Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Rockzene vélemények?

Rockzene vélemények?

Figyelt kérdés

Rocker vagyok, 16 éves, és nagyon zavar hogy alig vannak rockerek már (mármint akik velem egyidősek lennének)

Azért is szerettem meg a rockzenét, mert értelmes a legtöbbnek a szövege, valamint le lehet rajta vezetni a stresszt, és tele van érzelmekkel.

Bármilyen hangulatom is van, tudok hozzá olyan rockot választani ami passzol hozzá.

Nem úgy mint a mai Cardi B stb., akik a seggrázásról énekelnek, amire a velem egyidősek rázzák is a seggüket...

Ti hogy álltok ehhez?

2020. szept. 18. 18:11
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
87%
2021. júl. 4. 15:34
 32/38 anonim ***** válasza:
78%
Közben megvilágosodtam, és rájöttem, hogy notár mari, és a kis grofó ugyanolyan jó mint a king crimson. mindkettő zene, csak hallgatni kell, mi a különbség? chopin vagy győzike, tök mind1 sznobizmus különbséget tenni. Az igazán király arcok mindkettőt hallgatják. Múzeumba minek menni, ott az óriásplakát. ugyan az végül is. színes, nézni kell. nem is értem...
2021. júl. 7. 19:31
 33/38 anonim ***** válasza:
70%

Hagyjad, ezek csak kötekednek, bár engem is meglep, hogy ennyi rosszindulatú, kötekedő ember van itt. Én írtam, hogy miért kell leszólni a srácot.

1. Idézzetek már egy mondatot, ahol ítélt bárkit is a kérdező. Másrészt, ha mondjuk igénytelennek is bélyegzett egy embert, unblock, a zenei ízlésből kiindulva, nem mindegy? Anonim oldal, úgyse olvasná mondjuk egy osztálytársa, akit ilyen formán "megítélt", ha igen, akkor se tudná. Viszont ahogy ti elkezditek okítani a kérdezőt, hogy gyerekes, "ezt illik kinőni", azzal nagyon is bántHATtok valakit, mert ez viszont címezve van valakinek, ráadásul egy fiatal, a kérdés alapján ítélve akár elég magányos srácnak, aki simán lehet, hogy emiatt rosszul fogja magát érezni. Azért is olvastam végig a kérdést, mert megnyugodtam, hogy nem ült fel a provokációtoknak, mert ez színtiszta provokáció és rátok hagyta, intelligensen, pedig belemehetett volna, mint ahogy a kommentem után bele is mentetek a témába (rákaptatok, mint légy a sz*rra, csak ezt vártátok, h valaki elkezdjen erről beszélni), és egyáltalán nem gondolom, hogy nektek lett volna igazatok, de összeálltatok, és szerencsétlen srácot (meg az elején engem is) teleszórtátok minuszokkal, meg olyan undorító kiszólásokkal, hogy elitista baromság meg "persze ha az illető unintelligens, akkor nem szóltam".

Ez nagyon nem a kulturált vita és eszmecsere gyakorlata. Tudjátok pont ezért jobb egy Led Zeppelin, mint egy Kis Grofó. Mert a Led Zeppelin kultúrát hordoz, a kultúra pedig az egyik legfontosabb dolog ahhoz, hogy civilizált társadalomba éljünk, ehhez kellenek a művészek, gondolkodók, akik merik összezavarni egy kicsit az emberek fejében lévő állításokat, vagy a szokásaikat, kényelmüket kicsit felbolygatni, elgondolkodtatni, kérdéseket feltenni. Azt gondolom, hogy az erkölcs is a kultúrából fakad, először kultúrát kell teremteni, ápolni, őrizni, aztán lehet igazságos társadalomban gondolkodni. Szóval igenis, fontos lefektetni alapokat, mi az értékes, mi nem, mert az egy dolog, hogy Mozart létrehozta, amit létrehozott, de nekünk ugyanúgy feladatunk, hogy ezt valahogy átmentsük az utókor számára, úgy, hogy ma már nincs annyi aktív hallgatója, és ne az igénytelen zenék maradjanak fenn. Nagyon örülök, hogy ti szeretitek azt is, pont nem érdekel egyébként, de ez, hogy ne relativizáljuk sz*rrá az erkölcsöt, a művészi értéket, az igazságot, az pont egy nagyon fontos misszió, mindannyiunknak. Mert az, amivel körbevesszük magunkat, amilyen szokásokat felveszünk, annak mentén alakul ki az életmódunk, a kultúránk és a világunk. Pláne fontos, hogy mivel töltjük a szabadidőnket, hogy önszántunkból milyen értékválasztásokat hozunk meg.

Visszatérve, a kérdező felülhetett volna erre, csak annyival, hogy szerinte azért mégis van különbség, és A ZENE igényesebb, csak kapta volna tőletek, hogy unintelligens, agyhalott, sznob, elitista barom. Vicces, akkor ki ítélkezik? Azonnal próbáltok az emberre ráhúzni egy címkét, még ha közvetetten is, ahogy kicsit leírja, hogy őszintén mit gondol. De tőletek ugyancsak azonnal kapja az ember, ahogy le meri írni a véleményét, a gondolatait, hogy jobbnak gondolja magát másoknál, megítél másokat. Kiket könyörgöm? Nevezd már meg azt a személyt, aki most itt fájdalmat szenved el. Viszont a kérdező elszenvedhetett volna (lehet még így is rosszul esett neki), ha belemegy, mert nem jó érzés puszta erőfölényből, ilyen gyerekes eszközökkel, mint a pontozás, ilyen címkéket használva és ránk aggatva, mint elitista, edgy stb., lenyomva lenni a többség által. És pont ez a bajom, amiért írtam, miért nem lehet egymást bátorítani és jó hatással lenni a másikra? A kérdező kiírta a gondolatait, ami tök fontos tinikorba, amikor egy csomó minden nyomasztja az embert, bizalmat szavazott az ismeretlen embereknek, mert lehet nincs olyan széles közösség körülötte, akivel ezeket meg tudná beszélni, miért kell ezzel visszaélni és azt keresni, hogy hol lehet belekötni a mondatába, hol lehet egy vitát kezdeményezni vele? Írtam valamit, egy régi kérdéshez, de rögtön jött 2 oldalnyi veszekedés. A lényege ezeknek a fórumoknak az lenne, hogy mindenki le tudja írni a kis problémáját, legyen az gyakorlatiasabb vagy lelki jellegű, és az emberek próbálnak segíteni, vagy leírják azt, hogy ők ezt hogy élték meg, ők mit gondolnak erről. Elfogadás. Hogy lehet valakinek a gondolkodásával baj és erre miért válasz, hogy összeállunk és lenyomjuk őt? A tettekkel van a baj és ha valaki bántja a másikat. Itt egyedül ti bántotok másokat. Nem is a kérdés a lényeg a kérdezőnél, hanem maga az-az "intim" dolog, hogy beengedett kicsit minket a gondolataiba és hozzászólhattunk, erre nektek az a válaszotok, hogy nem létező embereket védtek meg, a kérdezőt meg nem bátorítjátok, nincs hozzá egy jó, támogató szavatok sem. Hát, rendben, lehet én nem illek ebbe a társadalomba, sőt az biztos, ahogy most is megmutatkozott.

2. Miért gondoljátok úgy, főleg, ha idézni se tudtok semmit, ahol valaki, leszólt konkrétan valakit, hogy bárki itt meg akar ítélni egy embert a szokásai alapján? Legfeljebb szokásokat ítélünk meg, de még azt se, mert leginkább a különböző zenék értékességét mértük fel, de még azt is csak ilyen nebántsvirág kommunikációval, nehogy valaki magára vegye. Tudjátok, ha nem ingetek, ne vegyétek magatokra. Bőven lehet szokásokat megítélni, mert vannak olyan dolgok, amelyek felemelik és nemesítik az embert és vannak olyanok, amelyek elaljasítják, lehúzzák, butítják. Ez tény. Felnőtt dolog nem ott kezdődik, hogy erről nem beszélünk, hanem, hogy nem veszünk feleslegesen magunkra dolgokat, és pont abból fakadóan, hogy felnőttek vagyunk, tudjuk a dolgokat a helyükön kezelni, különválasztani, megfelelően értékelni. Jelzem, ezt egyébként nem könnyű és egy 16 évestől nem várnám el. Pld. én, aki elvileg azon az oldalon vagyok, aki szerint egy suttyó, aki felmeri rakni kisgrofót a youtubeon (bár ez az oldalakban gondolkodás is borzasztó primitív, nem értem miért kellett ennek itt kialakulnia), pont a mostani élethelyzetembe ugyanúgy szoktam bulizni egy társasággal, akik pont mulatós zenéket hallgatnak, Grofót nem szokták, de Váradi Pepe, Kökény Attila, Váradi Roma Café megy. Érdekes, én mégis külön tudom választani, azt, hogy egy bulin hallgatok egy közepesnél rosszabb dalt, mert ilyen a társaság, ez a feeling, talán még énekelem is meg jól érzem magam, attól, hogy egyébként mit gondolok értékesnek, egy fórumon mit mondok. Valahogy a kettő nem üti egymást. Mert tudom, hogy semmi baj nincs a proliskodással sem, csak csinálja az ember a négy fal között, vagy olyan emberek környezetében, akiket ez nem zavar :D. Lehet van olyan habitusú ember, aki egész életében méltósággal, intellektuális tevékenységekkel eltöltve az idejét él, mint egy akadémikus, de hiába elméletbe ez lenne a jó, néha jó lehet megtapasztalni egy kicsit a másik oldalt, a való világ nyújtotta bűnös élvezeteknek átadni magunkat, bár azt pont nem nézem, de meséltek már nekem róla, intelligens ember, aki mondta, egy időben szinte már függője volt a műsornak, mert megragadta ez a trash élmény. Szerintem pont ez a fajta önreflexió, rugalmasság tesz hozzá nagyon sokat az emberhez, hogy fel meri vállalni magát, a gyengeségeit, igyekszik önmagát megérteni és megismerni. Az, hogy nyilván ennek nyomán az ember fejébe kialakul egy kép is, hogy ő "intelligencia", "műveltség", "kulturáltság" tekintetében hol áll a társadalomban, már csak egy melléktermék, a lényeg az önvizsgálat, pont azért, hogy ne érezze azt, hogy a mellette ülővel kell pozícióharcot vívnia, és eljusson addig megvilágító erejű felismerésig, hogy valójában beláthatatlan nagyságú embertömeg van előttem és mögöttem és teljesen lényegtelen pont vagyok az univerzumban pláne, de még az emberiségben is. Hogy lássa, hogy a legnagyobb koponyáknak is lehetnek gyengeségeik, pld. van professzor ismerősöm, de néha ő is olyan suttyó, morálisan kifogásolható módon viselkedik és dönt, hogy bőven leiskolázhatja ilyen téren egy következetes, józan szakmunkás és érezheted úgy, hogy sokkal intelligensebb emiatt.

Morfeusz lehet úgy érzed nálad van az igazság a piruláiddal, de egyáltalán nem kedves dolog valakinek az írását ilyen retorikával szétcincálni, hiába jegyzed meg többször, hogy nem sértésből teszed. De azért az vicces, hogy amikor valaki egy csúcshoz közel elhelyezkedő alkotás és egy mocsár legmélyebb bugyraiban lévő szemét között különbséget tesz és azt mondja ez azért csak számít már, akkor te rögtön mondatokat adsz a szájába, hogy ő ezzel azt mondja műveletlen bunkó a másik, pedig senkit se ítélt meg, se absztrakt, se konkrét módon. Azon felül kibukik, hogy szöveget értelmezni se igazán tudsz, mert egyértelmű volt, hogy nem a példa a lényeg, hanem mondott egy elismert, elit, korszakalkotó és úttörő zenekart, amiről szó volt már és egy ismert, igénytelenebb tucatzenét, azért hogy a saját álláspontját érzékletesen közölni tudja. El kéne tudni vonatkoztatni kicsit. Mondhatta volna bármelyiket, ne abba menjünk bele, hogy VU vagy nem VU. Másrészt nyugodtan mondhatod ezt, csak pont a lényeget nem érted, hogy a mondandód irányának nem oda kell mutatnia, hogy ezzel megítéld, aki azt hallgatja, hanem, hogy egy szociológiai jelenséget leírj, feltárd az okokat (mondjuk, hogy sok ember igénytelen ahhoz (utána megint jönnek a miértek, baj-e egyáltalán az igénytelenség, pld. egy növénynél dicséretes, ha igénytelen) hogy komolyabb témájú zenéket hallgasson, mint a VU és nem nyit a merészebb zenei témák felé sem), és mondjuk ezzel, a magad eszközeivel megpróbáld kicsit helyreállítani az igazságot a zenéken belül. Nyilván nincs egy igazság, vagy ha van, senki se tudhatja mi az, de lehet valamiben igazad, érvelj, ezzel is termékenyíted a kultúrát vitatkozás, kommunikáció fórumait és lehet fény derül az igazságra is, ha mindketten törekedtek rá és nyitottan álltok hozzá, megszülethet köztetek.

Ennyit akartam, jöhetnek a minuszok, a hosszas szidalmak, elő lehet szedni, hogy milyen hosszan írtam, unalmas, fotelokoskodás, ezt úgy se olvassa el senki, meg egyékbént is, mondtuk már, h a k*va anyád? Ha akarjátok adok fotót is magamról privátba, rászarhattok, aztán feltölthettek róla egy videót, ahogy akarjátok ;).

2021. júl. 11. 02:57
 34/38 anonim ***** válasza:
84%
Bocsi ennyit nem fogok olvasni elég volt az első pár sor hogy leessen csak hülyeségeket írsz most már mehetsz sirni
2021. júl. 11. 02:59
 35/38 anonim ***** válasza:
48%

Jaj, de imádlak :D Az utolsó bejegyzést olvasd el légyszi, ott gondoltam rád :) Azért örülök, hogy nem sikerült egy kicsit tágítani a perspektívádat és nyitnod a jelenségek, a másik ember, a létezés, egy kicsit mélyebb megértésének igénye felé, így legalább nem csalódtam benned, ha ez ilyen hatásos lenne, még a végén azt hinném jobb hellyé tudom ezekkel tenni a világot, hogy megpróbálom a békét támogatni és közelíteni egymás felé az embereket, így hamar megtudom, hogy ez egyébként sajnos elég reménytelen, és nem ezen múlik, úgyhogy ne fáradozzak túlságosan ezen, a saját szórakoztatásomon túl.

Aranyos, hogy azt hiszed egy jelentéktelen kis sz*r fórumon lévő viták engem bármennyire is megérintenek, amikor Magyarországon csak heti 1 kiskorú gyerek tűnik el nyomtalanul, olyan emberek vezetik az országot, akik morálisan a béka feneke alatt vannak (és akkor nem beszéltünk az igazán nagy hatalmú maffiózókról, pénzemberekről, és az ott összefonódó szálakról, akár csak az UEFA-nál, ahol évekig konkrétan halálig dolgoztattak embereket egy sz*ros stadion felépítése miatt, de direkt ezeket a kommersz példákat mondom, mert a legmocskosabb dolgokat én se ismerem, ennyire), ennek legékesebb példái a párt tagjainak a pedofil, kurvázós-veretős, képmutató meleg gangbangezős ügyei vagy épp az, hogy évente többmilliárd állatot mészárlunk le feleslegesen, sokszor brutál kegyetlen módon. Jaj, drágám, ha tudnád ezekbe nekem hányszor beleszakadt a szívem, és, hogy ehhez képest mennyire nem riadok meg a te kis beszólásaidtól a monitor mögül :). Alapból nem vagyok már olyan fiatal, előbb szomorkodok azon, hogy a hozzád hasonló aljas módon működő emberek miatt hány tinédzser lesz depressziós, mert nem bírod máshol, mással kiélni magad, mint, hogy oltasz egy másik embert. Bár gondolom te is azért teszed, mert boldogtalan vagy. Hát igen, az erőszak körforgása :/

2021. júl. 11. 03:11
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
Bizony bizony ez pontosan így van ahogy írod 😂
2021. júl. 11. 04:19
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
#36 nem
2021. júl. 11. 11:28
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű, de okos enged szamár szenved 🥱
2021. júl. 11. 11:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!