Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Melyik a jobb? Rap vs Rock

Melyik a jobb? Rap vs Rock

Figyelt kérdés
Érveket is kérek. Köszi :)
2012. jan. 20. 12:03
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
64%

hello én régen a rapért voltam oda, aztán megszerettem a rockot.. és szép fokozatosan átszoktam rá, nem akartam de megtörtént. szóval én ugy gondolom hogy persze van aki a reppet jobban szereti, de elnézést hogy igy mondom, de tényleg sokkal zenésebb a rock mint a rap:D szerintem. mivel hogy ugye bár a rockot lehet tekerni rengeteg irányba mivel maga az hogy rock, elég tág fogalom. le a kalappal a rapperek előtt is hogy olyan gyorsan mondják és kitalálják a szövegüket, kell hozzá némi tehetség. bár a repperekkel tényleg dunát lehet rekeszteni, és hallgatják őket, mert egy csomoan ugyan olyanok (ugyan igy gondoltam amikor rap fan voltam, akkor is, és nem sértésnek szánom). rockban is vannak ilyen hülye kis amatőrök de nem lehet mindenkiből rockzenész. ahhoz nem elég hogy tudod gyorsan pörgetni a nyelved és egész jó a hangod. persze, tudom nem ennyiből áll a rap sem:D ahhoz is kell ritmusérzék, elég sok meg minden. és én még azért is ismerem el jobban a rockereket (mármint azokat akik már régóta és sikeresen benne vannak) mert nekik a legtöbb esetben minimum 4tagú a bandájuk, és meg kell lenniük a másikkal, igazódni kell hozzájuk, és legtöbbször ez az ami tönkreteszi a bandát: nem tudnak együttmüködni. higgyétek el, tényleg nagyon nehéz, még a legjobb barátaiddal is:D ez természetes, ők is csak emberek.

egyébként az, hogy a rap menőbb és keményebb az egy nagy hülyeség, mivel oké, az mostanában sokkal ,,menőbb" mert a rock lejárt és most a pop, hiphop és a rap a menő. a keményebb pedig megint hülyeség:D hallottatok már kemény, belevaló metálos akusztikus gitárszólót? bezony van olyan, és pl Jimi Hendrix és Slash mutathatna párat. a rocknak pedig van az az alfaja hogy hard rock (kemény rock) és a metál is különben egy szolid dolog abban az értelemben nézve:DD

ennyit erről.. 50-50 viszont én a rockra szavazok♥♥!

2012. jan. 21. 18:22
 22/38 anonim ***** válasza:
56%

rinaga7: velem pont fordítva volt :D

Mivel a környékünkön mindenki rockot hallgatott nem volt kérdés, hogy én is azt fogom. Persze aztán megtetszett 1-1 rap szám és egyre többet hallgattam azt. Később a rock már eléggé háttérbe szorult és most 2-3 évvel azután, hogy elkezdtem néha-néha rapet hallgatni, úgy nézek ki mint aki világéletében tróger volt :D

2012. jan. 21. 19:44
 23/38 anonim ***** válasza:
29%

Komolyan mondom amikor megláttam a kérdést azt gondoltam itt lesz jó sok ember aki egymást anyázni fogja,de ez helyett normális kommentek jöttek,mindenki érdemli a felpontozást:D

Amúgy én a rap meg hip-hop pártolója vagyok,de nem az old schoolt szeretem,sok kritikát is hallottam ez miatt.Azért hallgatok rock-ot is bőven és más zenét is szóval nem tudom megérvelni mért tetszik jobban a rap..gondolom ez olyan amikor egy rockos megszeret mondjuk egy house zenét:D

2012. jan. 21. 20:22
 24/38 anonim ***** válasza:
36%
Nekem a Rap jobb, de hallgatok Rockot is. Ezen a kérdésen fölösleges lenne vitatkozni, minden ember mást szeret hallgatni. Nekem a Rap az ami a szívemben szól mivel 7 éve foglalkozom vele (Krumping-ot és Hip Hop-ot táncolok), csak azért írok erre a kérdésre választ mert olvastam egy pár válaszban olyasmiket hogy a Rock összetettebb vagy valami ilyesmit, szóval hogy nagyobb tehetség kell ahhoz hogy egy Rocker vagy Rock együttes sikeres legyen. Ez tévedés! Vannak olyan Rap együttesek akik ugyanúgy igazi hangszereken játszanak, mint például az én kedvencem is a "The Roots" nevű együttes. Akinek nem lenne ismerős annak itt egy pár link: http://www.youtube.com/watch?v=ojC0mg2hJCc És itt egy élő fellépessük azért hogy szemléltetni tudjam mekkora teljesítményt tudnak nyújtani, én imádom: http://www.youtube.com/watch?v=nIVzt_vGyr8
2012. jan. 24. 21:51
 25/38 A kérdező kommentje:
Igen bevallom rosszul fogalmaztam meg a kérdést, és így valóban értelmetlen. De látom, azért többen értették, mire is gondoltam. :)
2012. jan. 25. 16:53
 26/38 anonim ***** válasza:
80%
Én személy szerint a Rockot szeretem, főleg a Metált. A Raptől felfordul a gyomrom. Mások viszont a Rappet szeretik és a Rockot nem bírják meghallgatni. Nem jobb vagy rosszabb egyik se a másiknál, ízlésfüggő a dolog, kinek mi jön be.
2012. febr. 2. 21:10
 27/38 anonim ***** válasza:
24%

Én mindkettőt szeretem. Rapből Funktasztikus, Баста, FankaDeli, Anonim MC, Sub Bass Monster, Artos Csaba, néha 2Pac

Rockból Thy Catafalque, Sunn 0))), Iron Maiden, Black Sabbath, CoB, Behemoth, Led Zeppelin, Kalmah, Murderdolls, Kalapács stb..

De szeretem a bluest, a komolyzenét, ska-t, ragga-t, az ambient-et, country-t, IDM-et..

Egyiket sem tartom jobbnak a másiknál, legfeljebb többet hallgatok pl. metált mint rapet, de attól még nem szeretem jobban.. Csak van, amikor arra van szükségem, hogy felpörögjek, van, amikor arra hogy kikapcsoljak. Az, hogy mit hallgatok, hangulatfüggő.

Szerintem minden zenében van igényes és igénytelen, nem a műfajtól függ. :D

2012. márc. 17. 11:25
 28/38 Ládonyi Péter válasza:
66%

http://www.youtube.com/watch?v=dxBvUqLs_eU&feature=BFa&list=..

Szerintem a kérdés értelmetlen.Rap vs Rock=Fight :D

2012. aug. 21. 13:59
 29/38 anonim ***** válasza:

éljen a stuck mojo

indok: mert csak!

2012. okt. 25. 19:35
 30/38 anonim ***** válasza:
8%
12/29 "Magas szintű tudást igényel, ( a rock ) B@zd meg eszednél vagy ember ? A rockban semmi nincs, le írják a hulye szövegüket betanulják azt cső. Még csak hang sem kell hozzá ( pl Pataki Attila ) Tisztelem Attilát mert, ő 1 magyar legenda és mert Miskolci. Na de, az összes rock kedvelő kis eszeveszett csicska írjon már nekem egy olyan szöveget, ami rímel, illik a címéhez a dalnak, Kicsit hosszú, a szövege változatos legyen, és illeszkedjen a beats-hez. Na ? Melyik kis rocker kocsog tud egy rap szöveget leírni ? Ez az..... erre születni kell ! Közületek akárki azt mondja, hogy ő raper akar lenni, az nem fog neki sikerülni mert erre születni kell. De ha azt mondja alapít egy kis bandát és elkezdenek rockzenét csinálni. Az már nem lehetetlen, mert ír egy szar szöveget, betanulják. Elénekli ( mind1 milyen a hangja a palinak/ nőnek ) Ja és a rapp azért keményebb, mert a való életről szól, arról ami már mással megtörtént. Az élet nehézségeiről. Lásd pl: 2pac Eazy E Még vissza térek !
2013. ápr. 15. 22:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!