Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Aki tud gitáron játszani...

Aki tud gitáron játszani válaszolna?

Figyelt kérdés

Szóval a tablature ugye egyértelműen elmondja hogyan kell valamit eljátszani, de tegyük fel kezdő gitáros vagy, és csak akkordokat kapsz, honnan fogod tudni eljátszani?

Zongoránál minden le van írva, itt meg legyek kreatív és mindent én találjak ki vagy mi? Rohadt frusztráló. Elkezdtem gitározni, de lehet hagyom a fenébe.

2021. máj. 20. 19:14
 1/9 A kérdező kommentje:
Mert a tablature az fingerstylera való, de ha strummolni akarok akkor az akkordokon kívül most találjak ki mindent? Mi a fa sz
2021. máj. 20. 19:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha kezdő gitáros vagy és még nem ismered az akkordokat, akkor sehogy, akkor játsz tabból.

Zongorán is lehet pusztán akkordmenet alapján játszani...

2021. máj. 20. 19:18
 3/9 A kérdező kommentje:
Ismerek akkordokat, de ha van egy gitárdal, amit sehoooool nem találsz meg hogyan kell eljátszani, nincs semmilyen strumming pattern, csak az akkordok... akkor mi van? Pl itt van ez: https://www.youtube.com/watch?v=C4NgsbkyeJs
2021. máj. 20. 19:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy hogyan kell pengetni, egyértelműen ki lehet hallani a zenéből.
2021. máj. 20. 19:42
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Marad a hallás alapján.
2021. máj. 20. 19:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Rákeresel az akkord lefogásokra. Általában le van írva a lap alján is amúgy.

Kottaolvasás nehezebb, 9 évig tanultam zenesuliba, de már újrend nélkül elbuknék szerintem :D

2021. máj. 20. 19:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Előtte érdemes külön-külön átvenni a különböző pengetési fajtákat mert az sem mindegy. Sokféle van, és az sok esetben nehezebb mint az akkordok lefogása. Gitároznijó blogon van róla pár írás, érdemes átfutni.

A többit már leírták előttem.

Az elméletet meg tudod szerintem ha játszottál másik hangszeren.(ritmika és társai)

2021. máj. 20. 21:12
 8/9 Mojjo ***** válasza:
100%

"de ha strummolni akarok akkor az akkordokon kívül most találjak ki mindent?"

Igen. Ennél egyszerűbb feladat kevés van. Persze ebbe is bele kell jönni, gyakorlat, próbálgatás stb, aztán menni fog.

2021. máj. 20. 22:47
 9/9 Waff ***** válasza:
Mojjo...ne strummoljá má' itten, mert mingyá himself killerezem magamat meg itten... :))
2021. jún. 11. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!