Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ritmusgitár? Basszusgitár?...

Ritmusgitár? Basszusgitár? Vagy szólógitár?

Figyelt kérdés
én szívem szerint Basszusgitározni szeretnék de nem tudom... szerintetek melyik a legjobb? :D
2011. nov. 29. 15:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Ritmus gitár = szólógitár. Ha szíved a bőgőhöz húz, akkor legyél basszeros. Egyébként is kevés van belőlük...
2011. nov. 29. 16:20
 2/8 A kérdező kommentje:
biztos hogy ugyan az? :O pedig én megmertem volna esküdni hogy az két külön dolog :D ezesetben bocsánat :D
2011. nov. 29. 16:22
 3/8 anonim ***** válasza:
én úgy tudom, hogy van ritmus gitár, és van lead gitár is és mindkettő játszhat szólót.
2011. nov. 29. 17:55
 4/8 anonim ***** válasza:

Szarul tudjátok.

Gitár egyféle van.

Az, hogy a zenekarban betöltött szerepe ritmusozás, vagy szólózás, az más kérdés, de attól még ugyanaz a hangszer.

2011. nov. 29. 18:12
 5/8 anonim ***** válasza:

ritmus-szóló, ezek csak szerepek!

hangszer szempontjából lényegtelen.

a basszusgitár teljesen más. ha megtanulsz rendesen játszani rajta, bármit játszhatsz vele, amit csak akarsz, nemcsak rockzenét, ott nem igazán jön elő, hogy miket lehet művelni vele, csak néha (pl cliff burton - metallica- anaesthesia.) nézegess jutubon videókat, amelyik jöbban tetszik menj el hangszerboltba, nézd őket, tapogasd, próbáld ki, vedd kézbe. nem ciki. tényleg. ha a bőgő érdekel, keress rá jaco pastoriusra, vagy a grand funk railroad zenekarra. én is basszusozok, annó mikor elkezdtem, csak úgy keresgéltem valami hangszert ami jó lenne, aztán ennél ragadtam le, de nem cserélném el semmire, ugyanakkor mást is szíveseen kipróbálnék. a basszus a zene inkább "mélyét" hozza..

2011. nov. 30. 13:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Vannak kifejezetten solo és ritmus gitárok.

A solo-kon van floyd rose tremolo ami színesebb hangzást tesz lehetővé mint a ritmus gitárnál. Vannak témák amiket egy sima ritmus gitárral nem lehetne lejátszani amit egy solo-val igen. Én a ritmusgitár és a fix húrláb híve vagyok nem szeretem a 72 perces monoton nyavalygós szólókat. :)

2011. nov. 30. 15:25
 7/8 anonim ***** válasza:
jó, kedves 15.25 ehhez el kell jutni egy szintre, hogy vlaóban így legyen, kezdőknek édes mindegy hogy floyd rose avagy sem....
2011. nov. 30. 21:54
 8/8 anonim válasza:
1. Válaszoló! Nálunk a fél város basszerozik, ugyhogy nemhiszem hogy kevés van belőlük!! XDD
2012. ápr. 3. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!