Hogy vannak a gitár akkordok?
Keresd meg ezt a videot youtubeon
gitariskola: alap akkordok
En is innen tanulok most gitarozni es nagyon hasznos, erthetoen es lathatoan mutatja be a lefogasokat.
Sok sikert :)
"mind a 6 húrt pengetjük"
Ezen mégis mi nem érthető?
Még csak nem is tudom más szavakkal leírni. :D
azt, hogy különböző hangok összecsengése más és más hangzást eredményez.
komolyan ilyen hülye vagy? :D akkor furulyázz, ott egyszerre csak 1 hang van :D
Furulyáztam kiskoromban és az nem menő. xD
Van egy olyan érzésem, hogy sosem tanulok meg gitározni. Nem is tudom egyszerre megpengetni az összeset. xD
Az akkordoknak pont az a lényege, hogy több hang szól, cseng össze egyszerre.
Minimum három, ez a legalapabb akkordok, hármashangzatoknak hívjuk őket. A pop zenék 90%-ban csak ezek hallhatóak, könnyen emészthetőek.
Ha kezdőként ezeket megtanulod bőven elég, szinte bármilyen dalt el tudsz játszani velük.
(Vannak négyes, ötös, hatos, hetes hangzatok is, ezekre mostanában nem nagyon lesz szükséged)
Mivel a gitáron hat húr van, érdemes minél jobban kihasználni őket, ezért a legtöbb akkordot redundánsan játsszuk, az az 1 hangot (csak más oktávon) többször is belefogunk.
E dúr akkordban a hangok a következők: E-G#-H.
(Hogy miért, abba most nem mennék bele, hármashangzatokat egyébként elég könnyű felépíteni.)
Gondolom a legalapvetőbb lefogással találkoztál, ami nagyjából így néz ki:
0
0
1
2
2
0
Ebben csak ez a három hang szerepel, de többször, konkrétan E háromszor, H kétszer, G# egyszer.
Az egyszerre pengetés nem tökéletesen egyszerre pengetést jelent, mivel azt 4 pengető ujj miatt nem tudod megoldani, hanem azt hogy egy ujjad vagy a pengetőt gyorsan végighúzod a húrokon felfelé vagy lefelé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!