Lehetséges otthon megtanulni gitározni sok kitartással?
Mióta az eszemet tudom imádom a metál és rokk zenét, elhatároztam hogy a nyáron megkeresett pénzem egy részéből beruházok egy elektromos gitárra.
Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e otthonról megtanulni gitározni tanári segítség nélkül?
Én is azt csinálom, de hozzá kell tenni hogy években gondolkozz.
Sokat kell alapozni, sok lesz az unalmas rész de a gyakorlás majd meghozza a gyümölcsét.
A probléma leginkább ezzel a módszerrel az hogy sok rossz módszer/fogás berögzül és ez hátráltathat akár illetve visszajelzést nem igen fogsz kapni, így nehéz lesz eldönteni hogy jó-e amit csinálsz.
Legalább pár órára érdemes egy tanárhoz elmenni, illetve a kezdőgitártréninget elvégezni ami egész korrekt alapokat ad.(nem mellesleg Számadó Csaba ad online órákat is)
Nem értem profikat miért kell idekeverni, Jason Becker már 16-17 évesen olyan számokat írt amiket még a fénykorában járó Marty Friedman sem tudott überelni. És kb. a gitározás egyik legmagasabb fokán járunk. Tudtommal ők nem igen jártak tanárhoz, de például Steve Vai igen és szerintem simán egy lapon van az általam felsorolt 2-vel.
Nem ezen fog múlni, de lehetne mondani Buckethead-t is, hozzá hasonló gitáros a Földön nincs pedig ő tényleg a legjobbaktól tanult.
Szerintem ha van lehetőség tanárra igen is érdemes, időt nyer vele az ember és könnyebb kibontakozni is, nem fut felesleges köröket, nem gyakorol rosszul stb.
A profi szinten(átlag emberről beszélünk, nem Alapiról)meg szerintem elengedhetetlen egy jó tanár akivel bármeddig lehet fejlődni.
Igen lehet tanár nélkül, de egyrészt kevés a jól kidolgozott tanagyag(az szerintem eleve rossz ami már mindjárt az akkordokkal kezd, én nem rég kezdtem de az biztos hogy pár hónapig jobb volt a dallamjáték pár húrral), meg az elméletet is csepegtetni kell amire azért az ember otthon egyedül nehezen fogja rávenni magát.
Szóval a lehetőség adott, vannak akik online vállalnak órát, érdemes kihasználni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!