Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Érdemes 33 évesen, totál...

Érdemes 33 évesen, totál amatőrként gitárt venni?

Figyelt kérdés
Semmilyen zenei alapismeretem nincs, nem ismerem a kottát, igazából azt sem tudom, hogy mi az az oktáv, riff, meg a sok egyéb szakszó. Csupán tetszik a metál zene, és a magam szórakoztatására szeretném kipróbálni. Kb 100 ezret szánnék a gitárra, meg ami még kell hozzá, szóval a keret is szükös. Zenész ismerősöm sincs, akitől kölcsönkérhetném, hogy legálább kézbe fogjak egy gitárt. Érdemes így egyáltalán venni? Milyen gyakran kell ezeket szervizelni/hangolni? Messzi vidéken élek, az még belefér, hogy a vásárlás alkalmával elmegyek egy hangszerboltba, de aztán ha hetente kell állítgatni, piszkálni, javítani valamit, akkor inkább lemondok róla, mert nem opció hogy ennyit ugráljak hagszerészhez.

2024. jan. 2. 18:42
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
Thomann.de oldalon nézelődj gitárért, vagy ha van a közelben hangszerbolt. Én a harley benton márkát ajánlom olcsón
2024. jan. 2. 21:21
 12/40 anonim ***** válasza:
Ennyi cippiből valami hss Squier vagy Harley Benton strat esetleg HH tele, meg valami használt erősítő.
2024. jan. 2. 22:17
 13/40 anonim ***** válasza:

Nem késő. Sok dolog nincs vele, nem kell hetente hangszerészhez járni. Hangolni pillanatok alatt meg lehet tanulni, húrokat cserélni sem nagyon bonyolult.

Új hangszernél valószínűleg jól beállítják a hanszerboltban. Újonnan vett elektromosnál talán még elég a 100 000 Ft, ha erősítő is kell mellé. Akusztikust a töredékéért is találsz.

2024. jan. 2. 22:56
 14/40 1112 ***** válasza:

ha menőnek éreznéd,önmagad kiteljesedésének,akkor persze.

vagy pl a szabadság egy megélési formájának.

2024. jan. 2. 23:13
 15/40 1112 ***** válasza:

meg ha érzel magadban a kedv mellett erőt,kitartást

+ha telik rá a pénzedből.Lehet pl akár használt is

2024. jan. 2. 23:15
 16/40 A kérdező kommentje:
Még egy hülye kérdés: Elektromos gitár esetében miért van szükség erősítőre? Hogy ráköthessem bazi nagy hangfalakra? Mert nekem az is elég, ha csak fejhallgatóval elprüntyögök magamnak, nem akarom a szomszédokat hergelni.
2024. jan. 2. 23:15
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

16

Erősítőre mibdenképpen szükséged van. Vannak ilyen kisebb gyakorlóerősítők azok fülessel jobbak. Meg a beépített effektek hasznosak tudnak lenni hogy nem kell még soktízezret elverni effektpedálokra.

2024. jan. 2. 23:18
 18/40 anonim ***** válasza:

Elektromos gitárnál a hallott hangot gyakorlatilag az erősítőn keresztül a hangfal szólaltatja meg, nem (csak) a gitártest. Önmagában elég halk, mert nincs rajta lyuk, mint egy akusztikuson. Kb ilyen hangja van legfeljebb, ha erősen pengetik.

[link]

[link]

Egy kis erősítő (gitárkombó) + füles gyakorlásra tökéletes. Vagy esetleg számítógéppel is összeköthető.

[link]

2024. jan. 3. 00:04
 19/40 Waff ***** válasza:
Szerintem 100 ezer egy használható elektromos gitárra-erősítőre-kábelre nem elég manapság. Eleve egy használható elektromos gitár 100 ezer körül indul és akkor még nincs erősítőd. Szóval én azt tanácsolnám hogy gyűjts még egy kicsit hozzá, mert 100 ezer alatt ha vennél is valami felszerelést az szinte biztos hogy csalódás lenne. Az akusztikus vonalat megpróbáli...azt én is támogatom. 100 alatt már tudsz venni nagyon jó akusztikus gitárokat, zenélni azzal is tudsz, megpróbálni hogy mennyire tetszik maga a dolog, megtanulni az alapokat, akkordokat...satöbbi. Tudom, mindenki azt mondja hogy ha elektromos a cél akkor kezdj azzal, de azt tudnod kell hogy azért a gitár nem úgy működik hogy egyik nap felkapok egy elektromos gitárt, és 2 hét múlva meg zúzom a metált.
2024. jan. 3. 13:53
 20/40 anonim ***** válasza:

Veszel egy ilyen packot:

[link]

100 rugó alatt lesz szállítással is és ebben minden benne van. Nem egy metálbalta de tanulni tökéletes később beledobsz hotrail pickupokat még zúzni is lehet vele.

2024. jan. 3. 14:01
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!