Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ajánlanátok nekem való goth...

Ajánlanátok nekem való goth zenét?

Figyelt kérdés

Teljes mértékben tudok azonosulni a goth szubkultúrával, de nagyon bánt, hogy nem tetszenek a zenéik. Még nem találtam olyan irányzatát a goth zenének ami tetszene...

Talán segitség lehet, hogy a melankólikus de romantikus témájú regények és festmények (leendő művész vagyok) érdekelnek, öltözködésben meg a viktoriánus-romantikus stílust kedvelem.

2023. febr. 27. 01:29
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
82%
Ez nem goth, amiről beszélsz, hanem gótikus, illetve neogótikus stílus. A kettő nem ugyanaz! Szubviktoriánus irányzat jön be neked, akkor Poe, Byron, Shelley stb...Steampunk esetleg a te műfajod, ahol keresgélni kell.
2023. febr. 27. 06:57
 2/27 A kérdező kommentje:

Akkor azt hiszem kicsit félrevezető volt a mondandóm. Egyébként utána néztem annak amit mondtál, de nem, nem az jön be.

Goth vagyok, csak a viktoriánus korból merítek ihletet az öltözködésben... :)

És a mélyebb hangvételű regényeket szeretem, amiknek kicsit olyan melankólikusabb a hangulata és leginkább romantikáról szól. Olyanokra gondolok mint pl. Rómeó és Júlia vagy a Titanic. Nem ezeket olvasom, csak példát akartam rá mondani annak is aki mondjuk nem jártas a témában.

2023. febr. 27. 09:09
 3/27 anonim ***** válasza:
71%

Egyes vagyok. Értem, akkor kicsit elbeszéltünk egymás mellett. :) Ha ilyen beállítottságú vagy, akkor esetleg - és tényleg esetleg, mert lehet, hogy pont ez nem fog bejönni - ajánlanám a 70-es évek psychedelikus irányzatának dallamosabb, illetbe népi vonalát. Mondjuk ilyesmit:

https://www.youtube.com/watch?v=qfxmQrjYYkY

Esetleg Jethro Tull-tól bármit, mondjuk:

https://www.youtube.com/watch?v=MslaxkQpTdI

Vagy a 70es évekből pl:

https://www.youtube.com/watch?v=gk8DdihnlNs&list=PL0E5A45E6B..

https://www.youtube.com/watch?v=plnMv_V0Vnw&list=PL0E5A45E6B..

https://www.youtube.com/watch?v=CSb1kP9slm8&list=PL0E5A45E6B..

Persze, az is lehet, hogy ez teljesen nem a Te stílusod, de alapjában véve a melankólia, a romantika és az elrévedés, a magadba húzódás ebben a stílusban mind benne van.

2023. febr. 27. 09:42
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Talán egyszerűbb onnan indulni, hogy milyen fajta zene az, ami tetszik jelenleg, és az alapján ajánlani hasonlót. Ahelyett, hogy az irodalmi, festészeti és öltözködési ízlés alapján keresni "hozzá illő" zenét (ha lehet ilyenről egyáltalán beszélni)

Szóval milyen zenéket kedvelsz jelenleg?

2023. febr. 27. 10:25
 5/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm egyes, mindjárt meg is hallgatom őket!

Második válaszoló: Children of distance, Green day, Ghost...

Nincs kedvencem egyébként, de ha megfog egy zene elmélyülős dalszövege akkor hallgatni fogom.

Leginkább talán az a bajom, hogy a legtöbb goth zene nekem túl "régi". Tudom, hogy ez igy kicsit paradox, hiszen már maga a stílusom is "régi" időket idézi... de zenében nem jön be az oldschool...

2023. febr. 27. 10:43
 6/27 anonim ***** válasza:

Akkor ne hallgass régi goth zenét, de öltözz továbbra is régimódian. Nincs ebben semmi ellentmondás.

A zenék alapján ezeket megpróbálhatod. A többségnek nem sok köze van a goth-hoz, de egy-egy próbát megérnek:

Green day alapján: My Chemical Romance, Fall Out Boy, The Offspring, Sum 41, Blink-182

Ghost alapján: Battle Beast, Beast in Black, Powerwolf, Sabaton, esetleg Within Temptation, Nightwish, Lacuna Coil

A magyar hip-hop-ban annyira nem vagyok otthon, a Children of Distance-hoz hasonlóra az "Ez is tetszhet a rajongóknak" résznél jobb nem jut eszembe. :)

[link]

2023. febr. 27. 11:52
 7/27 anonim ***** válasza:
66%

Akkor vagy goth, ha szereted a goth zenét, és az ilyen együttesek, művek legnagyobb százaléka már a ‘70-es éves végén, de leginkább a ‘80-as években született, - szóval igen: elég “régies” hangzásvilág lehet a mai popzenén nevelkedett füleknek, de mi egyszerűen ezt szeretjük. 😄 És ezt a retró vonalat az új post-punk revival zenekarok is hozzák, mint sajátosság.

Szeretheted a viktoriánus öltözködést, a fekete színt, a romantikus dolgokat, de ettől még senki nem lesz goth. Lehet, hogy a metál epikusabb ágai jobban illenek hozzád.

2023. febr. 27. 16:53
 8/27 A kérdező kommentje:

Én nem skatulyázom így be magam mint te, hogyha ezt és ezt nem szeretem akkor nem lehetek "igazi goth". Ez számomra olyan dedós felfogás, mint amikor tinédzserként azon ment a vita, hogy lehetek-e menő ha nem gazdagok a szüleim... Ne sértődj meg de nekem ez a véleményem.

Biztos van olyan goth zene ami tetszene, csak én egyéniség vagyok és nem ugyanazt szeretem amit az összes többi goth.

Nekem az a véleményem, hogy az életfelfogástól leszel goth, nem a zenei ízlésedtől...

2023. febr. 28. 00:06
 9/27 anonim ***** válasza:
62%
Nem skatulyázod be magad, de kijelented, hogy "egyéniség vagy". Ez kicsit ellentmondás, nem. Félre ne érts, mindegyikünkben van nárcisztukus hajlam, de így pont azt mondod ki, hogy mégis kitűnni szeretnél valahogy adott csoporton belül is.
2023. febr. 28. 06:10
 10/27 A kérdező kommentje:
Én csak szeretnék fülbemászó, kellemes goth zenéket hallgatni, ennyi :)
2023. febr. 28. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!