Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Egy olyan valakinek aki még...

Egy olyan valakinek aki még életében nem gitározott egy elektromos gitár lenne jobb kezdésnek vagy inkább egy akusztikus gitár?

Figyelt kérdés
Szeretnék elkezdeni gitározni hobbi szinten. Elektromos gitárt szeretnék, de hallottam róla hogy célszerűbb lenne először inkább egy akusztikus gitárt venni hogy azon gyakorolhassak. Nem értek még nagyon hozzájuk ezért érdekelne a válaszotok.

jan. 1. 04:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindegy, ha tudsz az egyiken a másikon is fogsz tudni játszani. Én személy szerint az akusztikusat kedvelem de ez szubjektív
jan. 1. 06:31
 2/8 anonim válasza:
75%
Egyszerűbb, gyorsabb előkapni az akusztikust, ha van egy kis időd, egyébként tanulni szerintem ugyanolyan. Ha elektromost szeretnél vegyél azt, csak ne az legyen, hogy á, most nem állok neki összerakni mert csak 10 percem van...
jan. 1. 08:48
 3/8 anonim ***** válasza:
50%
Akusztikus. Egyrészt mert (a statisztikából kiindulva) jó eséllyel hamar fel fogod adni, és akkor kevesebb pénzed megy rá. Másrészt mert ha mégsem adod fel, és megtanulsz az akusztikuson játszani, akkor elektromoson is tudni fogsz, míg fordítva ez nem mondható el.
jan. 1. 10:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Kóródi Tamás gitáros azt javasolta, hogy tetszés alapján válassz, mert akkor lesz kedved igazán gyakorolni, ha vonz maga a hangszer. Az külön jó, ha már abban is biztos vagy, hogy milyen stílust fogsz játszani, mert ez is segíthet eldönteni. Én például akusztikussal kezdtem és majdnem abba is hagytam teljesen, mert nem hozott annyira lázba. Aztán, amint lett elektromosom, egész nap azzal voltam elfoglalva.
jan. 1. 11:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Amit szeretnél játszani, az alapján válassz hangszert mindenképpen.
jan. 1. 12:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elektromosról nehezebb átszokni akusztikusra, mint fordítva, de tényleg attól függ, hogy mit szeretnél játszani
jan. 1. 14:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én elektromossal kezdtem, mert kényelmesebb de emellett akusztikust is beszereztem mert azt is kedvelem és meg akartam ismerni.
jan. 2. 16:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Inkább akusztikus, azon lehet igazán tanulni, és könnyebb utána elektromosra váltani, mint fordítva.
jan. 3. 01:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!