Miért zsibbad el hamar a kezem gitározás közben?
Figyelt kérdés
És nem csak ez a baj! Hanem hogy nem tudok gyorsan játszani, pedig nagyon sokat gyakorlok. Nem tudom ismeritek-e a Metallica - Master Of Pupptes című számát? Na és az nem megy, mert egyszerűen nem tudok olyan gyorsan pengetni!! :/ Valaki segítene benne? Valaki küldene egy videót ami ezekkel foglalkozik? Vagy elmagyarázná nekem? Pengetőtartás, jó pengető szólózáshoz ill.reszeléshez, illetve a "játszó" kezemmel, amivel lefogom a hangokat, azzal hogyan gyorsulhatnék?? Csak gyakorlás, vagy van valami más alapja is? Ja és tudni kell valami skálát szólózáshoz, vagy be kell magolni a számot? Vagy hogy megy ez?? köszi előre is :D2011. dec. 15. 16:53
1/1 anonim válasza:
Azért zsibbad el a kezed, mert még keveset gitároztál és nem szokott hozzá a kezed. Gitározni laza kézzel kell, nem szabad erőből nyomni.Gyakorlás. Én sem hittem, amíg nem tapasztaltam. Sőt az egyik ismerősömnél is ez volt. Az elején úgy érzi az ember, hogy "beakad" a keze, ha gyorsan akar játszani. Idővel észre fogod venni, hogy egyre gyorsabb lesz. Ami a szólózást illeti: Érdemes az alap skálákkal kezdeni: moll pentaton, blues - ezek nagyjából univerzálisak a teljes akkordmenet alatt. Ha ezek jól mennek, akkor jöhetnek a dúr és moll skálák. Én általában nem skálák szerint improvizálok, inkább érzésből. De a biztos pontokat végig észben tartom. Kell valami kapaszkodó vészhelyzet esetén :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!