Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitározás autodidakta módon?

Gitározás autodidakta módon?

Figyelt kérdés

A kérdésem talán nem is az lenne h lehetséges e viszonylag egyedul megtanulni, mert a családban/környezetemben többen példák erre, hogy lehet. Azt szeretném kérdezni hogy mindez mennyi idő lehet nagyjából, illetve hogy klasszikus vagy akusztikus gitáron kezdjem el.

Otthon van egy gitár, ha hazaérek majd megnézem, hogy az milyen fajta. Zenei előképzettségem egy teljesen kezdőhöz képest relatíve nagy, 2.tol 6. osztályig jártam zeneiskolába, tehát szolfézst 5 évig tanultam.

nov. 18. 07:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A tehetségtől és a gyakorlás mennyiségétől függ. Tehát, ha nagyon tehetséges vagy és nagyon sokat gyakorolsz, akkor gyorsan fogsz fejlődni.
nov. 18. 07:52
 2/12 csaba811 ***** válasza:
100%
Igen lehet, de azt javaslom néhány órát mindenképp vegyél tanártól, mert olyan dolgokat tanít meg az elején, amit ha magadtól rosszul tanulsz meg már később nehéz kijavítani.
nov. 18. 08:12
 3/12 Waff ***** válasza:
88%
Én azt hallottam hogy 4 év, 19nap és 6 óra megtanulni.
nov. 18. 09:44
 4/12 anonim ***** válasza:
84%

Mivel rendelkezel zenei előképzettséggel így bele lehet vágni.

Gyakorlás és képesség függő.

De elméleti háttértudás nélkül nincs értelme, rengeteg idő és pénz. Nyilván ha az embernek tengernyi szabadideje van és sok pénze, nem probléma de nem ez a jellemző...

nov. 18. 11:28
 5/12 Waff ***** válasza:
67%
4@ Mert ha nem rendelkezne zenei előképzettséggel akkor nem lehetne belevágni?
nov. 18. 11:47
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Máshogy nem érdemes elkezdeni. Ha majd egyedül eljutottál egy szintre, utána menj el tanárhoz, de olyanhoz legalább aki tud kottát olvasni, tanítani.

Ez műfajtól független dolog, legtöbb jó gitáros tud kottát írni, olvasni és érti a zeneelméletet.

nov. 18. 19:40
 7/12 Waff ***** válasza:
65%
A gitárosok kb túlnyomó többsége zenei előképzettség nélkül kezdett/kezd el gitározni. Egyáltalán nem fontos előtte évekig szolfézsra járni, hogy majd egyszer gitározni kezdhess.
nov. 18. 20:47
 8/12 anonim ***** válasza:
64%

#5.

Önállóan nem, max ha veszel órákat.

nov. 18. 20:54
 9/12 Waff ***** válasza:
74%

8@ értem.

Ha viszont valaki olvassa ezt a topikot és most kezdene gitározni, nyugodtan vágjon bele, akár "előképzettség" nélkül is. Vagy ha nem akar órákat venni, youtube oktató videók már sokszor érnek annyit mint egy mezei tanár.

nov. 19. 05:42
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet ezzel, mert berögződnek olyan dolgok, amiket később nem tudsz javítani, sem ráépíteni.

Kell egy struktúrált anyag, meg leginkább egy plusz fül, aki hallja ha rosszul fogsz le egy hangot stb.

Igen, Jason Becker is megtanult teljesen autodidakta módon, meg nagyon sok gitáros, köztük Slash is, viszont valamennyire mindanyian kicsit Buckethead vagy Kirk vagyunk és nem árt ha valaki képez minket...(ezzel azt akarom mondani, hogy 1% körüli esély van, valakinek tanár nélkül, tanárral viszont jóval több, hogy nem fogja eladni a gitárját és később ez lesz a hobbija)

nov. 19. 10:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!