Meg lehet tanulni otthon egyedül próbálgatással gitározni?
Nincs a YouTube-on olyan tanfolyam, ami nulláról elvisz valahová. Össze-vissza csapongó magamutogatók vannak, akik vagy hirdetik magukat, mint tanár, vagy valamilyen tudás birtokában okoskodnak. Ami persze nem jelenti, hogy minden hülyeség, de akkor sem úgy tanulunk gitározni, hogy Satriani mesterkurzusát nézzük, ami ez esetben tök értelmetlen.
Persze a legindokoltabb a tanár, de vannak más utak, amivel el lehet indulni. Például itt meg lehet vásárolni-ha jól emlékszem egy zeneóra áráért-egy komplett kezdő tudástárat: [link]
Vannak más utak is, én ezt ajánlom.
Valamint az előzőhöz írnám még: https://www.youtube.com/user/gitaroznijo
De Ő is oktat neten, személyesen. A csatornán lévő anyagok hasznosak. Érdemes egy utat kiválasztani és azon haladni, amíg egy viszonylagos biztonságra nem teszel szert a hangszeren.
3-as vagyok. Úgyértem youtuberól tanultam. Ha megy az angol, akkor eszméletlen mennyiségű kezdő gitárlecke tárul eléd. Kezdésnek Smoke on the water, Come as you are, Rózsaszín párduc, meg a többi egyenkénti pengetős dal, utána lassacskán belemész a nyitott akkordokba, Em/C/G/D és ezek váltogatásai. Idő fog kelleni, míg ezek magabiztosan menni fognak. Utána Am/F/C/G váltogatásai, na meg még pár másik chord progression. Majd lassan belemehetsz power akkordokba is, pl. Nirvana - Smells like teen spirit. Én ekkortájt vettem elektromos gitárt is, elég sokáig a power akkordokkal szórakoztam. A következő az akkord kipengetés volt, pl. Ocho Macho - Jó nekem, Szeretni valakit valamiért, Warrant - Blind Faith, ezután meg lassan mehetsz a szólók felé.
Nekem valahogy így nézett ki a tanulási folyamatom. 😄
Gyökér vagy nem gyökér, kvint vagy nem kvint, attól még a power akkord az power akkord. Örülök, hogy lepontozol, bár nem értem az okát. Ezekre gondoltam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!