Vannak itt olyan lányok, fiúk egyaránt, akik szeretnek zongorázni?
Klasszikus zene például Bach H-moll menüettje, vagy Schumann-tól a Siciliano. Vagy akár Mozart, Haydn, Brahms darabjai stb...
Könnyűzene meg mondjuk egy Depeche Mode-dal, vagy egy James Bond filmzene. Most csak úgy találomra mondtam valamit, renélem, hogy nem hülyeség. Vagy bármi, a pop dalok, esetleg a rock stb..
Hülyeségekkel visszakérdeztek, és eltértek a kérdés tárgyától.
Kedves 1-es! Ennek utána tudsz nézni az interneten is, de hogy lásd, milyen jólelkű vagyok, most ezt megtettem helyetted:
"Nagy múltú zeneelméleti, zenetudományi alapokkal rendelkező zenefajták"
A Wikipédiát idéztem.
(Én nem zongorázok, csak szeretném, ha a sok okostojás észrevenné már magát ezen az oldalon.)
#8 köszönjük hogy kiwikipédiáztad nekünk, gondoltam én is felmegyek, és ezt találtam:
"Legtágabb értelmében – ekkor komolyzenének is nevezzük – a zene legáltalánosabb felosztási kategóriája szerinti terület a dzsessz, a könnyűzene, az alkalmazott zene (színház, film) és a népzene mellett."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!