Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy nevezik gitáron azt az...

Hogy nevezik gitáron azt az eszközt, amivel érintőket lehet lefogni? (Nem Capo)

Figyelt kérdés

Gitárra van egy ilyen eszköz, amit az ujjadra tudsz húzni, és ezzel pl barrés akkordokat könnyebben le tudsz fogni.

Hogy hívják ezt?

2021. máj. 8. 19:11
 1/5 Mojjo ***** válasza:
94%

Valószínűleg egyike az n+1 haszontalan kacatnak, amit a kezdő gitárosokra akarnak sózni egyes cégek. Valójában a gitárosok nem használnak ilyesmit - egészen biztosan azt sem, amit körülírtál a kérdésesben - így elterjedt neve sincs. Az a neve, amit a marketingesek az adott kacatra ráaggattak.

A barré egy nehéz dió, de kellő gyakorlással menni fog. De mindenképp gyakorlással, nem ilyen izékkel.

2021. máj. 8. 19:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Nincs szerintem külön neve, már ha erre gondolsz:

[link]

A leírás szerint "gyógyászati segédeszköz", ujjhiányos vagy artritiszben szenvedő gitárosoknak találták ki barrézáshoz.

2021. máj. 8. 21:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Az életben nem hallottam róla, pedig több ideje gitározom, mint amennyit nem.

Megnéztem azt a linket, és hát... tudom, hogy csak egy reklám kép, de azzal, hogy a középső ujján van, duplán feleslegesnek és haszontalannak tartom egy egészséges gitárosnak.

Egyébként, ha egészségügyi szempontból nem indokolt, én Mojjo véleményével egyetértek.

Gyakorlás, és menni fog! ;)

2021. máj. 9. 06:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Érdemes beállíttatni szakemberrel a hangszert a megfelelő értékekre, mert lehet, hogy túl magas a húrállás, így még gyakorlott játékos is kényelmetlennek érezné. Aztán gyakorlás. Inkább többször keveset, mint egyszerre sokat, hogy testben, agyban hozzászokj a fogásokhoz. Legyen ez mondjuk most ez a barré, akár...
2021. máj. 9. 07:21
 5/5 kojee ***** válasza:
Slide gyűrű? Ha igen akkor nem arra való amire gondolsz
2021. máj. 11. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!