Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit tegyek ? Nem lehet gitáron...

Mit tegyek ? Nem lehet gitáron a kulcsot tekerni.

Figyelt kérdés
Vettem akusztikus gitárra fém húrokat ( Cleartone a márka ) és az utolsó húrt nem lehet elég magasra felvinni , mert egyszerűen nem bírom a kulcsot tekerni. Mit tegyek ? 5k volt , nem szeretném kidobni

2021. jún. 10. 20:55
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Pedig csak pont 1hang kéne
2021. jún. 11. 16:01
 12/16 Mojjo ***** válasza:
100%
Hány menetet tekertél fel a húrgépre? Ilyen akkor szokott lenni, ha ott túl sok menetnyi húr van feltekerve egymás hegyén-hátán. Tipikusan pont a mély húroknál - ott már pár egymáson fekvő menetnyi húr túlszorítja az egészet és beakad.
2021. jún. 11. 17:07
 13/16 A kérdező kommentje:
8 , nem tudom sok e , ha sok mit csináljak , vágjak le a húrból ?
2021. jún. 11. 18:10
 14/16 Mojjo ***** válasza:
83%

Természetesen. Csak ne előre. Miért, mindet feltekerted? o.O Akkor nem csoda, hogy szorul.

Figyelj, én azt ajánlom, hogy újrahúrozás előtt (tudom, már mindegy, de akkor legalább most) nézz meg legalább 4-5 youtube videót klasszikus (!) gitárok újrahúrozásáról.

Pl:

[link]

vagy

[link]

vagy

[link]

és

[link]

plusz

[link]

Komolyan... ne csinálj még több kárt.

2021. jún. 11. 18:40
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Az még nem feltétlenül baj, ha az összes húrt feltekeri, én sem szoktam levágni. Tovább tart, de nekem van olyan tekerő karom, azzal nem probléma, viszont vezetni kell a húrt, irányítani a tekeredést, nem szabad a húrnak az álló farészhez érni kulcsnál, mert ott szorul meg. Arra is figyelmet kell fordítani, hogy az oldalirányú meredeksége minél kisebb legyen, ahogyan a műanyag húrvezetőkhöz irányul a húr és persze sehol ne érjen fához.

Ha megakad valahol, akkor lehet, egy csepp olaj is kellene a csigákra és nem kell tovább erőltetni, kicsit visszaereszted és feszíted megint, esetleg kicsit megtépkeded a húrt középtájon, az azért is jó, mert ettől feszesedik egy kicsit alul is, felül is, és kevesebb ideig fog elhangolódni majd később.

Érzéssel kell csinálni, többet ésszel, mint erővel. Ha megakad, akkor valami nem frankó, nem feltétlenül a húr hibája, bár azt sem árt egy kicsit megmozgatni, lehet akár öreg húr is, ami évekig állt a boltban, de ha húzod, ereszted, húzod, ereszted, akkor megint nyerhet vissza valamit a rugalmasságából.

Erőltetni semmit nem szabad.

2021. jún. 13. 20:29
 16/16 anonim ***** válasza:

#1 gondolom a csávó a magas E hangra gondolt, azt a legparább behangolni, az szokott elszakadni mindig (gitaristák rémálma)

többszöri egymáshegyénhátán-tekeréssel szorul

erőltetni nem szabad

és a 60kg az 600N erő (Föld gravitációja alapján váltható mertékegység)

2021. jún. 15. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!