Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért csak matt felületű...

Miért csak matt felületű akusztikus gitárokat lehet kapni elérhető áron?

Figyelt kérdés
Akarok venni akusztikus gitárt, de mindenhol csak ilyen mattozott dobozt lehet kapni. Miért? Szerintem sokkal tompább a hangja…

júl. 4. 20:12
 1/5 Mojjo ***** válasza:
100%
Pont hogy nem. A lakkozás tompítja el a hangot, legalábbis az olcsóbb verziók, amik félmilliós ár alatt a gitárokok vannak. Ha egy matt felületű gitárnak tompa a hangja, az nem azért van, mert lakkozatlan, hanem mert eleve szar. Lakkal meg még szarabb lenne.
júl. 4. 20:36
 2/5 A kérdező kommentje:
#1 akkor én csak sz@r gitárokat próbáltam.
júl. 4. 20:59
 3/5 Mojjo ***** válasza:
@2: Könnyen lehet. Illetve vedd hozzá, hogy a boltokban kiállított darabok húrjai ki tudja, milyen állapotban vannak. A régi, elkoszlott húrok pont hogy tipikusan tompa hangot eredményeznek.
júl. 4. 21:16
 4/5 A kérdező kommentje:

Nekem mattos gitárom van, friss húrral jól szól egy-két napig aztán már betompul nagyon.

Egy ismerősömnek van egy lakozott Ibanez mindig mikor játszok rajta olyan kényelmes rajta játszani és szép is a hangja. Nem cseréli sűrűbben a húrt, mint én…

júl. 5. 01:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Az ismerősödnek a lakk szól a gitáron, ez azért van.
júl. 7. 01:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!