Hogy nevezik gitáron azt az eszközt, amivel érintőket lehet lefogni? (Nem Capo)
Gitárra van egy ilyen eszköz, amit az ujjadra tudsz húzni, és ezzel pl barrés akkordokat könnyebben le tudsz fogni.
Hogy hívják ezt?
Valószínűleg egyike az n+1 haszontalan kacatnak, amit a kezdő gitárosokra akarnak sózni egyes cégek. Valójában a gitárosok nem használnak ilyesmit - egészen biztosan azt sem, amit körülírtál a kérdésesben - így elterjedt neve sincs. Az a neve, amit a marketingesek az adott kacatra ráaggattak.
A barré egy nehéz dió, de kellő gyakorlással menni fog. De mindenképp gyakorlással, nem ilyen izékkel.
Nincs szerintem külön neve, már ha erre gondolsz:
A leírás szerint "gyógyászati segédeszköz", ujjhiányos vagy artritiszben szenvedő gitárosoknak találták ki barrézáshoz.
Az életben nem hallottam róla, pedig több ideje gitározom, mint amennyit nem.
Megnéztem azt a linket, és hát... tudom, hogy csak egy reklám kép, de azzal, hogy a középső ujján van, duplán feleslegesnek és haszontalannak tartom egy egészséges gitárosnak.
Egyébként, ha egészségügyi szempontból nem indokolt, én Mojjo véleményével egyetértek.
Gyakorlás, és menni fog! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!