Érdemes 33 évesen, totál amatőrként gitárt venni?
Figyelt kérdés
Semmilyen zenei alapismeretem nincs, nem ismerem a kottát, igazából azt sem tudom, hogy mi az az oktáv, riff, meg a sok egyéb szakszó. Csupán tetszik a metál zene, és a magam szórakoztatására szeretném kipróbálni. Kb 100 ezret szánnék a gitárra, meg ami még kell hozzá, szóval a keret is szükös. Zenész ismerősöm sincs, akitől kölcsönkérhetném, hogy legálább kézbe fogjak egy gitárt. Érdemes így egyáltalán venni? Milyen gyakran kell ezeket szervizelni/hangolni? Messzi vidéken élek, az még belefér, hogy a vásárlás alkalmával elmegyek egy hangszerboltba, de aztán ha hetente kell állítgatni, piszkálni, javítani valamit, akkor inkább lemondok róla, mert nem opció hogy ennyit ugráljak hagszerészhez.jan. 2. 18:42
21/40 A kérdező kommentje:
Tudom, nagyképüen hangzik, de ugyanez volt annó motorvásárlásnál is. Az öregek mind azt mondták, hogy kicsivel kell kezdeni, aztán 21 (akkoriban nem 24év volt a korhatár) évesen, korlátlan A jogsival vettem egy 125 köbcentiset. Fasza volt, meg minden, de már az első szezon végén éreztem, hogy 90el üveghangon retkelni nem nagy buli. Két évvel később megvettem az első 600ast és rögtön imádtam, a mai napig megvan. Persze a 125öst csak veszteségesen tudtam elpasszolni, és nem akarok így járni az akusztikussal is.
jan. 3. 14:05
22/40 anonim válasza:
21
És most ezzel mit akarsz mondani? Hiába ajánlunk jobb gityókat ha nincstelen vagy c
23/40 A kérdező kommentje:
Értékelek minden választ, csak arra akartam célozni, hogy vagy elektromos gitár, vagy semmi. Nem akarok akkusztikusért pénzt adni, ha ismerem magam, és tudom, hogy az lesz, hogy utána úgyis eladnám bukóval, mert elektromosra vágytam. Ha azt mondjátok, hogy 100e az kevés, akkor inkább gyüjtök még hozzá, akár meg is duplázom, de elektromosat szeretnék.
jan. 3. 15:55
24/40 anonim válasza:
23
Oké javasoltunk egy csomó elektromost. Tudsz vàlogatni bőven.
25/40 anonim válasza:
Ez esetben menj be egyszer-kétszer egy nagyobb városi hangszerboltba, és nézz meg, fogj meg, próbálj meg minél többet - akkor is, ha nem tudsz játszani. Mondd el, hogy teljesen kezdő vagy, van egy bizonyos keret, és a keményebb rockos metalos hangzás lenne a végcél. Lesz elég sok ilyen hangszer. Amelyikbe "beleszeretsz", azt elviszed, ha futja rá. Ha nem, akkor próbálsz gyűjteni, vagy hasonlókat keresgélni használtan. Akár lehet úgy is, hogy először csak gitárt viszed de, aztán ha tudsz kicsit játszani és össze is gyűlt a pénz, akkor megveszed a megfelelő gitárkombót, kábelt.
26/40 anonim válasza:
100 ezerért már lehet jót venni, csak akkor ne ilyen szettet, mert abba bele löknek minden szart és azért kérnek el 100 at
A gitár meg nem ér benne 20 ezret sem.
Szóval ne szettet
27/40 Waff válasza:
Így van, szettet semmiképp se, az a legalja. Főleg ne a 20as válaszoló által linkelt singlecoilos telecastert metálra....
Hangszerboltos túra viszobt tényleg egy remek ötlet.
28/40 anonim válasza:
27
Bármin lehet metàlt játszani. Humbucker persze előny de nem létszükség.
29/40 anonim válasza:
Hangszeres körtúra szép ötlet elméletben de a legtöbb boltban korlàtozott a kínálat meg +20% felárral szàmolhatsz az online retailerekhez képest. Szóval semmiképp ne ott vedd ha valami meg is tetszik.
30/40 Waff válasza:
28@: igen, valóban bármin lehet metált játszani, akár trombitán vagy hegedűn is. Ezzel nem vitatkozok. De talán egy humbuckeres tömörtestű gitár a legcélszerűbb...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!