Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Rockzene vélemények?

Rockzene vélemények?

Figyelt kérdés

Rocker vagyok, 16 éves, és nagyon zavar hogy alig vannak rockerek már (mármint akik velem egyidősek lennének)

Azért is szerettem meg a rockzenét, mert értelmes a legtöbbnek a szövege, valamint le lehet rajta vezetni a stresszt, és tele van érzelmekkel.

Bármilyen hangulatom is van, tudok hozzá olyan rockot választani ami passzol hozzá.

Nem úgy mint a mai Cardi B stb., akik a seggrázásról énekelnek, amire a velem egyidősek rázzák is a seggüket...

Ti hogy álltok ehhez?

2020. szept. 18. 18:11
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
88%

Figyelj, ez olyan dolog nem biztos, hogy kinövöd szerencsére, egyébként én pl 7 éves koromban egy itthon talált Ossian bakelittel kezdtem, most 20 évvel később sem nőttem ki.

Aztán pedig igazából nem is feltétlen sorolom be magam rockernek, attól, hogy rock és metal amit 99,9%-ban hallgatok. Egyszerűen szeretem kész, ha én lennék az egyedüli aki szereti az sem érdekelne.

A közösségi élet sajnos tényleg picit visszaszorult, de azért nem teljesen, csak megfelelő helyeken kell keresni.

2020. szept. 18. 22:48
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

De pl ha elmész a rockmaratonra, vagy ilyenekre, akkor meg csak rockerekkel fogsz találkozni.

Én pár éve pont akkor voltam Dunaújvárosban amikor a fesztivál volt, és egy darabig értetlenül néztem, h miért van mindenki feketében, meg miért piros a haja az embereknek. De aztán leesett h miért.

2020. szept. 19. 10:54
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

En mindent szeretek, ezáltal rock zenet is szoktam hallgatni. De ezt az ostoba felfogást remelem kifogod noni 😃

13 évesen en is igy nyomtam, hogy uhh minden szar csak a rock jo, hogy lehet azt a szar Justin Biebert hallgatni stb

Aztan itt vagyok, hallgatom Cardi B-t es utana ha kedvem van egy Guns N Rosest vagy ha mas műfajt nézünk akkor egy Dimmu Borgirt pl, durva mi? Lol

2020. szept. 19. 11:07
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, a koncertek tömöttségéből kiindulva egyáltalán nem tűnik nekem úgy, hogy kevés rocker lenne :D Barátaim 90%a rocker/metálos, és őszintén egyetlen embert ismerek, aki tényleg a Cardi B stílusú előadókat kedveli.

Amúgy attól, hogy neked nem tetszik valami nem kell leszólni azt, akinek igen. Unalmas lenne a világ ha mindenki ugyanazt szeretné.

2020. okt. 2. 11:40
 15/38 anonim ***** válasza:
17%
De én nem értem, hogy miért cs*sztetitek a kérdezőt? Leírta a véleményét, kiírta a gondolatait, senkit nem kezdett el személyesen bántani, miért kell neki okoskodni, hogy "remélitek kinövi ezt", meg szétszedni egyesével a mondatait és "megcáfolni"? Teljesen értelmes srác, tök fiatal, mégis korrektül ír. Ha egyedül érzi magát, akkor így érzi, miért kell ezt kétségbe vonni? Ha úgy érzi csak a rock az értelmes, akkor hadd érezze úgy. A rockzenék nagy része tényleg jobb, mert a műfaj lényegéből fakad egy nagyobb fokú szabadság, őszinteség, egy kicsit árnyaltabb látásmód, míg mondjuk ez a mainstrem pop/soul/r&b/dance/hiphop vonal sokkal sekélyesebb, futószalagon gyártott, a széles tömegek igényeit felmérő és kielégíteni igyekvő zenék. Ez nem azt jelenti, hogy amúgy a rock zenei ipar ne tök hasonlóan működne már, de még mindig van egy műfaji sajátosságokból adódó eredendő különbség. Gyakrabban is van, hogy a rockzenék közül, a legnépszerűbbek tök jók is (pld. a régről fennmaradt rockzenék, mint a Led Zeppelin, The Who, Pink Floyd mind a zseniálisak), és ez sokszor ma is így van, míg a popnál, hiphopnál mintha gyakrabban fordított lenne, a legnagyobb szemetet szeretik, és úgy kell leásni valami underground közegbe, hogy találj egy igényes, értelmes pop, hip hop zenét. Én pld. az említett Opeth-hez hasonló zenéket szeretek, de alig találok korombelit, aki hasonlókat hallgat. Régen volt, hogy inkább Guns N' Roses-t, Scorpionst, Queent, RHCP-t hallgattam, akkor se találtam hasonló embereket, előtte meg volt, hogy inkább metált, akkor se. Az átlag embernek vagy nem olyan fontos a zene, vagy csak nem foglalkozik vele annyit, szereti, ami épp megtetszik neki, nem rajong érte úgy, mint mi. A kommersz műfajok kedvelői is többen vannak, a rock még mindig inkább réteg zene.
2021. júl. 4. 00:11
 16/38 anonim ***** válasza:
90%

Azért kellene kinonie ezt a hülye felfogást mert nem zenei ízlés alapján itelunk, kivéve ha az illető unintelligens akkor nem szóltam 😃

Senki nem bántja és nem is fogja a kérdezőt azért mert rock zenét hallgat, de érdekes egyébként tisztelet a kivételnek akik azt hallgatják állandóan leszolják azokat akik pl pop zenét hallgatnak, érdekes.

Nem lesz attól senki különleges vagy edgy mert Led Zeppelint hallgat és nem Selena Gomezt, illene már kinőni ezt a gyerekes viselkedést

2021. júl. 4. 00:50
 17/38 anonim ***** válasza:
8%

"Nem lesz attól senki különleges vagy edgy mert Led Zeppelint hallgat és nem Selena Gomezt, illene már kinőni ezt a gyerekes viselkedést"

Hát azért ezzel vitatkoznék... nem mind1 h valaki kis grofót, meg győzikét hallgat, vagy klasszikus zenét. vagy szürke50árnyalatát. az ilyen kis dolgokon is nagyon sok múlik. Aki Led zeppelint hallgat, abból nagyobb eséllyel lesz normális ember később.

és nem azért mert rockzene, lehet más is, csak hát azért vannak különbségek.

2021. júl. 4. 10:46
 18/38 anonim ***** válasza:
90%

Látod erről beszélek, tiszta agyhalott felfogás! Nem tudom hány éves vagy de 14 felett illik ezt befejezni 😃

Ízlésről vitatkozni nem szabad, megítélni embereket az alapján, hogy mit szeret buta, begyöpösödött emberre vall.

Én is hallgatok néha Led Zeppelint de nem tartom magam valami hű de felsőbbrendű egyénnek a többi embertől aki pl Nótár Maryt hallgat, én is meghallgatom őt is.

A zene arra van, hogy jól érzed magad ha hallgatod, át tudod érezni, vagy bármiféle emociot ki tudsz vele fejezni, nem arra, hogy edgy csávó/csaj vagyok te pedig egy lúzer! 😃

Jajj és nem a zene dönti el, hogy ki a normális, nem gondoltam volna, hogy lesüllyedek idáig de sok rockerrel találkoztam már akik nagyobb tahok és büdös bunkók mint esetleg a Kis Grófó rajongói tábora.

2021. júl. 4. 11:23
 19/38 anonim ***** válasza:
88%

Ilyen elitista baromságot én is tudok mondani pl. "aki kommersz Led Zeppelint hallgat az műveletlen idióta, amikor van mellette Velvet Underground és krautrock is, amik művészileg sokkal jelentősebb és előremutatóbb dolgok a zenében, de a sok idióta még mindig unalmas blues riffeknél és sekélyes, dugásról szóló szövegeknél van leragadva!"

2021. júl. 4. 11:35
 20/38 anonim ***** válasza:
89%

Én sem értettem sosem hogy miért számít elit zenének a Led Zeppelin.

Nagy hatásúak voltak az tény, de azért messze voltak a magas színvonalú zenétől. Az abban a korban a King Crimson volt inkább, de nyilván azt meg nem hallgatja minden második ember a Földön...

Hozzátéve hogy ők 69-ben olyan anyagot dobtak már ki hogy több száz prog metal album hallgatása után is tátótt szájjal hallgatom.

De mindig van nagyobb hal úgymond ezért is nincs egy zene mindennekfelett.

Az meg kvázi hülyeség hogy zene alapján bárki is behatárolható.

2021. júl. 4. 11:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!