Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szoktatok (passzívan) ülve...

Szoktatok (passzívan) ülve zenét hallgatni otthon, van környezetetekben, aki ezt furcsállja?

Figyelt kérdés

Én mindig is szerettem, élveztem így zenét hallgatni. Pihenni, élvezni az előadást. (akár egy zenei koncerten) Ízlésem eléggé eklektikus, pontosabban szerteágazó. Mindig a hangulatomnak megfelelő stílust fogadok be. A klasszikustól (habár ebből a legkevesebbet) és instrumentálistól a populárison keresztül egészen a metálzenig. Pár éve eléggé audiophile lettem. (amióta jobban megengedhetem magamnak a minőségre is egyre jobban adok)

Miért furcsa sok ember számára, hogy passzívan zenét hallgat az ember? Több ilyen megnyilvánulást halottam mostanában. 🤔

2021. jan. 6. 22:29
 1/6 anonim válasza:
100%

Én is nagyon sokféle zenét hallgatok: külföldi-magyar, rap, pop, rock, metál, soundtrackok. Mindig hangulat függő, mikor mit. Nálam is szoktak csodálkozni, de nem akadnak fenn ezen a barátaim, elfogadják, hogy ilyen az ízlésem.

Az, hogy miért furcsa egyes embereknek... lehet ők nem olyan nyitottak több zenei stílus iránt. De szerintem semmi baj nincsen vele, ha egy ember többféle zenét hallgat :) Amiatt ne érezd magad rosszul, hogy mások ezt furcsálják. Egyedi az ízlésed, az a lényeg!

Sok ember egyébként nem olyan elfogadó azt vettem észre, és ami nem egyezik az ő elképzelésükkel, vagy felfogásukkal vagy furának tartják, vagy lenézik sajnos.

Azt nem indokolják meg miért fura nekik?

2021. jan. 6. 23:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Kissé félreértettél, nem azt furcsállják, hogy milyen zenéket szeretek, hanem, hogy passzívan üldögélve (is) szeretek zenét hallgatni. A semmittevést nem értik!
2021. jan. 6. 23:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
én szoktam, bátyám tartja kicsit furcsának, mert ő tudja pontosan, mennyit költöttem már hifire, amúgy van 1-2 barátom aki néha becsatlakozik pár óra zenehallgatásra. mondjuk eleve abban a korban vagyok már, hogy kiszelektáltam az életemből azokat az embereket, akik elítélnének ez miatt :D
2021. jan. 7. 06:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam, de kb. senkit nem érdekel a környezetemben, sőt, van, akinek szintén ez a szokása. Általában fülessel hallgatom, szóval zavarni sem zavarom velük a közelemben levőket.
2021. jan. 7. 11:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van néha aki értetlenkedik. "Jó-jó, de mit csinálsz közben?" a standard kérdés, amit kapni szoktam.
2021. jan. 7. 21:09
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is hifi kedvelő vagyok, úton is flac zenéket hallgatok. Volt olyan aki már a vezetékes fejhallgatót is kritizálta, hiszen olyan klassz vezetéknélkülieket lehet kapni. Sőt, minek a nagy füles, amikor fülbe dugós miniket lehet venni. :-o Megadtam neki a kegyelemdöfést, hiszen a mobilom helyett még egy flec zenelejtászót is "cipelek" magammal, hogy még bonyolultabb legyen a dolog. :-) Amikor csöng a telefon, akkor leállítom a zenét, leveszem a fülest, előveszem a telefont, amit a fülemhez emelek. A hívás után mindezt visszafelé is megteszem. ;-)

Itthon szeretek a hifiről zenét hallgatni hangfalakon keresztül vagy fülessel. Passzívan üldögélve is rendszeresen hallgatom. Családom érti a mániámat, néha csatlakoznak is. Persze, jobb kedvelik, ha házimozi verzióban koncertfilmet nézünk, de hallgatni is szeretik néha. Nejem fülének totál mindegy a minőség, de legalább érti, hogy egyeseknek vájt a hallása. Hozzá kell tennem, mindkét gyerekünk zenél kiskora óta. Egyik zeneiskolába is jár, másik szakkörben tanulja a tanárjától. (az idei tanévben beszüntették a délutáni foglalkozásokat, edzéseket, így nagyon hiányzik számukra, mind a mozgás, mind a zene)

Kollégáim között is akadt már nem egy, aki nem érti a zenehallgatás lényegét. Nekik általában semmi hallásuk nincs, a minőség számukra lényegtelen, egyeseknél még a zenei irányzat is. (az én halálom a mulatós zene, attól a falra tudnék mászni) Nem vagyunk egyformák, a problémát az jelenti, amikor egyesekben nincs tolerancia, empátia, ám van kellő mennyiségű primitívség, netalán bunkóság.

Nagyon illik a témához John Cleese a hülyékről alkotott véleménye:

[link]

2021. jan. 8. 11:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!