Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Érdemes 33 évesen, totál...

Érdemes 33 évesen, totál amatőrként gitárt venni?

Figyelt kérdés
Semmilyen zenei alapismeretem nincs, nem ismerem a kottát, igazából azt sem tudom, hogy mi az az oktáv, riff, meg a sok egyéb szakszó. Csupán tetszik a metál zene, és a magam szórakoztatására szeretném kipróbálni. Kb 100 ezret szánnék a gitárra, meg ami még kell hozzá, szóval a keret is szükös. Zenész ismerősöm sincs, akitől kölcsönkérhetném, hogy legálább kézbe fogjak egy gitárt. Érdemes így egyáltalán venni? Milyen gyakran kell ezeket szervizelni/hangolni? Messzi vidéken élek, az még belefér, hogy a vásárlás alkalmával elmegyek egy hangszerboltba, de aztán ha hetente kell állítgatni, piszkálni, javítani valamit, akkor inkább lemondok róla, mert nem opció hogy ennyit ugráljak hagszerészhez.

jan. 2. 18:42
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

30

A Master of Puppets szóló előtti átvezetése elég jól szól PET palackokon is :D

[link]

Hangszerboltba bemenni meg azért jobb az online térnél, mert ott láthatja, hallhatja, kipróbálhatja élőben, vannak hozzáértők, akik - jó esetben - segítőkészek.

Online meg az ember teljesen kezdőként rábök valamire, ami a képen jól néz ki. (Vagy ideális esetben azért utánanéz, olvas, hallgat értékeléseket, stb.)

Boltban sem muszáj rögtön vásárolni.

jan. 4. 08:57
 32/40 Waff ***** válasza:
31@:egyetértek. Ezzel az erővel vegyen 20 db pet palackot :)))
jan. 4. 09:26
 33/40 anonim ***** válasza:

Thomann.de oldalon ez a gitár mindkettő ugyanaz. A szettes, és az egyedüli is.

[link]

[link]

Tehát nem minden szett egy holladék. Én például csak azért nem venném meg a szettes változatát, mert nincs szükségem a hangólóra, tokra, és az ocsmány pengetőkre.

jan. 4. 09:42
 34/40 anonim ***** válasza:
Bár ezekbe a szettekbe normálisan bele számolják mindennek az árát, szóval már mindegy ha külön veszed meg ami tetszik is neked
jan. 4. 09:45
 35/40 anonim ***** válasza:
Nem késő, én is 31 vagyok és nyáron kezdem (nem gitáron) igazán a tanulást/zenélést.
jan. 6. 20:11
 36/40 anonim ***** válasza:
Általában nem a kor számít szerintem aki már harminc éve zenélek hanem a gitártanulással eltöltött első néhány év. Szóval kezdd el és jó lelkesedést, zenélést. A youtubén mindent megtalálsz hogy fel tudjál hangolni és kifejezetten a kedvelt stílusodban is vannak guitar lesson-ok.
jan. 9. 01:19
 37/40 anonim ***** válasza:

30

Metálnál a városi legendákkal ellentétben többet számít az erősítő meg a pedálok mint a gitár. Single coilos telét is elég sokan hasznàlnak metálra persze esztétikailag nem az a kimondott metálbalta de simán lehet vastagabb húrokkal a fender menzúrával simán lentebb lehet hangolni. Cserébe tisztán is szép hangrja van tanulásnál meg úgy is az a fontos mert nem szétgainelt sounddal kell megtanulni játszani mert elfedi a hibákat.

jan. 9. 06:43
 38/40 Waff ***** válasza:

37@: "Single coilos telét is elég sokan hasznàlnak metálra" tudnál néhány példát mutatni erre?

Tehát vegyen egy single coil-os telét, mert állítólag metálra sokan használnak olyant, de amúgy sem baj ha nem egy humbuckeres metálgitárja van, mert a tele tisztán szépen szól....? Wtf?

jan. 9. 12:22
 39/40 anonim ***** válasza:

38

Ő tanulni akar. Tanulni meg nem metált fog egyből. Akkor meg jó ha nem egy olyan hangja van mintha víz alatt játszanál. A példára meg gugli a barátod ha már ennyire fogalmad nincs az egészről.

jan. 9. 16:41
 40/40 Waff ***** válasza:

39@: én ezt már az első hozzászólasomba írtam hogy ez nem úgy működik hogy fogom a gitárt és zúzom a metált. Majd ha naponta gyakorol 1-2 órát, pár év múlva már lehet zúzni a metált, de addig is bőven megtenné egy akusztikus, hogy a legalapabb akkordokat, pengetési sémákat megtanulja. De én már ilyenekkel nem erőlködök, minden kezdő egyből füstölgő szólókat akar tolni, zúzós riffeket, tökig leengedett gitárral, ugrálva a színpadon. Úgyis rájönnek majd hogy ez nem így működik.

Igen, ennyire fogalmam sincs az egészről...szóval segíts már rajtam szerencsétlen tudatlanon, kik azok a nevesebb metálgitárosok akik single-coilos telével zúzzák a metált.

jan. 9. 20:28
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!