Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért érzik magukat felsőbbren...

Miért érzik magukat felsőbbrendűnek a metálosok/rockerek?

Figyelt kérdés

Persze most általánosítok, de leginkább itt találkozom ezzel. Habababababa ezt igazi hangszerrel játsszák, ennek komoly gondolatai vannak, ez nem csak ricsaj. Meg ilyenek. Gondolom már mindenki találkozott ezzel, vagy esetleg érvelt már ezzel.

Szerintem ez gagyi indok, leginkább a saját szűklátókörűségükről tesz tanubizonyságot, mert másban nem látja meg a hasonlóan szépet és jót. Ez vajon miért van? Énis voltam A7x, régislipknot, hardcore,metalcore, deathmetal/deathcore fan, de mégse szaroztam le a tuc-tuc zenét, soha nem mondtam rá, hogy sokkal egyszerűbb, mint egy akármilyen Pantera szám.

Várom az érveket. Szubjektivitást mellőzzük, illetve a "ezt igazi hangszerekkel írják" érvet nem fogadom el.

2022. nov. 19. 15:37
 1/9 anonim ***** válasza:
92%

Lehet, hogy van pár tizenéves ultra kemény metálos arc, meg néhány fura felnőtt, aki leragadt a gyerekkori agyi kapacitásánál és valóban felsőbbrendűnek érzi magát, de ez alapján tényleg nem kéne megítélni az egész szubkultúrát.

Értelmes felnőtt ember nem pattog ezeken a dolgokon, mert tudja, hogy egyrészt semmi jelentősége, másrészt a művészet szubjektív, hiába is próbálják sokan tagadni, szóval nehéz objektíven nézni és szerintem hátköznapi befogadóként nem is kell. Persze ettől még nem kell lesz@rozni, ami nem tetszik, de mindig lesz, aki ezt mondja, ez van. Nem tudsz rajta változtatni, ők pedig nem fognak neked valódi érveket mondani, mert nem tudnak.

2022. nov. 19. 16:22
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Az tény, hogy a tuc-tuc még a punknál is egyszerűbb, nemhogy a Panteránál. A többi ízlés kérdése.
2022. nov. 19. 17:40
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

Az, hogy a rockot/metált valódi hangszerekkel játszák, az egy objektív tény és megállja a helyét érvként. Ha ezt nem fogadod el, akkor a saját szűklátókörűségedről teszel tanubizonyságot. Ez persze nem arra érv, hogy ez ettől "jobb" zene lenne, de egy "tuc-tuc" dal elkészítéséhez ma már nem kell hangszeres ismeret, ami eléggé megkérdőjelezi, hogy zenész-e a zenész. Ráadásul koncerten a dalokat elő is kell adni, ami szintén nehezebb egy picit, ha az ember nem számítógépet használ.

A fenti kérdésre pedig csak annyi a válaszom, hogy jelenleg te is felsőbbrendűnek érzed magad pár embernél...

2022. nov. 19. 18:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen kèrdèsben mellőzzük a szubjektivitást? Ha valaki szerint a tuctuc zene szar az azért van mert neki nem jön be és kèsz, nem lehet megérvelni objektív indokokkal
2022. nov. 20. 10:18
 5/9 Tom Benko ***** válasza:
100%
Mert néha kiderül, hogy megtehetjük. ;)
2022. nov. 20. 14:56
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

Amúgy, ja van az a párhuzam, hogy bakancsot hordani azért jobb,mert jobban ellenáll a sárnak (angolban ugye a "dirt" lehet sár és mocsok egyben)

Úgy Metál zene is jobban ellenáll a mocsoknak

2022. nov. 20. 15:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez többé-kevésbé minden szubkultúrára jellemző, hogy elég sok olyan embert összegyűjt, akik minden lehetséges eszközzel szeretik kifejezni az identitásukat, megerősíteni magukat, elhatárolni magukat másoktól.
2022. nov. 21. 14:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha azt hiszed, a metálosok lenézőek, beszélgess komolyzenészekkel.
2022. nov. 21. 14:48
 9/9 ZorPrime ***** válasza:
100%
Mi éljük ezt a zenét, nem csak hallgatjuk :)
2023. márc. 24. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!