A műanyag (nylon) húros gitár húrjait át lehet cserélni fém húrokra?
Figyelt kérdés
2012. jan. 8. 19:04
11/16 anonim válasza:
az utolsó 2 kommenteddel mindent csináltál, csak a kérdésre nem válaszoltál és teljesen nem ide illő dolgokat csináltál
az elektromos gitárok pedig nem "dobozszerűek".
kérdező- ne tegyél a klasszikus gitárodra fémhúrt, mert kiszakadhat a húrláb.
12/16 anonim válasza:
Akkor jársz a legjobban, ha ellátogatsz egy hangszerboltba és beviszed a gitárod, elmondod, mit szeretnél, ők meg fogják tudni mondani a gitárod alapján, hogy lehet-e (érdemes-e) rá fémhúrokat tenni. És ha igen, ők fel is szerelik neked, de valószínűleg le fognak beszélni róla, fentebb már említett problémák miatt.
13/16 HZoltn válasza:
Elnézést a kérdezőtől, és a kedves válaszolóktól is, ezelőtti bejegyzésem nem saját, az a Wikipédia klasszikus gitárnál található leírása. Amit egyetértve mindenkivel, saját tudatlanságomat alátámasztandónak tettem be, hogy igazolja: igenis a klasszikus gitárra nylon húrok kellenek, ahogyan azt minden előttem szólaló ki is mondta. A boccs meg pont azért volt, mert sajnos rossz tanácsot adtam. Szóljon mentségemre, hogy van egy klasszikus gitárom amit 1994 nyarán vettem használtan, fém húrokkal, és azóta is fém húrok vannak rajta, de se a húrlábbal, se a nyakkal, egyenlőre még semmi gond. (az igaz, hogy aktívan nem használom már jó ideje), egy másik lényegesen gyengébb minőségű klasszikus gitáromon, úgyszintén fémhúrokkal, viszont egyértelműen látszik, hogy a nyak görbült, a húrláb az jó. Én rossz tanácsokat adtam, bocsánatot kérek mégegyszer a kérdezőtől. Mindazonáltal egyetértek az ezelőtti válaszadóval: be kell vinni az üzletbe a gitárt, és megfogják mondani milyen húrokat ajánlanak rá. Mert a gitárt azt egyikünk sem látta...
14/16 anonim válasza:
Semmi gond, megesik az ilyen :)
15/16 glaslo1 válasza:
AMENNYIBEN VAN A NYAKBAN ACÉLMEREVÍTŐ AKKOR EGY OLCSÓ MEGOLDÁS SHADOWS VAGY FENDER HÚROKAT JAVASLOM NEKEM REMEKÜL SZÓL AZ AKUSZTIKUSON IS 100X SZEBB MINT AZ A SZAR AMIVEL ÁRULJÁK!--ELŐFORDULHAT, HOGY PICIT "BEHÚZZA A NYAKAT DE A VÉGÉN TUDSZ ÁLLÍTANI RAJTA.--TEKERSZ A MEREVÍTŐN AMÍG TISZTA NEM LESZ OKTÁVON DE NEM "CSÖRÖG,RESZEL BE!!!
16/16 A kérdező kommentje:
Jó köszönöm!
2012. márc. 24. 15:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!