Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Klasszikus gitárra lehet...

Klasszikus gitárra lehet fémhúrokat tenni?

Figyelt kérdés

A legfelső húrom most szakadt el és arra gondoltam, hogy ha már úgyis ki kell cserélni, akkor fémhúrokat tennék rá helyette.

Szerintetek az nem kezdi ki a gitár nyakát? Már máskor is gondoltam rá, csak akkor lebeszéltek róla a hangszerboltban.

Vagy van esetleg valami más húrfajta, amitől kicsit 'érdekesebb' hangzása lehetne a gitáromnak?

Köszi a válaszokat és bocsi ha butaságokat kérdeztem, annyira nem értek hozzá:)

2011. okt. 8. 20:49
 1/7 anonim ***** válasza:
nem buta a kérdés, bennem is felmerült annak idején:) De volt ismerős akik fel is rakták rá, volt csak elhajlott a nyak, de volt akinél le is tört:D Szóval nem érdemes:) Elvileg a nylonhúroknak kisebb a feszítettségük, és a klassziks gitárnak a nyaka ahhoz van képezve. Én nem tennék rá mást a helyedben:)
2011. okt. 8. 22:48
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtál.

Szerintem akkor maradok a nejlonhúrnál.

Annyit nem ér, hogy ekkora kárt csináljak a gitáromban:(

Azt hittem esetleg kopik egy picit, de hogy még el is törhet..nagyon sajnálnám az első és egyetlen gitárom, ennek már eszmei értéke van:)

Inkább gyűjtögetek még akkusztikusra:)

2011. okt. 8. 23:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Nylon húros gitárra nem szabad fém húrt tenni mert tőből kicsavarja a nyakat,a fémhúros gitárok erősebb fából vannak és van egy fém merevítés a nyakukban a nylon húrosban nincs.
2011. okt. 9. 14:04
 4/7 A kérdező kommentje:

Neked is köszi az infót:)

Nem fogok fémhúrokat rátenni Bandira:D

És ha csak egy darab lenne fémhúr? Az is árt ugye?:(

2011. okt. 9. 16:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, hogy a klasszikus gitároknak ragasztva van a húrlábuk ezért a fémhúr kitépheti! Szerintem ne tegyél rá!
2011. okt. 10. 14:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Jó, nem fogok:(
2011. okt. 10. 16:30
 7/7 anonim válasza:
Helló, én 4 éve gitározom, nekem is klasszikus gitárom van, de egy fél év után a nylon hurjaimat vörösréz húra cseréltem. Már több mint 2 éve használok fém húrt és nincs semmi baja a gitáromnak. Ugyan a következs tudtamményekről én is tudtam mivel a két bnőm gitárja ugyanilyen módon meg tönkrement s meg kellet javitani!!
2015. dec. 13. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!