Szerintetek DJ parafa új alkotása (Van ez a dal) mennyire jogszerű? Ez plágium, nem?
Teljes egészében lenyúlta Gigi D'Agostino - In my mind című számának a dallamát. Elvileg megvették a jogokat, mert a világhírű D'Agostino odaadta neki. Szerintetek ez lehetséges? Vagy ez egy kamu szöveg a plágium vád hárítására? (Elvégre nem hiszem, hogy a "híres-neves" DJ Parafának D'Agostino csak úgy odaadná a jogokat...)
#1 Ez oké, csak én nehezen tudom elhinni, hogy egy olyan embernek is odaadják, aki még Magyarországon is undergroundnak számít.
#2 Engem is idegesít.:(
Gigi D’Agostino 1999 és L’Amour Toujours dalát dolgozta fel parafa. Az már más dolog hogy az In My Mind 2018 as dalban is azt használta Dynoro & D’Agostino.
Parafa valószínűleg egy cover licencet vett a dalból ami kb 50 ezer ftnyi euró. Persze ettől még Gigi biztos nem volt boldogabb, 10 ezer akarhanyadik feldolgozása után mar , nagyon unhatja.
#5 Youtube kommentben kérdeztem tőle annyit, hogy "Na és mi a helyzet a jogokkal?", erre 2 perc alatt kitörölte a kommentemet. Ráírtam privátban, ahol először a "megkapták", utána pedig a "megvették" szót használta. Természetesen erre is rákérdeztem, mire ezt a választ kaptam:
"Tudod nem mindenkinek adjak oda ezeket a jogokat… Es csak az tudja megvenni akinek odaadtak…" - Na, ez az a válasz, ami miatt kételkedem az egészben. Annyit reagáltam, hogy akkor mondja már el az ilyen licenszek vásárlásának a módját, mert az öcsém is hasonló dolgokkal foglalkozik és őt tuti érdekelné, erre letiltott.
("naponta tobb szaz komment jon sajnos nem tudom az osszeset olvasni, lovesem sincs hova lett a tied🤷🏽♂️" - Ez pedig nyilvánvaló hazugság, hiszen a kommentem törlésre került.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!