Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen gitárt vegyek kezdő...

Milyen gitárt vegyek kezdő tanuláshoz? (nem elektromos)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Teljesen kezdő vagyok a zenében, nincsenek nagy céljaim, csak magam szórakoztatására, fejlesztésére szeretnék tanulni valamilyen hangszert. Úgy tudom, hogy a gitár az egyik legkönnyebb kezdésnek. Ingyen internetről szeretnék tanulni és max. 20-40 ezret költenék gitárra. Köszi a válaszokat!

2021. febr. 10. 20:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Relatív, és képességfüggő de tény hogy a húrosok közül talán a legkönnyebb.

Ez kezdésnek teljesen jó:

[link]

Érdemes beállíttatni egy hangszerésszel.

Ami a tanulást illeti, pár óra erejéig jól jöhet egy tanár aki az alapokat átveszi, aztán én javaslom a kezdőgitártréninget. Fizetős ha több leckét akarsz de megéri mert nagyon jó alaptudást ad és egész jól felépített tananyagról van szó ami tényleg nagyon az alapoktól indul.

Neten is össze lehet vadászni de időigényes, és hát nem tudhatod számodra melyik mód a megfelelő tanulásra.

2021. febr. 10. 20:48
 2/9 Mojjo ***** válasza:
100%

"Úgy tudom, hogy a gitár az egyik legkönnyebb kezdésnek"

Hű, itt igen komoly kellemetlen meglepetések fognak érni :)

2021. febr. 10. 20:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha könnyen tanulható hangszert akarsz akkor inkább egy nádhegedűt ajánlanék 😂

Ha gitárt akkor a Cort AD810.

#1 Nem kell beállíttatni hangszerésszel, nagyon rendben van ez a gitár.

2021. febr. 11. 02:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Olyan hangszertől óva intenék bárkit, amit a vásárlás után min. 15000Ft-ért be kell állítatni hangszerésszel(húr+munkadíj). Mire a spórolós vásárlás, ha utána még a használhatóság érdekében a vételár kábé felét rá kell fizetni?

Az egyszerű hangszer, ami azonnali élmény ad az a kísérőautomatikás szintetizátor. Persze 10 perc múlva kiderül, hogy szükséges elé pár év tanulmány, de azt a boldog 10 percet, amíg végignyomkodja valaki a gombokat, azt nem lehet elvenni.

Gitározni lehet önállóan, jól szórakozni is. Fent említett néhány gitáróra valóban javasolt, hogy ember képben legyen a tökalap dolgokkal, amivel már lehet egyedül is menni.

Kedves kérdező, rögös útra szándékozol lépni! Csak bátran! Vetődj, ne nézd mi van előtted, mert az ember bele sem fogna az életbe, ha tudná milyen dolgokon kell majd átverekednie magát. De ez benne a szép! Csinálni kell :)

Fent említett Cort megvásárolható. Légy tisztában az elállási joggal, garanciális jogaiddal, ha újonnan vásárolsz.

2021. febr. 12. 07:03
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat.

Ez még a jövő zenéje kicsit, de megfogadom amit írtatok :)

2021. febr. 19. 21:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Ez nem konkrét példa, de inkább klasszikus.
2021. márc. 24. 19:03
 7/9 Mojjo ***** válasza:
@6: Miért?
2021. márc. 24. 19:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát, azért mert ugye könnyebb lefogni a húrok miatt (de nem pont ez, csak ezzel az egyik legkönnyebb, meg mindenki ezt mondja, hogy kezdések jó). Bár ezt a kérdezőnk mondom, hogy klasszikuson ne legyen vashúr (tatámnak gitárján volt vashúr klasszikus gitárján, és nem volt jó, azóta lecseréltettük).
2021. márc. 24. 19:37
 9/9 Mojjo ***** válasza:
100%

Igen, tényleg mindenki azt mondja, hogy kezdésnek jó. Legalábbis nagyon sokan. És pont emiatt: mert "könnyű" lefogni.

De szerintem ez egy nagyon rossz megközelítés, és talán az egyik, ha nem a legrosszabb tanács, amit egy kezdő kaphat, hogy kezdjen klasszikuson.

A húrokat eleinte nehéz lesz lefogni, akármilyen gitáron kezd valaki. De ha megvan az elszántság, ha tényleg meg akar tanulni valaki gitározni, ez pont tökmindegy lesz neki. Tizenegypár éves kislányok tanulnak meg gond nélkül fémhúroson játszani, szóval ez biztos, hogy nem lehet visszatartó erő. Ezt a faktort egyszerűen nem kell figyelembe venni, mert nem faktor. Sőt, szerintem kifejezetten lenéző és megalázó azt feltételezni bármilyen kezdőről, hogy majd megretten, mert egy kicsit jobban fáj fémhúrossal kezdeni.

Cserében viszont teljesen tökmás hangja van a fémhúrosnak és a klasszikusnak. És bizony az emberek többsége, ahogy észrevettem, a fémhúros hangját szereti sokkal jobban. (Én pont nem, nagyon nem, de kinek mi.) És a legfontosabb, hogy olyan gitárral kezdjünk, aminek a hangját szeretjük.

Plusz a klasszikus az emberek jó részének kényelmetlenebb, mint a fémhúros, a jóval szélesebb nyak miatt.

Összességében azt tudom mondani, hogy mindenki kezdjen olyan gitárral

- aminek a hangját szereti

- és amit kézbevébe kényelmesnek talál

Persze más a helyzet, ha valaki a komolyzene, vagy a flamenco felé akar elmozdulni. De ez ritka, mint a fehér holló.

2021. márc. 24. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!