Szeretnél elkezdeni zongorázni?
Sziasztok! Mostanában elkezdett érdekelni a zongorázás. Sohasem zenéltem még hangszeren és gyakorlatilag (Illetve szó szerint is) semmi közöm nincsen a zenéhez jelenleg. Hogyan lenne érdemes elkezdeni?
Sajnos nem tudom, hogy lenne-e hozzá érzékem, ezért nem szeretnék többtízezer forintot belefektetni egyből. Persze sejtem, hogy nem fogom ingyen megúszni. :)
Kérdésem, hogy hogyan érdemes elkezdeni? Illetve az online zongorák érnek valamit? Ahol a billentyűzeten lévő betűket és számokat lenyomva, virtuálisan "játszhatunk" egy zongorán.
Egy rövidebb részt meg tanultam egy ilyen zongorán, le voltak írva a betűk és azokat tanultam meg, a ritmusát is sikerült egészen jól kialakítanom, persze lehet, hogy egy profi világgá menne tőle, gondolom ez jóval másabb mint a valódia zongora. :D
Köszönöm a válaszokat!
#2 Nincs
#3 Egyelőre magamtól szeretnék tanulni valamennyit
Egy kezdőbb szintetizátor mennyire érné meg?
Illetve mennyibe kerül egy zongoratanár nagyjából?
Nem érzék kell hozzá, hanem kitartás és elhivatottság. Lehetsz botfülű és botkezű, ha eleget gyakorolsz, menni fog. Minden a gyakorláson múlik. Szóval ha AKAROD, akkor meg tudod csinálni és nem kell aggódnod mindenféle érzék miatt. Azt a "többtízezer forintot" mondjuk nagyon alap kezdéshez is azért egy nullával még érdemes megfejelni, ha komolyan gondolod a dolgot.
Egy olcsó szintetizátor kidobott pénz szerintem, azon nem tanulsz meg zongorázni. A zongorázás egy részét megtanulhatod mondjuk - azt, hogy a megfelelő hangokat megfelelő időben szólaltasd meg - de ez még nagyon nem zongorajáték. Ahhoz hozzátartozik a dinamika illetve a természetes rezonanciák kontrollálása (azaz pedálhasználat), amit pont nulla szinten tudsz egy olcsó szintin gyakorolni.
Köszönöm utolsó! Gondolom van különbség zongora és zongora, szintetizátor és szintetizátor között is (Illetve tudom, hogy van) de egy általános, 54 gombos "elektromos zongora" (Legalábbis így írják) és egy hozzáköthető pedál mennyire jó kezdetnek?
Egy 61 gombos, azon felül, hogy több hangot tud megszólaltatni egy kezdőnek releváns, vagy elég az 51 gomb is?
Köszönöm a választ! Egy teljes zongorára egyelőre nem szeretnék beruházni, ezért gondoltam erre.
Ez egyébként milyen? [link] Ennek dinamikus billentyűzete van?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!