Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az igaz, hogy sokan a K-pop...

Az igaz, hogy sokan a K-pop miatt kezdenek el koreaiul tanulni, de hamar fel is adják?

Figyelt kérdés

2020. okt. 20. 19:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
19%

Utálom mikor valaki kiltúráltam elmond egy véleményt, és jön mindig egy györék és neki áll oooskodni. Itt mindenki azt hiszi, h mindenhez jobban ért.

A másik tény (és ha nem hiszed el a te bajod) a japánok meg kínaiak azért beszélnek kevésbé myelveket, mert az isolàban túl nagy hagsúlyt kell fektetniük az írás elsajátítására, viszont a koreaiaknak a jóval könnyebb írásuk miatt jobban jut idejük mást is tanulni. Egyébként Japánban szörnyű az angol oktatás, Koreában sokkal jobb. Nyilván nem azt mondom, h mindenki beszél angolul, de mondom van ismerősöm kint és nem nagyon van szüksége a koreai nyelvre. Ha kifekezetten nekik akar kedvezni vki akkor meglehet tanulni, de nem érdemes annyi energiát beleölni.

2020. okt. 21. 04:54
 12/25 anonim ***** válasza:
46%

[link]

[link]

[link]

[link]

Hány li ket küldjek, hogy elhidd azt amit mondok? Nem csak a nyelvtanból áll egy nyelv. Ha ezt hiszed, akkor sztem egy darab nyelvet nem tanultál még.

2020. okt. 21. 05:02
 13/25 anonim ***** válasza:
26%

Amugy utolso bagoly mondja verébnek Japánban éltél meg az hogy voltal párszor turistaként Koreában és akkor már úgy csinálsz mintha már az egész ázsiai kultúrát ki rázód a kisujjadból... Japánban éltél magyarban meg itt vagy már mit tom èn 10-15 éve ha ki is mentél mennyit? Pár napot? Hova is? Japánba meg Koreába? És akkor már mindent tudsz... ez kb most olyan hogy én ki járok Ausztriába és akkor már ismerem az egész nemet kultúrát sőt mèg a skandinávot is... 😓😓😓 aztán az osztrák meg a német igaz hasonlo de megint teljesen más... magyar sem vagyok... habár a családom már el “magyarsodott” Gondolom ez ismerős neked... anyai ágról német horvát felmenők apairol meg andalúziai gitan meg francia de szülők szintén ide születtek szoval igazából mindegy... Meg egy kis ír is van bennem 😅 ha az számit

Nyelvek terén jól állok de ha neked a koreai nehéz kiejtésben akkor te nem tom hol éltél eddig Amerikában mert az biztos hogy nem Japánban... a japan meg a koreai az idők során rokonok Lettek nagyon sok kiejtés és szó hasonlo és vagy ugyan az... japan megszállás de gondolom tanultad töriböl...

A kiejtés egyedül az angol nyelvű embereknek nehéz! Amiket küldtél linkek azok nem relavansak mert az angolok/amerikaiak csinálták... Valamint egy nyelv nem attól lesz nehéz vagy könnyű hogy kiejtés hanem a grammatika miatt! Mert akárhogy nézzünk a magyar is egy elég nehéz nyelv mert nagyon sok nyelvtani szabály van benne! És pl egy angol vagy koreai nem is fogja meg érteni mert itt van ragozás előjáró névelő és nemek... egy szoval sokkal többet kell megtanulni és bonyolultabb is valamint sok nyelvtan és hang náluk nem létezik mint ami benne van a nemetben és magyarban és az európai nyelvek többségében

Amugy kulturáltan mondtam el az 1-es vagyok te jöttél ide és szépen el küldesz az anyamba hogy nem nem én Japánban (Tokyo vagy Kyoto) éltem szóval ismerem az egész ázaiai kultúrát habár nem beszélek koreaiul de jobban tudom hogy mi is ott a nehéz mert vannak ismerőseim akikkel tartom a kapcsolatot és ugyan úgy másod kézből ismerem a dolgokat...

érted már mi a lényeg? Élhettél Japánba 10 evvel ezelőtt de az akkor sem volt Korea! Beszélhetsz ázsiai ismerősökkel akik el mondják a saját véleményüket de az is másod kezű dolog nem te tapasztalod hanem ők nem különböznek azoktól a koreai emberektől akiknek youtube csatornajuk van és elmondják szintén amit tapasztalnak...

Ezt nem tudod meg érteni? Akkor ne ertsd meg te képmutató gyökér!

2020. okt. 21. 15:25
 14/25 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel én is mondhatnám hogy mi van Svájcban mi van németben mi van Angliában mert élnek közeli rokonok kint aztán itt mondhatnám a nagy okosságokat de az még mindig csak másod kezű információ... ahhoz hogy tudjam hogy nagyjából mi is van ott ahhoz sokat kell kutatnom az ottani szokásokról kultúráról több ember véleményét kell meg néznem

Amugy ahhoz képest hogy te szolod le a magyarokat ugyan olyan féreg szinten vagy mint 1-2 ember itt... 😬😵 mosolyogva el küldi a másikat a tudod hova 😅😂 magyarán kétszínű...

2020. okt. 21. 15:30
 15/25 anonim ***** válasza:
33%
Ennyi erővel te sem elhettel Japánba mert nagyon sok hülyeséget összehordasz meg hát ismeretlenül anonim oldalon ahogy te mondtad... 😓😅 a képmutatás az tényleg nagyon megy... szép magyar szokás te lehet nem tanultal egy darab nyelvet főleg nem felső fokon mert a kiejtés a legkönnyebb elsajátítani főleg a magyaroknak nem nehéz főleg nem annak aki hallott ezelőtt ázsiai nyelveket pl “neten” Az angol nyelvűeknek nehéz de nem nehezebb egy nem angol nyelvünek valamint a német és magyar grammatika nehézséget sem az angol sem a koreai nem közelíti meg... sőt a kinai sem mert ott a szavak írása a nagyon nehéz mert van 8-12 ezer Szavak és van kb 20-40 ezer irás jeluk ha jol emlékszem 🧐 japan szintén Ott pl van 3 irás fajta amit használnak hiragana katakana meg kanji de gondolom ismerős ez neked is 😏😂😅
2020. okt. 21. 15:38
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez a topik mindig önmaga paródiája. :-)

"Valamint egy nyelv nem attól lesz nehéz vagy könnyű hogy kiejtés hanem a grammatika miatt!"

Hát, nyelvtől függ. Nem tudom, próbáltad-e az ír-gael nyelvet, ahol kb. minden mássalhangzónak van másodlagos artikulációja, a szókezdet többféleképpen változhat, vagy egyes afrikai nyelveket, amelyekben csettintőhangokat, ejektívákat, implozívákat ejtenek. Vagy az arab garathangokat. :-) Egy nyelv fonémikus rendszere összefügg a nyelvtanával.

Egyébként nem a kiejtés és nem a nyelvtan, hanem a pragmatikai/frazeológiai rész a legnehezebb. Itt derül ki, hogy milyen távol áll az adott nyelv és kultúra a nyelvelsajátító nyelvétől és kultúrájától.

"Mert akárhogy nézzünk a magyar is egy elég nehéz nyelv mert nagyon sok nyelvtani szabály van benne!"

"És pl egy angol vagy koreai nem is fogja meg érteni mert itt van ragozás előjáró névelő és nemek..."

Milyen elöljárószók vannak a magyarban és milyen nemek? Gondolom, a németre gondoltál. Egyébként a német és a magyar között erős kontraszthiány (vagy ekvivalencia) van, a több száz éves Habsburg uralom miatt. Nem is értem, hogy mi benne a nehéz egy magyarnak, amikor a nyelvújításkori magyar szavak nagy része tükörfordítása a németnek...

2020. okt. 21. 18:56
 17/25 anonim ***** válasza:
36%

utolsó igen a skót-gaelről hallottam ezt meg oké afrikai nyelvek de azért nem nehezebb amikor olyan nyelvtani szerkezeteket kell megtanulni ami az egész kontinensen nincs... de pl a spanyolban is van jó néhány garat hang

igen német ":D már bele zavarodtam :S

magyarnak kevésbé nehéz de itt világ szinten értettem! pl mind angoloknak mind japán kina koreaiaknak nagyon nehéz ugyan úgy a magyar is mert olyan nyelvtant tartalmaz ami nem igen létezik máshol... amúgy a korea kiejtés piszok egyszerű nem vészes... de itt 11 12 nagyon kihangsulyozza hogy huu de nehéz pedig 15 éves koráig japánban élt és azért a koreai és japán nyelv kb magyar német nyelv rokoni viszonyban van mert sokáig éltek egymás mellett...

meg olyan linkeket küldözget amiket angol nyelvű emberek írtak nekik nehezebb a koreai nyelv ettől függetlenül a német sokkal nehezebb és komplikáltabb meg még a magyar is...

valamint azzal akar kioktatni hogy én mit tudhatok koreáról hisz csak a neten tudom nézni pl a koreai emberek tapasztalatait... míg ő él 15 évig JAPÁNBAN! szóval ne oktossam ki koreáról :D ráadásul úgy hogy ő is másod kézből kapja az infokat mert kb 10-15 éve itt él...

ennyi erővel én is mondhatom hogy milyen svájc meg anglia ja meg németország mert hát vannak ismerősök és tudok 1-1 szemléletből jogosan okoskodni :D

2020. okt. 21. 20:35
 18/25 anonim ***** válasza:
53%

hozzáteszem pl ha egy magyar ki megy koreába vagy japánba 5 év alatt elsajátítja a nyelvet de az itt élő ázsiaiak nagy része már több mint 20 éve itt él és még most is csing csung stílussal beszélnek... és jó néhány koreai közülük...

meg szerinte korea fényévekkel előrébb van a nyelvtanulással főleg az angollal... oké... van ott egy ismerőse aki valószínűleg egyetemen van vagy pedig olyan helyen dolgozik ahol főleg angol tudásu embereket vesznek fel de pl az is eléggé reális lehet amikor koreai videósok csinálnak vagy 20 videót hogy meg kérdezzék szöul lakosságát hogy mennyire is beszélik az angolt... meglepő eredmények vannak ":D persze nem is a kelet ázsiaiak mndják a google-re hogy gogourűű :D persze fényévekkel járnak előre... :D

2020. okt. 21. 20:41
 19/25 anonim ***** válasza:
94%
Te egy idióta vagy az már biztos. Nem akarlak meggyőzni, sőt senkit, csak véleményt kobdtam, de ha te mindenáron okosabb akarsz lenni, akkor legyél. Ha ettől érzed jól magad. A tények nem miattad fognak változni. Okos rnged szamár szenved. És nem érdekel a további véleményed én ehhez nem vagyok hajlandó tovább aszisztálni bocsánat.
2020. okt. 21. 22:36
 20/25 anonim ***** válasza:
33%

hmmm igazából a gyenge engedd az erősebb nyer...

te nem látod be hogy amit te tudsz az is másod kézből van hisz nem koreában nevelkedtél fel... és amúgy is az 10+ éve volt hogy ázsiában éltél nagyon sok minden változott meg anno főleg japán és koreában...

te nem véleményt hanem tényeket mondtál és mindenki más elmehetett a qurva anyjába mert te éltél japánban de közben koreáról volt szó...

szerintem te sokkal hülyébb vagy mint én...

2020. okt. 22. 03:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!