Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A japán és koreai énekesnők...

A japán és koreai énekesnők miért énekelnek ennyire vonyítva?

Figyelt kérdés
Némelyik olyan, mint amikor a amcskát fűrészelik, komolyan.
2022. dec. 16. 20:37
 1/5 anonim ***** válasza:
60%
Nem is beszélve a kéjnyögéseikről... Mit lehet tenni, ilyen az ázsiaiak hangképzése. :)
2022. dec. 16. 20:53
 2/5 A kérdező kommentje:

*macskát. Nyamvadt autocorrect.

#1 Köszi a választ! De ennyire? Filmekben tudnak rendes hangszínen beszélni.

2022. dec. 16. 20:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Jó lett volna valami példa, mert csak arra tudok gondolni, hogy idolbandákat hallgatsz.

[link]

[link]

2022. dec. 16. 21:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem annyira gyakori. Szeretem a j-pop -ot (szinte más pop zenét nem igazán, inkább rock és metal), az általad említett mijákolós hangszín Japán moe/kawai kultúrájának a részét képezi. ("Cuki kultúra".) A cukiság miatt énekel úgy némelyik. (Korea kapcsán nem tudok nyilatkozni.)

Szóval a legtöbb jpop dal egyáltalán nem vonyítós, nem mijákolós, sőt, baromi jó, igényes, dinamikus, jól hangszerelt jpop számok is léteznek, bár lévén popzene, a zöme egy kaptafára készült és unalmas, mint bármely más popzene a világon.

Azonban szeretem kiszűrni, keresni az igényesebb jpop számokat, megéri. :) Van 1-2 mijákolós is, amit szeretek, de a zöme nem mijákolós.

2022. dec. 16. 21:34
 5/5 ZorPrime ***** válasza:
Háát....én csak a japán részéhez mernék hozzászólni. Egyfelől ugye adottak a hangi adottságok (de egyáltalán nem mind "vinnyogósak", mint azt előttem is írták), aztán itt az említett kawaii-faktor, de van még egy tényező, ami japán sajátosság (és biztos megvan a koreai megfelelője is), ez pedig az enka. Ez egy olyan, a II. vh. után megjelent szórakoztatózenei műfaj, ahol a modern hangszerek dominálnak, viszont a tradicionális énekstílus nagyon komolyan hat az énektémákra (használt skálák, a vibrato jellege - ezért is tűnhet sokszor nyávogósnak az éneklés). Amit ma J-Pop néven ismerünk, arra az enka műfaja nagyban hatott.
2023. jún. 20. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!