Ez jó kezdő billenytűzet?
Ez jó? Relatív sokszor jatszanék rajta, csak nem tudom alkalmas-e rá. Úgyértem, csak 2 akkord van rajta, vagy lehet váltogatni az oktávokat rajta? Kérlek mindent magyarázzatok meg.
Itt lenne:
Köszönöm
azért kell hozzá annyi oktáv, hogy tudj rajta rendesen játszani. vagy úgy gondolod, hogy egy ekkora kis hangszeren el tudnál játszani egy rendes számot? pl https://www.youtube.com/watch?v=NPBCbTZWnq0&ab_channel=Rouss..
szerintem menj el zongoratanárhoz az iskolában, ott lesz zongora is
Az, hogy 2 oktávos (az akkord mást jelent!) egy billentyűzet annyit jelent, 2x12 billentyű van rajta (fehér+fekete összesen). Ez aktívan játszani elég kevés, mert ugye legtöbbször 2 kézzel játszol zongorán, ballal mélyebb fekvésben, jobbal magasabban. Ráadásul írták előttem, hogy ez egy MIDI billentyűzet, nincs saját hangja.
Én nagyon kezdőnek is legalább 4 oktávos (4x12 billentyűs) hangszert javaslok, lehetőleg rendes felnőtt méretű billentyűkkel, főleg nagyobb kéz esetén. De jobb esetben találsz olcsón 5 oktávos (61 bill) szintit, vagy optimális esetben teljes 88 billentyűs elektromos zongorát. Az elektromos zongora hasonlít legjobban a zongorára, mert súlyozott billentyűi vannak, hogy utánozzák az akusztikus zongora érintését.
De gondolom az ára miatt tetszett meg a kis eszköz. Innen már válogathatsz kezdő hangszert.
vagy innen: [link]
A komolyabb hangszer azért jobb, mert később "növi ki" az ember. Használtan is érdemes nézelődni a környéken, pl. Jófogás, vatera, Facebook Marketplace stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!