Mi az oka annak, hogy ilyen sokan szeretik a metálzenét?
#4.Amaranthe-n nem így volt azért.
De tény hogy nagyrészt az idősebb korosztály található a régebbi bandáknál, de a modernebb metalbandák azért rendelkeznek hatalmas fiatal táborral, nem csak az Amaranthe hanem a Sabaton és a Powerwolf is. Abszolút nem elhanyagolható réteg. Csak az oldschool bandák hatalmas része biztonsági játékot űz és semmi hajlandóságot nem mutat a megújulásra.(ezért ne csodálkozzon senki ha ma egy Azariah jobban befut mint a legújabb Overkill/Iron Maiden album)
Idevenném a Rammstein-t is, való igaz gyorsan fogyott a jegy, de többnyire az 40+-os korosztálynál.
Kérdező:
Azért ez nem ilyen triviális, hallottál te már valaha Stratovarius-t vagy Nightwish-t(Wishmaster/Oceanborn időkből)ezekre azért minden jellemző csak a keménység nem. A heavy metal elég szerteágazó, sokan azt hiszik hogy a hörgésről szól ami abszolút hülyeség mert Ozzyék nem így hozták létre, és lásd a műfaj 70%-a kb. tiszta vokál és inkább a sötét hangulat, a technikás játék jellemzi mintsem az hogy minél keményebb legyen. Nem minden heavy metal szám grindcore/black/death stb.
Amúgy van egy réteg, aki csatlakozott a legutóbbi emo mozgalomnál, előtte a nu-metal mozgalomnál és azóta nem mozgott nagyobb réteg.
Alulmarad a metal műfaj népszerűsége a kortárs műfajokkal szemben.
#8 az, hogy én nem hallottam róluk, talán még nem is lenne baj
de ha átlagos tizenévesekből álló 120 fős évfolyamon átlagosan egy vallja, hogy szereti a rockot/metált, akkor nem tudom, milyen jövője és merítése lesz a műfajnak.
oké, régen is kisebbségben voltak, de azért mondjuk 10 százalék vállaltan szerette, és ha voltak hozzá eszközei, ki is próbálgatott ezt-azt, játszotta a haverjaival, vagy csak magának
és a többiek közül is valakit el tudtak érni a populárisabb bandák és elindítani a metál megkedvelése felé
manapság azok az arcok, akik régen a metálban keresték és találták meg önmagukat, egyszerűen már más műfajokban teszik, vagy hagyják az egész zene dolgot a túróba.
Szerinted egy csomó jobb stíkus létezik, szerintem meg azok is mindent a rock/metal stílustól lopnak. Beleértve a pózokat, mozgástmegjelenést is.
Amúgy érdekes a merítés. Tanítok nagyvárosi középiskolában, ott sok a rocker a diákok között, és tanítok kisvárosiban is, ott meg kevés. Valahogy mintha a tájékozódási szinttel lenne összefüggésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!