy változatos:) itt egy jó kis link;)(13)

http://www.youtube.com/watch?v=pNq94ZaZ0Yk&feature=related

2012. febr. 9. 21:08
 16/21 Gatyagumi ***** válasza:
100%

Nos.

A metál egy igen szrteágazó műfaj, aminek a határai igencsak elmosódottak.

Néhány metál együttes, amit szívesen hallgatok a teljesség igénye nélkül(lehet, hogy egyesek nem tartanak néhányat közülük metálnak, de nyugodjanak bele, hogy mind az):

Amorphis, Black Sabbath, Metallica, Slipknot, Slayer, As I lay Dying, Tiamat, Pokolgép, Syrenia, Nightwish, Anathema, Apocalyptica, Sepultura, Rhapsody, Rammstein, Deep Purple, Nile, Ossian, Depresszió, Road, Paradise Lost, Pantera, Down, My Dying Bride, Korpiklaani, Finntroll, Iron Maiden, Manowar, Fear Factory, Rammstein, Dimmu Borgir, Deftones, Cannibal Corpse, In Flames, Fekete Sereg, Kerecsen, Virrasztók, Dalriada, Nevergreen, Ámok, Moby Dick, Palmetta, Onogur...

Hát igen, így visszanézve elég sokszínű lett, és már jutottak is eszembe más együttesek, úgyhogy abba is hagyom a fölsorolást :-)

Ez pedig egy jó link: [link]

2012. febr. 10. 11:58
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

13as, azért hoztam fel példának a Metallicát, mert vannak hülye emberek, pl te, akinek a metálzenéről a hörgés jut eszébe. erre egy jó példa a metallica

egyébként meg tudnám határozni zeneelméleti-összhangzattani példákkal, hogy mitől lehet egy zene metál, de most nem fogom leírni végig :D

2012. febr. 10. 12:13
 18/21 A kérdező kommentje:

A RÉGI Metallica ('91-ig) metálzene! Aki nem hiszi: http://www.youtube.com/watch?v=4TDeT4DBn7k

ez THRASH metal! A heavy metalban meg például semmilyen szinten nincs se hörgés, se ordítás, se lábdobdominancia, mégis metál! Lásd: Judas Priest!

http://www.youtube.com/watch?v=HFq2UbWOBDY

2012. febr. 10. 13:29
 19/21 anonim ***** válasza:
13vagyok, 15, a Black Sabbath, és az Iron Maiden, nem Hard rock? vagyis, én úgy tudom, de lehet, hogy akkor rosszul:S
2012. febr. 10. 18:14
 20/21 Gatyagumi ***** válasza:
73%
Az első ős-heavy metal bandák a Led Zeppelin, a Black Sabbath és a Deep Purple. A hatvanas évek végi-hetvenes évek eleji heavy metal ma már nem számít olyan "zúzósnak", de akkoriban ez igen kemény hangzásnak számított. Ők vetették meg az egész műfaj alapjait. A heavy metal kifejezést is valamikor '71-ben használták először az ilyen kemény hangzású zenék megnevezésére.
2012. febr. 10. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!