Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az igaz, hogy sokan a K-pop...

Az igaz, hogy sokan a K-pop miatt kezdenek el koreaiul tanulni, de hamar fel is adják?

Figyelt kérdés

2020. okt. 20. 19:49
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
16%
igen mert rájönnek hogy semmi hasznuk semmi értelme az életükben... mert rá jönnek hogy bizony az életük megy előre és fontosabb dolgokra kell koncentrálni... azaz kinőnek ebből a kpop-os tini dologból...
2020. okt. 20. 22:33
 2/25 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem 100 ból 99 feladja, 1 lehet komolyabban veszi.
2020. okt. 20. 23:14
 3/25 anonim ***** válasza:
54%
igen azaz 1 valószínűleg ki is fog költözni egy kisebb hosszabb időre esetleg ott fog tovább tanulni még mindig rengeteg diák megy ki oda csak ugye ők nem a kpop miatt hanem az egész ázsia-korea és kultura miatt
2020. okt. 20. 23:24
 4/25 anonim ***** válasza:
90%

#1 ezzel nem értek egyet, mivel egy nyelv tanulása nem csak erről szól. Biztos hallottad már, hogy ahány myelv annyi ember. Ha szváziföldiül tanul vki az is dícséretes. Nem feltétlenül kell ahhoz hasznos nyelvnek lenni. Más kérdés, hogy a koreai sem tartozik a leghasznosabb nyelvek közé. Mivel Koreán kívül nem beszélik sehol. A màsik meg, hogy a koreaiak sokszor beszélnek angolul.

Az meg h vki feladja, nincs miert csodàlkozni, mert irtó nehéz. Az igaz, hogy aki divatból tanul egy nyelvet az fel fogja adni. De az ilyen ember sosem szerette igazán a kpop-ot, ha csak divatnak tekintette. És szerintem más az olyan ember is aki azért nem tanulja meg mert tökéletesen el tud boldogulni a koreaiakkal angoul is. Én is ilyen vagyok. Sosem voltam divat kpopper, több mint 12 éve hallgatom és aktívan figyelemmel kísérem őket. Nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben, hogy megtanuljam a nyelvet, de úgy döntöttem, hogy előbb vmi hasznosabbat tanulok. Szerencsére mivel 15éves koromig Japánban éltem, ezért a japánnal sosem volt gondom, de ezután megtanultam felső fokon angolul és középfokon franciául. Ha a franciát feltornázom felsőfokra, akkor már komolyan elgondolkodom h ne tanuljak e meg egy nyelvet ami kevésbé hasznos de biztosan élvezném.

Úgyhogy nem mindenki divat kpopper, viszont sajnos azt látom h egyre többen azok.

Mindenesetre bárki aki szeretne koreaiul tanulni, annak azt mondom, hogy előbb 1-2 hasznos nyelvet tanuljon meg előtte. Es ha ezek után is úgy érzi h neki szüksége van a koreai nyelvre (és ennyi idő után sem múlt el az érdeklődése) annak talán lesz elég kitartása, hogy megranuljon egy ázsiai nyelvet. Kell hozzá kitartás bőben. Úgyhogy hajrá! :)

2020. okt. 20. 23:34
 5/25 anonim ***** válasza:
44%

4-es azert a koreait nem mondanám nehéz nyelvnek! Roppant egyszerű főleg a NémetHez képest... az irás része is amugy elég egyszerű és nem ezen szoktak fennakadni habár ki hogy... en pl tok irni olvasni koreaiul 1-2 szót is tudok tovább nem tanultam mert 1. Nincs Magyar koreai szakkönyv ingyen... ami meg Van az fizetős kb 10-20 ezer körül van és annyit már nem Ér meg mert nem 1 könyvet kell venni hanem 3-at ha az ember meg akar tanulni rendesen... szoval alapból bele kerülne egy 30-60 ezerbe...

valamint oke hogy éltél Japánban de azert sem a koreaiak sem a japánok nem arról híresek hogy nagyon tudnak angolul...! Szoval ne írd azt hogy Hu de sokan tudnak mert ennek annyi a valóság alapja minthogy mennyi magyar tud koreaiul... Azaz egy kisebb réteg...

A divatot meg ugy értettem hogy múló szeszély... mert tény a többség nem tartos kpop fan! Még a koreaiak is sokszor ki nőnek belőle! Ilyen 26 eves korukig kemény fanok utána meg úgymond le csendesülnek ugyan ugy hallgassak az adott bandát de már nem olyan szinten...

Na itt máshogy megy itt olyan 22 év után vége mindennek... vannak kivételek de kevés mint az a koreai aki tud angolul...

nyilván pusztán elvezetbol senkisem fog megtanulni egy nyelvet sem ezért is adják fel... és igen az mindenképp jó tanács hogy előtte egy hasznos nyelvet tanuljanak meg pl angolt vagy németet... aztán jöhet a koreai nyelv de akkor sem fognak megtanulni mert nem fogjak tudni használni...

2020. okt. 21. 00:20
 6/25 anonim ***** válasza:
61%

Kedves 4es ha fingod nincsen Ázsiáról akkor minek pofázol bele? Rámertem volna tenni a fizetésem h lesz egy okoskodó xd

A koreaiak fényévekkel jobban beszélnek nyelveket mint a japánok vagy a kínaiak. Voltál bármelyik orszàgban ezek közúl? Nem akarlak megbántsni, de látszik h nem értesz hozzá, ahogy a nyelvtanuláshoz sem. Tudok neked küldeni pár cikket miszerint a koreai a top10 legnehezebb nyelvben benne van. Nem 2-3 szó megtanulása után kéne véleményt mondanod. Abban igazad vsn, hogy az írás lényegesen könnyebb, mint a japánban vagy a kínaiban. De ettől a kiejtése viszont 100szor nehezebb mint a japán de a németnél is. Ha valiről nrm tudsz biztos infókat akkor inkább maradj csendben. Mert ilyen okoskodókkal van tele az internet, akik félrevezetik a másikat. És hidd el eleget éltem Ázdiában ahhoz, h tudjam hol mennyire beszélnek nyelveket. Csak egy konkrét példa. Egy ismerősöm 5 éve kezdett koreaiul tanulni, ki is ment. Beszéltem vele és mondta h félbe is hagyta a nyeltanulást mert tökéletesen el van az angollal. Ha egy kicsit ismered a nyelvüket akkor tudod h több hangzójuk van ming a japánoknak, es ezért jobban meg tudják tanulni az angolt.

2020. okt. 21. 01:31
 7/25 anonim ***** válasza:
81%
Jah még annyit, hogy az új divatfanok lehet, hogy kinövik a kpop-ot, de aki régóta benne van azok nem igazán, mert egyfajta életérzés, értékrend miatt kezdték el hallgatni. Igen vannak olyanok akik a kpop-on kívúl azt sem tudják h eszik e vagy isszák Ázsiát. Én nem ezekről beszélek, hanem azokról akik nemcsak a kpop-ot szeretik hanem az ázsiai kultúrákat. Ebből pedig nem nő ki az ember.
2020. okt. 21. 01:36
 8/25 anonim ***** válasza:
37%
Kapásból 2 oldalt is találtam ahol a koreait a legnehezebb nyelvek közé sorolják. Az egyikben az 5. a madikban a 3. helyre teszik. Küldjem a linket vagy elhiszed anélkül is? Okostojás.
2020. okt. 21. 01:43
 9/25 anonim ***** válasza:
6%

kedves 6-os nem kell jó pofizva el küldeni a qurva anyámba ":S ez egy nagyon gyökér stílus... meg tudtommal te japánban éltél akkor mit okoskodsz koreáról? meg nyelvtanulás? igaz csak magyarul angolul meg németül beszélek koreaiul tudok írni olvasni a japánt meg megmondom őszintén megértem teljes mértékben hogy mit mondanak csak mivel nem gyakorlom a nyelvet ezért a szavak megformálása nagyon "tré" ja igen ha valamit számít egy kicsit konyítok a spanyolhoz is nem mondom hogy beszélgetésben meg állom a helyem de konyítok hozzá...

minden esetre a németet 13 évig tanultam meg van jó pár német nyelvű a családban... az hogy kinek mi a nehéz relatív az amerikaiaknak meg angoloknak nagyon nehéz az ázsiai nyelvek... csak hogy ha megnézed a német nyelvtant meg a koreai nyelvtant akkor ég és föld... a németben annyi szabály van nem mondom a koreaiban is van de fele annyi sem! te talán beszélsz koreaiul? mennyire vagy tisztában vele? én pl azért eléggé utána jártam hogy mennyi grammatika van benne és nem ér a német rammatika szintjéhez...

a koreaiak fény évekkel nem beszélnek jobban nyelveket... az meg a másik hogy az ázsiai emberek 90%-a a googlet ugy ejti ki hogy gogourü...

a hangzó meg nem számít amikor ugyan úgy az l és r betűt nem tudják szét választani és kb 15 évesen találkoznak vele először hogy igazából ez nem is 1 hang/betű... oké hogy 15 éves korodig japánban éltél de az japán... az meg a másik hogy az írásodból eltekintve már hosszú évek óta itt vagy magyarban... az meg hogy ismerősökből tájékozódsz csak annyira szalon képes minthogy én meg nézem a neten a koreai és egyéb ázsiai emberek gondolatait akik feltöltik a netre... tök jó hogy amúgy te akarsz oltani másokat miközben már vagy kb 10 éve itt élsz és te is másod kézből kapod az infókat...! meg mi az a 10 legnehezebb nyelv mármint a forrás? amerikai angol? mert az nem releváns...

igen csak mellékesen ugye bár nagyon sok nyelvben a nehezebb grammatikát kevésbé használják... nos a németben nem tudják annyira le rövidíteni a dolgokat nagyon sok speciális eset van amikor a legnehezebb formában kell mondani a mondatot mert különben nem lesz értelmes...

2020. okt. 21. 01:54
 10/25 anonim ***** válasza:
72%

Igen, ezt bírom h mindenki okosabb a netről mint aki ténylegesen ott élt köztúk. (Igen Japán az nem Korea, de sokkal közelebb áll hozzá, mint Magyaország és több koreaival találkoztam sztem mint te) És képzeld el, hogy Koreában is voltam párszor, nem úgy mint te google betyár. Egyébként az egész vitát te kezdted, mert azt állítod h nem nehéz nyelv a koreai. A véleményed nem változtat a tényeken. Te kezdted el hasonlítgatni más nyelvekhez. Tudtommal én csak annyit mondtam, hogy nehéz, és ez igaz is. Az meg hogy egy nyelvben a nyelvtan könnyebb az nem azt jelenti, h könnyű megtanulni, mert látszik h mennyit tanultál koreait amikor azt sem tudod h mennyire nehéz a kiejtése. Meg, hogy mennyire minimális eltérésektől kap teljesen más jelentést egy szó v mondat. Ez nem nyelvtani dolog az lehet, viszont ettől még hozzá tartozik egy nyelvhez.

A másik meg ne internetröl tájékozódj hanem mozdulj ki és tapasztalj. Hidd el sokkal többet érsz vele.

A vitát meg te kezdted, én csak elmondtam h általában miért hagyják abba és hogy hogyan érdemes megtanulni. De te igazi magyar gyökér módra elkezdesz okoskodni.

Egyébként meg biztosan ugyannyit tudunk az ázsiai kultúrákról, amikor te csak a nyomorult cikkeket olvasod. Kettőnk közt az a különbség, hogy én èltem ott, és tapasztaltam. És gondolod, hogy mióta nem életvitel szerűen élek ott azóta egyszer sem voltam? Sőt szerinted azóta tökre nem érdekel mi van ott? És nem tàjékozódok az aktuális dolgokról? Hát ki kell ábrándítsalak, hogy tévedsz.

Lehet, hogy a nyelvekhez jobban értesz, nem tudom, de nem is igazán érdekel. Sosem mondtam, hogy nyelvész vagyok, de amit személyesen megtapasztalok arra ne mondd már h nem ugy van. Nem tudom hàny nyelven beszélsz, messziröl jött ember azt mondd amit akar. Nem ez a baj, hanem már az elején a kioktató okoska hozzáállásod annak ellenére, hogy fele annyira nem érted a keleti kultúrát meg nyelvet mint pl én. És nehogy azt hidd h ezen bármiféle internetes cikk vàltoztatni fog.

2020. okt. 21. 04:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!