Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen gitárt vegyek (kezdő)?

Milyen gitárt vegyek (kezdő)?

Figyelt kérdés

Szeretném megvenni első gitáromat, azonban elég döntésképtelen vagyok. Elektromos gitárt akarok venni, de nem tudom konkrétan melyiket érné meg. Olvastam fórumokon hogy nem érdemes olcsó gitárt venni, mert annak olyan hangzása van, hogy a kedved is elmegy a gitározástól.

Eddig amiket néztem az a Fender Squier Affinity (nem tudom hogy telecaster vagy startocaster a jobb), illetve az a Thomann oldaláról a Harley Benton gitárait.

- Rock / metal számokat tanulnék meg játszani.

- Kb. 80/100 ezer forint a budgetem. (erősitőt nem feltétlen vennék hozzá egyből ha nem jön ki a keretből, akkor arra külön spórólnék)

Előre is köszi a segitséget!

2021. jún. 15. 04:13
 1/3 anonim ***** válasza:
83%

Kezdjük a végén. Erősítés nélkül elektromosgitározni olyan, mint vajas-lekváros kenyeret enni vaj meg lekvár nélkül.

Az említett hangszerek a belépő szintet sem érik el. Arra jó, hogy valaki eldöntse, hogy akar ezzel foglalkozni, vagy nem. Ha Te igen-és nagyon helyesen, végeztél is már előtanulmányokat-akkor lehet, hogy érdemes lenne a belépő szintet megcélozni.

Gitárra elég lesz a pénzed, de sajna az erősítés is belekerülhet ugyan annyiba.

Ha megveszel egy olcsócska, gitárnak látszó tárgyat, elképzelhető, hogy hangszerészhez kell vinned-ami persze bármelyik nagyobb értékűvel is kívánatos-és ugyanott leszel, mintha vettél volna egy 30-40ezerrel drágábbat.

Javaslat gitárra: [link]

Dupla hídi hangszedő, normális kidolgozottság, tremoló, használható hang.

Erősítés: [link]

Zengető, torzított és tiszta csatorna, elegendő hangerő kisebb zenekarozásra is.

Természetesen ez is csak iránymutatás, egy vélemény, biztosan lesz több is.

Itt is nézz körül: [link]

Ide regisztrálj be, nagyon segítőkészek és szinte azonnali válaszokat kapsz. Nem számít, hogy kezdő vagy, annál jobban fognak segíteni: [link]

2021. jún. 15. 07:12
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jó amit az első javasolt, amit én javaslok még:

[link]

[link]

Affinity teljesen jó kezdésnek, ahogy a Pacifica is.

2021. jún. 15. 10:42
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Kezdésnek teljesen rendben van amit előttem linkeltek, de ha mód van rá én várnék ezekre az új affinity szériákra ugyanis egy picit többért jobbat kapsz. Mint például a kétpontos tremoló, kényelmes szabványos 42mm-es anya szélesség, juhar nyak és juharral fedett test. És itt is befigyel a hídi humbucker metálkodáshoz. Igaz hogy kerámiamágneses viszont egész jól szólnak.

[link]

2021. jún. 16. 02:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!