Az aespa mikor lesz fontos és elismert kpop-csapat?
18 igen egy részben igazat kell adnom! de ettől függetlenül ugye nem csak egy lemezt adnak ki a bevételek amik vannak egy hónapban: (szólj ha valamit elfelejtettem)
a comeback és lemez eladás
promoció és divat előadás
fotó album eladás
a fellépések ez egy hónapban kb 15 fellépés szokott lenni
rádióműsorok ez is olyan 5 szokott lenni comebacknél
zenei showk na ebből qurva sok van! kb 10 egy hónapban
only fan... mármint membership... ":DDD ez is darálja a bevételt!
talking meg fun showk ebből is havonta (comeback idején) 10-12
maga a concert ami 2-3 hónapig tart általában és olyan 20 szokott lenni
na ebből van 2-3 comeback és 20 zenei show 1 évben valamint kb 80-100 fellépés 20-25 show 10 rádió műsor legalább 3 fotó album és egy rakás promóció!!!
nyugi a ceo mindent ki tud fizetni és sosem lesz a csőd szélén ha már van egy átlagos keresetű bandája! pl 50 ezres eladással
amúgy az egyik ilyen talk showban kiderült hogy valami brutális összegért jönnek el még a közepes csapatok is egy 20 perces előadásra! már nem emlékszek a pontos összegre nem akarok hülyeséget mondanni de ilyen 1,5 millió ft felett volt
Ahol évente kb 50 együttes alakul, ott hidd el, hogy nagyobb a verseny. A népszerűségről pedig annyit, hogy se én se senki nem tudja, hogy pontosan hány ember tolja a BTS meg Blackpink nézettségeket. Erről sehol nem találsz megbízható adatot. Olyat is olvastam nem egy helyen, hogy 40-50 millió körül van a BTS tábora. Még nekik is fejenként 20szor meg kell nézniük egy videót, hogy elérje a milliárdot. Szóval én esélyesebbnek tartom, hogy több tízmillió fanról van szó és nem 10 ezrekről. Mivel csak ha Ázsiát nézed mennyi pontenciális rajongó. És azért ez az ő zenéjük, szóval biztos vannak szép számmal. Szóval ha 40-50 millióról beszélünk, akkor az 4-5x annyi mint egész Magyaroroszág lakossága. Akkor azért elég nagy a különbség a hazai és a kpop népszerűség között. De kipróbálhatod, hogy kimész az USA-ba és végigkérdezgeted az embereket, hogy melyiket ismerik a kettő közül, Gáspár Lacit vagy a BTS-t. Szerintem ki sem kell menned sehova, hogy erre választ kapj. És most hirtelen USA-t hoztam fel, de Szlovákiába is nyugodtan körbekérdezgethetsz, itt van a szomszédban. Itt van mellettük Gáspár Laci pár 10 km-re mégsem fogják tudni h ki az. És most tökmindegy mennyi fan tolja a nézettséget, de te is tudod, hogy nem lehet a kettőt összehasonlítani.
A versenyre meg visszatérve, azért van ott nagyobb verseny, mert több előadó van. A verseny nagyságát nem a minőségi tényező határozza meg, hanem a mennyiségi tényező. Közgáz alapfok :)
Szóval lehet, hogy nehezebben válik valaki nagy névvé nálunk, viszont kevesebb versenytársa van. A kpopban több tízezer gyakornok akar idol lenni, közülük néhányszáz be is fut, és néhány tucat ami híres is lesz. Ezt nevezik versenynek, nem azt ami nálunk zajlik. Egyébként nálunk is vannak bőven csapnivaló előadók attól nem kell félni. Nyilván vannak kimagaslóak is, ahogy a kpopban-is. És tudom pont te szoktad Gáspár Lacit felhozni, mint aduászt, de ajánlom, hogy hallgass Sohyang-ot ha annyira össze akarsz hasonlítani valakiket. Őt világszinten elismerik, mint a legjobb énekesek egyikét. De Gáspár Lacit egyik listán sem láttam.
"és ha már lemez kiadó miért is kapna többet? mennyire is fut nyugaton a lemez eladás? nyugaton a zenészek elsődleges forrása a koncert és fellépés"
Mindegy, hogy lemezről beszélünk vagy digitális albumról, ettől még a nagy cégek a volt nagy lemezkiadók utódjai. Nem kell egyetlen szóba belekötni. Szerintem érted mit jelent a lemezkiadó. És ezt mai napig így hívják, úgyh mindegy.
22 nem tizerzrekrol beszéltem hanem 10 milliótól!
Az 50 millió szerintem nevetséges mikor a lenéz eladások maximum 5 milliosak na és ezt úgy produkálják hogy mindenki 3-at vesz belole (a nagyja legalábbis!!!)
Maga a világ turnén 1 milliós körül volt a jegy eladás! És ez aztán tényleg világ körüli koncert volt!
Nem hiszem hogy még 49 millió fan nem tudott elmenni rá!
És bocs ez nem közgazdász cucc hanem zenei világ és a verseny nem csak számbeli hanem minőségbeli is! És hiába van ott 50 egy évben pont ez a lényeg! Abból az 50-ből mindenki kaphat egy szeletet a legjobbak meg többet is! De itt nem hogy az összes jelentkező nem kaphat de még a kivetelesek közt is a kivetelesek és azok közül is csak a kivetelesek kaphatnak egy tortát!
Ezért is itt nagyobb a verseny (ertsd europa vagy nyugat) és nem kell Gáspár Lacival menni 😂😅 nem promozza magát de pl egy slimane vagy kendji girac olyan szintű tehetséggel van megáldva hogy minden promozas nélkül többszáz milliós megtekintesuk van a youtubon aztán csak francia énekesek akiket nem tolnak ezerrel és nem vakulásig hallgatják őket csak hogy elsők legyenek
Fanok közül is látok köztük minden hol rajongókat pl amerikaiak távol keletiek nyugat és kelet európaiakat is sőt a kendji girac még ariana grandécal is csinalt egy számot (és oke a csaj egy kopott Opel már de énekelni eléggé tud valamint világhírű!)
Fe ahogy mondtam lényegtelen a mennyiségi ha a minőségnek nagy helye van! Legyen az két michelin csillagos etterem! A sarki 101. hamburgerezo nem verseny a számára hanem csak az a maroknyi elit etterem emiatt sokkal nehezebb be csábítani a vendégeket mert az adott vendég kor nem a sarki hambizoba megy esténként hanem el akar baszni 30 ezret egy gourment vacsira és az előző hellyel teljesen elégedett!
Míg egy sarki hambizot jobban ki próbál a saját rétege de az elit étteremnek nem vetélytársa a hambizok amik akár hasonlo összegeket is meg kereshetnek mint a michelin csillagos étterem tulajdonosa!
ezek a blődségek a marketingről és a pénzlehúzásról szólnak, "nagy név" "elispertség" , 'milliárdos nézettség' pff, hol vannak az 5-10 évell ezelőtt ugyanígy felhájpolt bandák? Már a nevükre se emlékszünk, 5-10év múlva erres se fogunk. Ez nem a minőségről, nem a zenéről szól, csak arról hogy behülyítsenek a kérdezőhoz és sok hozzászólóhoz hasonló fiatalt, hogy termeljenek lájkot meg nézettséget. Nem beszélve a lájkbarlangokról, ahol többszáz telefonnal, éhbérért lájkolnak melósok bárkinek aki fizet érte. És hidd el ezek fizetnek vastagon.
"bocs ez nem közgazdász cucc hanem zenei világ és a verseny nem csak számbeli hanem minőségbeli is!" ez nettó badarság, a minőség az nulla, tucattermék minden amit előállítanak, nem is ők állítják elő hanem külön csap ír szenét, egy másik írja a szövetszöveget, a harmadik a koreográfiát, stbstb, a "banda" semmit nem tesz hozzá csak az arcát , ezek csak kirakatbábuk. (Attól hogy többmilliárd légy szereti a sz*rt, attól a sz*r még sz*r marad)
27 nem kell annyira felmagasztalni a közgazdász szakmát csak mert te is az vagy! életemben 20-al találkoztam ebből 15 proli csaló volt aki konkrétan abból élt hogy átverte az embereket a maradék 5 meg rájött hogy igazából csak ezzel nem lehet mit kezdeni mert nem is lehet a többi mind át ment jogra és könyvelésre... mert csak úgy ér valamit ez a szakma... ez ilyen ráépülős mint vendéglátásban az érettségi pl teremfőnök amihez kell technikumi...
de ha így akarod tolni akkor a pszichológia az ami mindent visz tanulj annak és akkor mindenhonnan oszthatod az észt hogy csak az számít... próbálj meg valamit vizsgálni bocsi de kicsit fárasztó hogy mindenre a közgazdász szakmádat akarod rá vágni és akkor te vagy a sztár ne haragudj nem ördöngösség évente 20 közgazdász végez el... tudom általános osztály társaim kis része annak ment az egyik habár elvégezte kitűnően most pincérkedik mert a seggét kitörölheti vele... :/
nem hiába van annyi kérdés kint hogy mit csinál egy közgazdász... lényegében semmit sem mert nem elegendő a szaktudás kell hozzá valami ráépülés... nem azt mondom hogy felesleges csak önmagában kevés... aki mind sikeresen műveli az mindig valami ráépüléssel csinálja ez a nem mindegy... könyvelő, bankár, kockázat elemző stb
ha már a szakmádat ennyire tudod de őszintén olyant rá mersz mondani hogy " Ugyanis igen könnyen elképzelhető, hogy 49 millión nem jutottak be. Mert más országba vannak, drága a jegy, vagy épp már elkelt az adott országban vagy épp nem ért rá valami miatt. Simán elképzelhető." bocsánat ilyenkor hol van a szakmaiság?
hol van az a kutatás amikor lehet látni youtobon 1001 unboxing videót és mindenki 3-at vesz a 90% biztos... az hogy a nyugati fanok nem nagy vásárlók de nem is vannak annyian mint keleten! a kpop bevétele még mindig kelet mert ők veszik a cuccot igazán! a magyarokra nem jellemző ahogy a többi nyugatira sem ha van is aki meg veszi akkor ez a szám nagyon alacsony!
a koncert jegyek! ne haragudj 23 nyugati koncert volt!!! 23!!! berlinben voltak a legtöbben 30ezer jegy eladás de 2 koncert volt viszont a stadion ahol tartották az 17ezer befogadó képességű!!! az azt jelenti hogy 4 ezer jegy még szabad volt!!! 4 ezer és ez csak németország!
párizs 20ezer befogadó képes koncerten és csak 28ezer jegy kelt el szintén 2 napos ami azt jelenti 12 ezer jegy maradt!!!
london 32ezer jegy eladás maradt 8ezer jegy!
1 napos new york 40ezer eladás viszont maradt 5ezer (2ezer ülő 3ezer álló)
ha már állandóan felhozod a nagy szakmaiságodat akkor kérlek vedd figyelembe a szakmádat és a valós nyilvános adatokat!!!
több ezer jegy maradt ami nem kelt el!!!
tényleg azt gondolod hogy 50 millió fanból csak 1 millió tudott a koncertre menni??? a jegy eladásokból és album eladásokból (ami a legnagyobb érték 5 millió de az átlag csak kb olyan 2,5)
meg lehet ítélni hogy a tényleges fanok száma 10 millió és nem 50...! sok fan 3 albumot vesz akinek volt pénze az mind elment a koncertre ja meg az nem fan aki nem költ te is tudod jól! csak mert szeretsz 1-1 számot az adott bandától attól még nem leszel fan csak hallgató! akkor leszel fan ha aktívan követed őket/őt
nézd meg a like-okat instán!!!!!!!!!! még egy bizonyíték hogyan lehet az hogy 50 milliós követésnél a csapat képeket csak 7 millió körül like-olják mikor elvileg van 50 millió lelkes rajongó??? nincs pénzük like-olni vagy mi? ":DD
mondom nem kötekedni akarod de vita során mindig a szakmáddal vágsz fel ami már bocsánat nem sebész nem jogász nem teológus sem pedig egyéb doktori cím... és utána rá vágsz hogy simán lehet szöveggel mikor nyilvános valós adatok vannak kint az eladásokról a koncert jegyekről a stadion kapacitásokról és a like-okról!
ja valamint mióta szakmaiság egyetlen egy adatból ami nem a valóságottükrőzi mert instán elterjedt hogy csinálnak több fiókot... de ennyi erővel miért nem a youtube nézettségből vonod le a valós fanok számát!!! 1 milliárd!!!
van 1 milliárd van,...
50 milliónál is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!