Melyik a jobb? Rap vs Rock
Ember tanulj már meg gitározni,vagy dobolni.. rohadt nehéz.
Dobhoz rohadt nagy ritmusérzék kell és ezt nem mindenki tudja elsajátítani. Egy rock bandánál összehangolt munka kell,figyelni a másikra,pontosan játszani. Rappnél írsz géppel vmi alapot és írsz egy szöveget..jó biztos nem könnyű olyan szöveget írni h hosszú legyen.De összetettebb egy rock banda a véleményem szerint
Az utolsónak igaza is van, meg nem is. Ez inkább az bandán múlik, mert vannak elektronikus alapra rappelők és eredeti zenére rappelők is. Csak hát sajna az utóbbiból kevesebb van, de VAN! Például a kedvenceim a The Roots nevű banda, ők rapet játszanak igazi hangszerekkel. Ok, van egy pár daluk amelyekben használnak elektronikus zenei alapot, de még azokba is belecsempésznek mindig valamilyen hangszert (pl. gitárt).
Most mondjátok erre hogy nem kell hozzá tehetség, vagy nem igényel magas fokú zenei tehetséget, vagy stb. :
http://www.youtube.com/watch?v=ojC0mg2hJCc
Szerintem ez igazi zene és kész :D
A jó-rossz zenék aránya minden műfajban hasonló. Én mondjuk nem tartom magamat rockernek, de metálon élek. :D És mégis van olyan metálbanda, ami kifejezetten rossz, viszont ismerek olyanokat is, akiknek mindegy csak metál legyen, meg mindegy, csak kemény stb. Én nem így nézem a zenét.
Ha tudnátok, hányszor kapcsoltam el eddig a kedvenc zenei adómat, amin a kedvenc metál alműfajomat játsszák éjjel-nappal. :D
Úgyhogy a műfaj önmagában még nem lesz jó.
Nem a műfajtól függ, hogy milyen lesz a zene, hanem a zenészektől, és a zenészektől függ az is, hogy ők együttesen milyenné teszik a műfajt.
És akkor a hallgató levonhatja az általános következtetést, hogy hozzá az a műfaj közel áll -e, vagy sem. Ami nem azt jelenti, hogy minden zenét szeret azon belül. Mert annyi metálbanda, jazz zenész, rapper, blues énekes, operaénekes van, mint ahány kínai, és jobb esetben mindegyik másfajta zenét játszik. Jobb esetben.
Nálam azok alapból kiesnek, amik semlegesek, vagy megtévesztésig hasonlítanak egy másikra.
A szövegek meg ahány zenész van, annyi félék.
Rapben is van jó, van olyan is, ami csak nagy akar lenni, és a keménykedésről szól, rockban is van primitív, és van, ami gyönyörű.
Én többnyire metált hallgatok (főleg az extrém metált szeressem :D), de azon belül elég válogatós vagyok, meg a többi műfajból néhány gyöngyszemet is szívesen hallgatok.
Úgyhogy kb 50% metál, a maradék 50% meg egyenlően megoszlik a többi műfaj, alműfaj (rap, jazz, blues, opera, komolyzene stb.) között. Hangulatfüggő.
Egyszerűen azért a metált részesítem előnyben, mert könnyebben találok a hangulatomhoz illő metált, mint rapzenét. És hogy miért? :D Jó kérdés.
Talán azért, mert kevés az olyan rap, aminek egyszerre van magával ragadó tempója, és olyan szövege, ami tökéletesen kiegészíti. (Nagyon szép példa erre Funktasztikustól az Exodus.
http://www.youtube.com/watch?v=wVeU7dxNMvQ Számomra mindkettő megvan benne egyszerre. ) Nagyon válogatós vagyok azon a téren, hogy igaz e a mondanivalója, vagy sem. A death metálnál ez nem igazán érdekel, ott nem várom el, hogy az legyen (de azért plusz pont jár érte, ha mondjuk egy black metál számnál egy kicsit jobban megerőltették magukat. :D) De a rapnél ez jobban számít nekem. Az extrém metálon kívül is zavar a zagyva meg értelmetlen szöveg, úgyhogy ott sem tűröm el.
30/37 !
Te aljadék...
Hallottál te már rock zenét? Szerinted csak éneklésről szól. Amúgy meg arra is születni kell, főleg a hangja miatt valakinek hogy énekes legyen te f* szfej. Szerinted valaki csak úgy kiáll és van öt oktáv hangja? Ja te annyira marha vagy, hogy azt sem tudod mi az az oktáv. Rap-hez leülsz, írsz egy tömeg dumát egy szar alap alá, és csá... ennyi. Mellesleg a gitárhoz is tehetség kell.. gondolkodj mielőtt írsz valamit, te elfogult lósz *r.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!