Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy vannak a gitár akkordok?

Hogy vannak a gitár akkordok?

Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni gitározni viszont bajban vagyok az akkordokkal. Kaptam hozzá egy jó kis könyvet is és az van beleírva, hogy az E-dúrnál mind a 6 húrt pengetjük. Ezt hogy értsem?
2011. dec. 23. 22:06
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget. :)
2011. dec. 23. 23:11
 12/28 anonim ***** válasza:

Ha viszont csak azért akarsz megtanulni gitározni, mert "menő" akkor előre szólok, hogy nem fog belőled igazán jó zenész válni. Érezned kell a zenét. Ha tudsz angolul, keresd fel youtube-on Marty Schwarz-ot, ő a legjobb internetes tanár véleményem szerint.

Az, hogy mind a hat húrt pengeted, azt jelenti, hogy egy mozdulattal, ami irányulhat le vagy fel, végigpengeted mindet.

2011. dec. 24. 11:46
 13/28 A kérdező kommentje:

Nem csak azért akarok megtanulni mert menő...

Már régóta szeretnék.

2011. dec. 24. 13:16
 14/28 anonim ***** válasza:

Azt nem írták az előttem szólók, hogy jobb kézzel pengetsz, de ballal pedig különböző helyeken fogod a gitár nyakához a húrokat, s így jön össze a hangzat.

S ezért van, hogy a E dúrnál mind a hat húr szól, de pl.: egy alap D dúrnál az e6-os húrt kihagyod a pengetésből.

Sok sikert!

2012. jan. 29. 18:22
 15/28 A kérdező kommentje:
Kösz de már rég feladtam ezt az egészet...
2012. febr. 3. 17:09
 16/28 anonim ***** válasza:
48%
Az azért elég szánalmas.
2012. febr. 3. 18:24
 17/28 anonim ***** válasza:
hátja:D
2012. febr. 3. 18:33
 18/28 A kérdező kommentje:

Most miért lenne szánalmas???

Kipróbáltam, nincs hozzá tehetségem. Ennyi.

Továbbra sem értem mi értelme van mind a 6 húrt egyszerre pengetni plusz nem is tudom, hogyan kell. Arról meg nem is beszélve, hogy a bal kezemmel k*rvára nem tudok fogni, így mindig zörögnek a húrok meg mindig hozzáérek az ujjammal egy másik húrhoz, így nem szól...

2012. febr. 11. 18:26
 19/28 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=TGmAzYW6-Yk

itt is mind a 6húrt pengeti egyszerre, mi ezen a nem érthető?

az a szánalmas, hogy régóta szeretnél állítólag megtanulni gitározni, nem csak menőzésből, de az első problémánál abbahagyod. csak így tovább mindent az életben, nehogy véletlenül valamit végigcsinálj :D

2012. febr. 11. 18:36
 20/28 A kérdező kommentje:

Minek erőltessem ami nem megy?

Ha mondjuk le kell fognom egy húrt 3. bundnál utána egy másikat az 5-nél azt sem tudom megcsinálni...

2012. febr. 11. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!