Aki tud gitáron játszani válaszolna?
Szóval a tablature ugye egyértelműen elmondja hogyan kell valamit eljátszani, de tegyük fel kezdő gitáros vagy, és csak akkordokat kapsz, honnan fogod tudni eljátszani?
Zongoránál minden le van írva, itt meg legyek kreatív és mindent én találjak ki vagy mi? Rohadt frusztráló. Elkezdtem gitározni, de lehet hagyom a fenébe.
Ha kezdő gitáros vagy és még nem ismered az akkordokat, akkor sehogy, akkor játsz tabból.
Zongorán is lehet pusztán akkordmenet alapján játszani...
Rákeresel az akkord lefogásokra. Általában le van írva a lap alján is amúgy.
Kottaolvasás nehezebb, 9 évig tanultam zenesuliba, de már újrend nélkül elbuknék szerintem :D
Előtte érdemes külön-külön átvenni a különböző pengetési fajtákat mert az sem mindegy. Sokféle van, és az sok esetben nehezebb mint az akkordok lefogása. Gitároznijó blogon van róla pár írás, érdemes átfutni.
A többit már leírták előttem.
Az elméletet meg tudod szerintem ha játszottál másik hangszeren.(ritmika és társai)
"de ha strummolni akarok akkor az akkordokon kívül most találjak ki mindent?"
Igen. Ennél egyszerűbb feladat kevés van. Persze ebbe is bele kell jönni, gyakorlat, próbálgatás stb, aztán menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!