Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Érdemes 33 évesen, totál...

Érdemes 33 évesen, totál amatőrként gitárt venni?

Figyelt kérdés
Semmilyen zenei alapismeretem nincs, nem ismerem a kottát, igazából azt sem tudom, hogy mi az az oktáv, riff, meg a sok egyéb szakszó. Csupán tetszik a metál zene, és a magam szórakoztatására szeretném kipróbálni. Kb 100 ezret szánnék a gitárra, meg ami még kell hozzá, szóval a keret is szükös. Zenész ismerősöm sincs, akitől kölcsönkérhetném, hogy legálább kézbe fogjak egy gitárt. Érdemes így egyáltalán venni? Milyen gyakran kell ezeket szervizelni/hangolni? Messzi vidéken élek, az még belefér, hogy a vásárlás alkalmával elmegyek egy hangszerboltba, de aztán ha hetente kell állítgatni, piszkálni, javítani valamit, akkor inkább lemondok róla, mert nem opció hogy ennyit ugráljak hagszerészhez.

jan. 2. 18:42
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes. Nem kell sehova ugrálni, be kell állítani.
jan. 2. 18:59
 2/40 anonim ***** válasza:
100%

Hú kérdező, dettó ugyanez a helyzet nálam is, csak én még 31 vagyok.

Na erre én is kíváncsi vagyok, mit fognak válaszolni.

Bocsi az offét.

jan. 2. 19:00
 3/40 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes. Az életkor nem számít, ha az ember tudja élvezni, hogy megszólaltat egy hangszert, már megérte.

100 ezerből ki lehet hozni egy belépő szintű elektromos gitárt, szükség lesz kábelre, egy kombóra, hogy szóljon is, egy multieffekt pedállal sokat lehet dobni az élményen, plusz az apró kellékek, pengetők, egy csiptetős hangoló, heveder, tartalék húrkészlet.

Érdemes frissiben beállíttatni egy hangszerésszel, vagy ha az üzlet vállal ilyet, de ha netán ez elmaradna attól még használható a gitár. Hobbi szinten nincs sok gond vele, sok anyag van a neten akár húrcseréről, akár kezdő/haladó gitárleckékről, tippekről, trükkökről van szó. Persze ha van segítsége az embernek, kevesebb idő alatt képes többet fejlődni.

jan. 2. 19:21
 4/40 anonim ***** válasza:

Ha eleinte áldozol tanárra akkor igen. Elején csak a zsenik boldogulnak maguktól, akiknek van valami alapja azért.

Ha magadtól vágsz bele elég magas a valószínűsége, hogy megragadsz egy szinten.

Nyilván fel lehet sorolni egy csomó zenészt aki magától kezdve, Jimi Hendrix-től Van Halen-ig, de bennük az a közös, hogy korszakos zsenik voltak.

Hogy adjak azért inspirációt is, Buckethead a világ legjobb gitárosaitól tanult és úgy vált korunk egyik legkreatívabb és legtermékenyebb zenészévé.

jan. 2. 20:06
 5/40 anonim ***** válasza:
30%
Megérni nem éri meg de ha ezt szeretnrd csináld.
jan. 2. 20:08
 6/40 anonim ***** válasza:
100%
Sose késő elkezdeni!
jan. 2. 20:14
 7/40 A kérdező kommentje:
A tanárt sem megfizetni nem tudom, sem pedig eljutni hozzá. írtam, hogy már az is problémát jelent, ha hetente kell vinni a gitárt piszkálgatni. Ha pedig zseni lennék, az már sokkal hamarabb megmutatkozott volna, és nem kérdezgetnék itt hülyeségeket :D.
jan. 2. 20:17
 8/40 anonim ***** válasza:
Nem kell álltgatni ha nem tremolóst veszel még hangolni is ritkábban kell de azért azt kénytelen leszel megtanulni
jan. 2. 20:19
 9/40 anonim ***** válasza:

Én mikor elsőnek akartam gitár életemben elsőnek, egyértelmű volt nekem hogy csakis elektromos lehet az első. De nem volt rá pénzem így akusztikus lett az első gitárom, és nem bántam meg. Kevesebb pénzből van, és ki ismerhetem hogy használni fogom a drágát vagy nem. Vegyek jobbat vagy ne, és akusztikusan jobb tanulni. Egyszerűbb

Amúgy autót vezetni megtanulsz 40-50 évesen, új munkákat, akkor gitározni lefogni pár húrt miért ne tudnál?

jan. 2. 21:17
 10/40 anonim ***** válasza:
Nem kell el járni hangszerézhez, csak letöltöd telóra a GuitarTune appot és azután behangolod hetente a gitárt.
jan. 2. 21:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!