Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit lehet tenni ezzel a gitárral?

Mit lehet tenni ezzel a gitárral?

Figyelt kérdés
nem tudom hogy *gyárilag* ilyen-e mert egyszer javítva volt. Szóval barátnőm gitárján a nyak közepénél a nyak és a húr közt 8-9mm távolság van és nem lehet rajta egyszerűen játszani mert ha lefog rajta valamit nem tud nem hozzá érni a mellette levő húrhoz, plusz hamis is mert mire lenyomja a húrt, az megfeszül és nem azt a hangot adja amit az én gitárom a megfelelő bundon.. mit lehet ezzel kezdeni?
2010. dec. 13. 12:21
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

[link]

itt van pár kép..

2010. dec. 13. 12:38
 2/15 Daweee000 ***** válasza:

Klasszikus vagy akusztikus?

Nézzétek meg hogy görbe-e a nyak, hogyha akusztikus, a merevítőpálcával könnyedén lehet állítani, ha klasszikus, nem tudom mit lehet vele kezdeni. Másik lehetőség a húrláb és a szemöldök megreszelése, amit SZIGORÚAN hangszerész végezzen, mert amatőrök simán elcseszhetik az egészet. Egyébként ha hamis is, erősen esélyes hogy görbe a nyak. Nézzetek bele úgy, mint itt az első képen: [link]

a legminimálisabb eltérés az egyenestől is probléma.

2010. dec. 13. 12:39
 3/15 Daweee000 ***** válasza:

Közben itt vannak a képek is. Hát, ez klasszikus, nincs benne merevítőpálca, legjobb lesz ha elviszitek hangszerészhez hogy mit tud vele kezdeni, vagy esetlegesen venni egy új, minőségibb darabot.

PS: nekem is ugyanilyen Johnson volt az első elektromosom, csak balosban :D

2010. dec. 13. 12:41
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, hát igen az lehet hogy görbe :/

Johnson.. igen :) jó tanuló gitár, szeretem nagyon

2010. dec. 13. 14:28
 5/15 anonim válasza:

Tudtommal minden gitár nyakában van merevítőpálca de az akkusztikusoknál a gitártest belsejéből lehet állítani.

Ha tévednék akkor elnézést :D

2010. dec. 13. 15:22
 6/15 Daweee000 ***** válasza:
klasszikusokban tudtommal nincs, mivel a nylonhúroknak nincs akkora húzóerejük mint a fémeknek, így szükségtelen. Ezért is nem szabad fémhúrokat rakni klasszikusra.
2010. dec. 13. 15:25
 7/15 anonim ***** válasza:
Dobd ki a kukába és vegyél 1 ESPt.
2010. dec. 13. 15:35
 8/15 A kérdező kommentje:
dehogy dobom nem is az enyém o_O gitártestben nem lehet semmit állítani megnéztem :/ majd kalapáccsal megegyengetem kovácsüllőn :P
2010. dec. 13. 15:39
 9/15 jamesbond ***** válasza:
Nekem is klasszikus gitárom van és fémhúrokkal használom. 2 évig bírta az erős feszítést, és ugyanígy megadta magát. Elvittem egy hangszerészhez, és úgy megcsinálta hogy már legalább tíz éve semmi baja. A hangolás kicsit macerás vele, mert nem fémhúrra találták ki, de megoldható.
2010. dec. 13. 19:31
 10/15 anonim ***** válasza:
hát ez úgy meg van hajolva,hogy csak na...én konkrétan azt csináltam vele,hogy leszedtem a húrokat,fogtam,rátettem a nyakat majdnem a csatlakozásnál az ágyam támlájára(kb 10 centi vastag puha fa),ami nem sértette,és finoman,de erőteljesen hajlítottam vissza...azóta tűrhető...persze ez sufni,és nem is ajánlom...
2010. dec. 13. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!