Kedves zongoristák! Mikor, hány évesen, miért döntöttél úgy, hogy zongorázni szeretnél? Mi volt az indító ok? Mi volt a célod vele? Mivel motiválod magad?
7 évesen írattak be a szüleim, mert bár más hangszerek is tetszettek, úgy tartották, hogy “a zongora mindennek az alapja”, utána szóba jöhet még bármilyen másik hangszer és irány, ha szeretném.
Szerettem gyakorolni és órákra járni, általános iskolában még csupa normális, türelmes tanárom volt, akik emellett kiváló szakemberek voltak, technikát is tanítottak, nem csak üvöltötték a sarokból, hogy “nem jó, nem jó!!!”
Konzi lett a vége. Nem zongora szak, de attól még a zongora kötelező volt. Azért ott már kifogtam elég pszichopata pedagógusokat is (nem túlzás, mert TÉNYLEG azok voltak, köztük mentális betegek is). Zenélni mindig is szerettem, így a kedvemet nem tudták elvenni soha, bárhogy próbálkoztak, de nehéz volt, amikor egy apró hibáért úgy üvöltöttek veled órákon keresztül, mintha az emberiség ellen követtél volna el egy durva bűntettet. 😂
Én pici korom óta szeretnék. Mindig megnyugtatott a hangszer. Emlékszem úgy 3-4 évesen határoztam el hogy "ha fejnövök zongojiszta jeszek".
Sajnos eléggé bunkó ovis csoportom volt és ez folytatódott alsó tagozatban is hogy bármit tettem, csúfoltak ezért nem mertem elkezdeni mert féltem hogy kinevetnek. Pedig látta rajtam pár tanárom (szerintük lenne tehetségem hozzá) és a szüleim is hogy nagyon szeretnék.
Később lett volna rá alkalmam de visszautasítottam mert féltem hogy kicsúfolnak majd és a szüleim nem tett volna jót nekem hogy egy helybe ülök.
Aztán jobb társaságba kerültem felsőben de akkor nem a sok házi feladattól nem volt rá időm.
A mai napig bánom hogy akkor nem próbáltam meg amikor tudtam volna...
De most titokban tanulok YouTuberól mivel most van egy kis időm a nyári szünet miatt.
Ja és hogy az összes feltett kérdést megválaszoljam mostanában a példaképem, Benny Andersson motivál mert ő a kedvencem és szeretnék olyan lenni mint Ő.
Szép napot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!