Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy tanulhatok meg magamtól...

Hogy tanulhatok meg magamtól vagy az internetről gitározni?

Figyelt kérdés

Nem olyan gitározásra gondolok amikor a húrokat egyesével kell pengetni,hanem úgy ahogy a zenészek nagy része is.

8-10 éves koromig jártam pengetős technikával zenesuliba,de abbahagytam. Mostanra sajnos majdnem mindent elfelejtettem. Gitárom van,meg azt mondják hallásom is csak nem tudok játszani. Légyszíves segítsetek! Előre is köszönöm!

2011. dec. 9. 19:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Első körben nézd át ezeket az akkordokat. Ezek az alap-akkordok:

[link]

2011. dec. 9. 19:29
 2/3 anonim ***** válasza:
A pengetésest csak gyakorold, és bele fogsz jönni, nyugi. Ugyan így voltam a rajzolással, jól rajzoltam, aztán valamiért elhanyagoltam, 1-2 évig nem is csináltam, aztán 2 hét alatt még jobbakat rajzoltam mint azelőtt. No de a lényeg: Ne félj tőle, mert rohadt egyszerű az akkordozás, csak gyakorolni kell a váltásokat, a pengetés része meg már nem nehezebb mint az egy-egy húros pengetés... Azért alap akkordoknak az előző válaszban én kevesebben mondanék: C,A,Am,E,Em,G,D,Dm,F Ezek a legalappabbak, a többit majd megtanítja az aktuális dolog, hogy ez most youtube tanár, tab, esetleg kotta, az tökmindegy. Ha jól beszélsz angolul, ajánlom Marty Schwarz-ot youtube-on, fantasztikus tanár! Az akkordokat az módszere alapján szoktam megtanulni én is, ami annyit tesz, hogy lefogod az akkordot, majd elengeded a gitárt, de a kezeddel megtartod a formát. Ugye leemelted, tégy 1-2 lassú kört vele a levegőben, majd helyezd vissza a helyére a kezed, ezt párszor ismételd meg, és menni is fog. Remélem segítettem ;)
2011. dec. 9. 23:03
 3/3 anonim válasza:
Ha a zeneiskolában nem tanultál meg gitározni, akkor a netről szerinted meg fogsz tudni tanulni? Nem jó ez a csere! Jobb lett volna a zenesuliban maradni!
2012. nov. 5. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!