Rockzene vélemények?
Rocker vagyok, 16 éves, és nagyon zavar hogy alig vannak rockerek már (mármint akik velem egyidősek lennének)
Azért is szerettem meg a rockzenét, mert értelmes a legtöbbnek a szövege, valamint le lehet rajta vezetni a stresszt, és tele van érzelmekkel.
Bármilyen hangulatom is van, tudok hozzá olyan rockot választani ami passzol hozzá.
Nem úgy mint a mai Cardi B stb., akik a seggrázásról énekelnek, amire a velem egyidősek rázzák is a seggüket...
Ti hogy álltok ehhez?
Nem kioktatni akarlak, de szerintem ezt a szubkultúrásdit előbb-utóbb ki fogod nőni. Nálad egy évvel fiatalabb koromban, 15 évesen még én is így keseregtem, de azóta már túljutottam ezen.
"nagyon zavar hogy alig vannak rockerek már"
Ez nagyban összefügg azzal, hogy már nem a rock számít a legnépszerűbb könnyűzenei stílusnak, de tudod, az élet nem áll meg. Nem tudom, hogy mekkora mértékben hallgatsz más stílusú zenéket, de talán érdemes lenne körülnézni a modern zenék között is, mert ma is készül rengeteg jó zene, mégha nem is feltétlenül rock. Szélesítsd a látóköröd. Ha meg valakinek nem tetszene (személyes tapasztalatból tudom, hogy vannak akik elítélik azokat, akik nem csak egy stílust hallgatnak, mert hogy "nem is igazi rókker!!"), nyugodtan szard le. Én pl. egyszerre rajongok a Pig Destroyer grindcore zúzásaiért ( https://www.youtube.com/watch?v=LjqwWenPpXE&ab_channel=PigDe.. és Carly Rae Jepsen nyolcvanas éveket idéző elektropopjáért ( https://www.youtube.com/watch?v=ofZzC9mEj-4&ab_channel=Carly..
"mert értelmes a legtöbbnek a szövege,"
Wrong. A rockszámok többsége pontosan ugyanolyan értelmetlen, mint bármelyik popszám amit agyonjátszanak a rádiók. Pont ugyanannyi értelmes szövegű alkotás van a rockban, mint a hip hopban vagy "egyéb tetszőleges zenei stílusban".
"tele van érzelmekkel"
Ez minden stílusra igaz lehet, ahogy bizony van érzelmek nélküli, lélektelen rockzene is.
"Bármilyen hangulatom is van, tudok hozzá olyan rockot választani ami passzol hozzá."
Ennek őszintén nagyon örülök.
"Nem úgy mint a mai Cardi B stb., akik a seggrázásról énekelnek, amire a velem egyidősek rázzák is a seggüket..."
Régen is voltak undorítóan túlszexualizált zenék, amik népszerűek voltak. És ahogy fentebb is írtam, ma is vannak jó zenék, valódi tartalommal és érzelmi mélységgel. Nem is kell eltávolodni a rockzenétől, az évtized egyik meghatározó gitárlemezét, a Car Seat Headrest nevű indie rockzenekar Twin Fantasy című albumát pl. az inspirálta, hogy a frontemberüknek milyen nehéz volt a kamaszkora a melegsége miatt, mégis átélhető mindenki számára a szövegek univerzális jellege miatt.
Mint írtam, nem kioktatni akarlak, tehát remélem nem sértettelek meg semmivel.
"Rocker vagyok, 16 éves, és nagyon zavar hogy alig vannak rockerek már (mármint akik velem egyidősek lennének)"
Már miért ne lennének?
Rengetegen vannak, az hogy a környezetben nincs az nem azt jelenti hogy ez egyedi eset.
Nem a kortól függ feltétlenül a zenei ízlés.
"Azért is szerettem meg a rockzenét, mert értelmes a legtöbbnek a szövege, valamint le lehet rajta vezetni a stresszt, és tele van érzelmekkel."
Ezzel részben egyet is értek, de annyiféle zenei stílus van még ezen kívül.
Meg hát nem minden rockzenére igaz ez.(bár is szubjektív kinek mi az értelmes szöveg, meg a többi)
Másik zenei stílusok lenézésével sem értek egyet, attól még hogy te a rock-t szereted a többi nem szar, max nem jön be.
Hisz rockzenéből is van bőven ami megáll nagyjából olyan szövegből, meg akkor komplexségből mint a felsorolt Cardi B.
Félreértés ne essék, 90%-ban én is metalt hallgatók ha zenehallgatásra kerül a sor, de érdemes jobban szétnézni a zenék között hogy változatos legyen és ezzel párhuzamosan tiszteletben tartani a másik ízlését.
Amúgy tartom hogy nem minden rockzene jó, nagyon jól meg kell válogatni és az nem egyszerű itt sem.
11 éve regisztráltam gyakorikérdésekre, és már akkor is egy csomó ilyen kérdés volt. Akkor 5 éves voltál. Ugyan ez volt a helyzet. Durva h ma azok sz0pnak a diszkóban akik nemrég még 5 évesek voltak. Ebbe még bele sem gondoltam..
Amúgy egy csomóan hallgatnak rockzenét, maximum nem látszik rajtuk elsőre. Meg te nem olyan környezetben élsz, nem olyanok a barátaid, de vannak attól még sokan.
Nekem nem a zenei műfajokkal van a bajom, mert mindenbe van szép és jó, csak hogy a sok idétlen mai rap/trap zene ami a seggrazasrol meg a penzrol szol azt hallgatja az osszes fiatal
(Pl. 6ix9ine)
És nem értem mi ebben a jó.
Azért egy 6ix9ine meg egy Nirvana.
És mégis azt a szennyt hallgatják, mert olyan meno a gyerek.
És mégegyszer elmondom h nincs bajom a zenei műfajokkal, mert pl Rauf&Faik-ot is szeretem, Snoop Doggot is meg hasonlók.
De azok is mégis másabbak.
De hogy ha valakinek az jön be és a Nirvana nem?(utóbbi sem a világ legigényesebb zenéje)
Másrészt nem mindenkinek ugyan arra a zenére van igénye ezt kéne elfogadnod.
Hogy mi szenny, meg mi nem az pedig abszolút szubjektív.
Az hogy miről szól, csak fordíts le egy Iron Maiden Prowler-t(ezt mondjuk szeretem én is, de pont nem a szövege miatt) vagy egy random AC/DC számot, ezután pedig mondjuk egy Opeth számot, legyen a Deliverance.
Ég és föld az utóbbi részére összetettségben, és gondolatébresztésben.
Nem mellesleg a mainstream zenei témák megtalálhatók ugyan úgy csak más a hangszerelés.
Az meg hogy ez miatt valaki menő, el nem tudom képzelni hogy a zene=státusszimbólum...
Az hogy a mai könnyűzene holt tart, más lapra tartozik.
Régen is voltak kevésbé igényesebb számok, nem fair a régiekkel összehasonlítani amik mára szelektálva lettek.(azaz csak azok maradtak fent amik hatással voltak a jövőre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!