Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az igaz, hogy sokan a K-pop...

Az igaz, hogy sokan a K-pop miatt kezdenek el koreaiul tanulni, de hamar fel is adják?

Figyelt kérdés

2020. okt. 20. 19:49
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
25%
Igen azert mert én "csak" 15 evet éltem köztük és azóta is járok ki, sőt sztem 100szor több ismerősöm van akar koreai vagy japán mint neked. És azota is aktívan erdekel mi van ott, ugyanis szándékomban van visszamenni. De igazad van innen a netről te biztosan mindent jobban tudsz. Igazi magyar okoskodó. Dejó, hogy odakint sokkal normálisabbak az emberek. Az egyik ok amiért visszakívánkozok. Ott legalább elismerik a másik tudását, es tisztelik a tapasztaltabbat.
2020. okt. 22. 03:21
 22/25 anonim ***** válasza:
34%

akkor menj vissza itt gyakorin írhatsz bármit te nyomorék... ennyi erővel én meg lehetek koreai csak itt élek már 15 évig...

te azt szolod le hogy egy csomó koreai osztja meg a gondolatát a neten... ami nevetséges! az ő tapasztalataik nem számítanak csak a tied amit te tapasztaltál japánban! csak hogy qurvára koreáról beszélünk...

te amúgy japánról beszélsz mert koreában inkább verseny van mint tisztelet... japánra jobban igaz...

meg hova jársz ki és hol éltél 15 évet? te nyomorék japánban éltél... mennyit voltál koreában? napokat? heteket össz-vissz?

lényegtelen hogy mennyi ismerősöd van azok a koreaiak ugyan úgy élik az életüket mint akik a youtubon vannak... ":D ezt nem bírod felfogni vagyis nem akarod mert olyan szintű szánalmas egod van hogy az már vicc... a magyarokat figurázod ki miközben te tökéletesen meg testesíted azt a magyart akit lenézel... meg még egyszer nem vagyok magyar :"D kifejtettem már

itt okoskodsz hogy te azért még is jobban tudod koreát mert japánban éltél egy szánalmas elfuserált alak vagy és az sem biztos hogy igazat mondasz... én legalább öszinte vagyok de te csak egy képmutató alak aki valószínűleg hazudik...

2020. okt. 22. 13:15
 23/25 anonim ***** válasza:
45%

Igen én hazudok, mikor itt papolsz hogy hány nyelvet beszélsz, mikor azt nem fogod fel, hogy a nyelv nem kizárólag grammatika. Hát marha sok nyelvet ismerhetsz akkor.

Elárulok valamit. Egy nyelv nehézségét milyen dolgok határozzák meg.

1. Nyelvtan

2. Kiejtés

3. Írás

4. Kulturális különbségek

Ezt nem én találtam, ki hanem nyelvészek, de nyugodtan nézz utána, ha nem hiszed el.

A másik, hogy én csak annyit mondtam, hogy a tapasztalat 100szer többet ér mint a youtubról nézegetni dolgokat, de remélem, hogy a Youtube előtt ülve öregszel meg, akik azt hiszi, hogy okos. Nem értem miben mások azok a koreaiak akiket te youtube-on nézel mint akikkel én beszélgetek, szinte nap mint nap. Mert képzeld el nem kizárólag Japán ismerőseim vannak. Ugyanis Korea is érdekel.

A Youtube és a személyes kapcsolatok közt azért van egy kis különbség. De cáfold meg ha szerinted nem így van. Az egész okoskodást meg amúgy is te kezdted. Olvasd már vissza gyökérfajzat.

Igen abban igazad van, hogy nem Koreában éltem. És te igen? Vagy mitől tudsz róla többet, biztosabb infókat? Azért mert azon kíül, hogy 2szer voltam ott is, és még1szer mondom vannak olyan ismerőseim akikkel beszélgetek. És nem csak olyan témákról amikre te rákeresel a nyomorult youtube-on, ahonnan annyi okos infót tudsz összeszedni.

A tapasztalataimon kívül, ugyanonnan tájékozódunk. Akkor miért tudnád te jobban?

2020. okt. 23. 01:35
 24/25 anonim ***** válasza:
67%

tisztelt 22-es

Már vagy az ötödik olyan MAGYAR nyelvű oldalt találom ahol a 10.helyen rangsorolják a németet és a 6.helyre teszik a koreait. De lehet, hogy rajtad kívül mindenki hülye.

2020. okt. 23. 01:49
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező,

Egyébként, a kérdésedre válaszolva, ugyan van néhány felszínes tipológiai hasonlóság (agglutináció, magánhangzó-harmónia stb.) a magyar és a koreai között, de a különbségek messze sokkal nagyobbak. Minél magasabb szinten "űzzük" a nyelvelsajátítást, annál inkább arra jövünk rá, hogy a magyar nyelv az európai nyelvek közé tartozik szervesen.

A koreai fonológia ugyan első pillantásra egyszerűnek tűnik, de egyes hangok artikulációja, hangok illeszkedése, a magyarnál sokkal bonyolultabb hasonulási rendszer eltántoríthat sokakat a nyelv megtanulásától. Aztán képbe jön az anyanyelvi interferencia, pl. a koreai feszes hangokat geminátumként ejtik, átemelik a magyar nyelvi zöngés hangokat, egyes magyar mássalhangzókat azonosítanak máshogy képzett koreai hangokkal stb. És ez még csak a hangtan.

2020. okt. 23. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!